Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Novinky v bankách, opravdu lze ušetřit?

Publikováno: 12.02.07
Počet zobrazení: 5683

Pojďme se podívat, jaké produkty v lednu 2007 banky představily. Víte o všech novinkách, které nabízí právě vaše banka?

Česká spořitelna

Česká spořitelna se rozhodla, že přestane mást své klienty, a zahýbala sazebníkem. Připravila nový – zjednodušený a přehlednější. Ve srovnání s loňským se jedná pouze o kosmetické úpravy, výše poplatků zatím zůstává. Nově banka představila pro své zákazníky i Přehled cen – výňatek z hlavního sazebníku, který obsahuje výčet nejčastěji využívaných produktů.

Když ztratit kartu, tak kartu České spořitelny. Banka snížila odpovědnost klienta při ztrátě karty a rozšířila pojistné krytí v případě jejího zneužití. Spořitelna nově ručí za neoprávněné transakce ztracenou nebo odcizenou platební kartou již 48 hodin před její blokací a prodlužuje pojištění zneužití karty až na dobu 96 hodin před blokací. Nabídka se vztahuje i na transakce, při kterých byl použit PIN. Pojištění zneužití karty lze sjednat na rok, a to podle výše pojistného krytí za 170 až 480 korun.

Česká spořitelna odstartovala novou službu Servis 24 Start pro klienty, kteří nemají účet u ČS, ale chtějí mít přehled o svých produktech u dceřiných společností. Pomocí této služby mohou zákazníci nahlížet na účty stavebního spoření, penzijního připojištění a majetkové účty při investování do otevřených podílových fondů. Zřízení i využívání služby je zdarma.

Komerční banka

Balíček Perfekt konto Komerční banky přinesl novinku v podobě dvou příkazů k úhradě zadaných přes internet měsíčně zdarma. Dále mají možnost všichni klienti KB vybírat bezplatně z bankomatů KB. Perfekt konto zahrnuje dva výběry z bankomatu KB měsíčně zdarma. U ostatních klientů závisí počet výběrů kartě, kterou zákazníci využívají. Majitelé elektronických karet mají jeden výběr zdarma, držitelé embosovaných tři.

GE Money Bank

Revoluční změny uvedla ve svém sazebníku GE Money Bank. Za paušál 119 korun u nového konta Genius Active nabízí neomezené výběry z bankomatů GE Money v ČR, zasílání měsíčního výpisu, příchozí platby, odchozí platby zadané elektronicky, dvě embosované platební karty, platební kartu pro platby přes internet, zadání a provedení trvalých příkazů a inkas včetně SIPO, přímé bankovnictví, zřízení a vedení kontokorentu, spořicí účet, 50 sms měsíčně a jeden vklad na pokladně. Díky paušálu majitel účtu dopředu ví, kolik měsíčně na bankovních poplatcích zaplatí. Pokud klient nevyužívá bankovní služby aktivně, cena 119 korun je ve srovnání s nabídkou konkurence vysoká.

GE Money Bank nabízí zdarma pomoc s převodem účtu. Banka slibuje, že klientovi převede prostředky na nový účet, domluví se zaměstnavatelem zasílání mzdy na nový účet, zruší platby u původní banky a nastaví platby u GE Money Bank. Konkurenční banky však nechtějí uznávat při rušení účtů podpisy klientů, pokud jejich ověření provedl jen zaměstnanec GE Money Bank. Uvidíme, jak banky mezi sebou situaci nakonec vyřeší.

Citibank

Citibank mění strategii a zaměřuje se stále více na služby běžným klientům. Uvedla desetitisícovou ˝Dostupnou půjčku˝, kterou poskytne lidem s příjmem již od 7 000 Kč čistého měsíčně. Půjčka je určena i pro důchodce a občany Slovenské republiky žijící a pracující v ČR.

Nový rok zahájila Citibank podporou půjček pro učitele. Jedná se o spotřebitelský úvěr bez sledování účelu a bez zajištění. Minimální objem úvěru činí 20 tis., maximální 600 tis. korun, úrok se pohybuje od 9,9 % p.a. do 14,9 % p.a. Vyřídit úvěr je jednoduché, vše lze sjednat přes internet. Akční nabídka úročení se vztahuje pouze na úvěry ve výši 75 tis. korun (se splatností 60 nebo 72 měsíců), 100 tis. a 200 tis. korun (se splatností 60 měsíců). Při nevyužití akční nabídky nepatří úvěr mezi nejlevnější.

Citibank představila nový bezpečnostní prvek internetbankingu. Zavedla pro všechny uživatele internetového bankovnictví povinnost používat pro přihlašování do internetové aplikace kromě jména a hesla (zvoleného klientem) ještě jeden údaj. Tím je autorizační kód, který při každém přihlášení vygeneruje Bezpečnostní klíč – krabička připomínající kalkulačku, kterou klient obdrží poštou nebo si vyzvedne na pobočce banky. Na ˝kalkulačku˝ si připravte jednorázový nevratný poplatek 450 korun.

Shrnutí

Banky lákají v reklamních kampaních na výhodné produkty, ale buďte na pozoru a zajímejte se o poplatky, které jsou s novou službou spojeny. Je chvályhodné, že se Citibank zaměřila na posílení bezpečnosti klientů, ale otázkou zůstává, zda je fér všem zákazníkům, novým i stávajícím, naúčtovat 450 korun. Při odmítnutí poplatku ztrácí zákazník možnost využívat internetové bankovnictví. Česká spořitelna a GE Money bank sáhly do svých sazebníků, ale o dramatickém snížení poplatků si zatím můžeme nechat jen zdát.

Zdroj: Internet: iDNES.cz – autor: Alice Mrklasová, Fincentrum.cz

Zaměření: Důchodce, senior, penzista, pro důchodce, pro seniory, penze a důchod

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: