Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Konference o poskytování sociálních služeb

Publikováno: 19.03.10
Počet zobrazení: 1699
Autor článku: MPSV
Mezinárodní setkání se konalo 18. března 2010 pod záštitou Mgr. Ivany Stráské, náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje a MUDr. Mariána Hoška, náměstka ministra práce a sociálních věcí. Akci pořádala Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky v rámci rozvoje spolupráce českých a rakouských domovů pro seniory.

V táborském hotelu Palcát si 200 hostů vyslechlo příspěvky předních odborníků na sociální služby z obou zemí. Vystoupí zde například prezident rakouské Asociace domovů pro seniory Mgr. Johannes Wallner na téma kvalita sociální péče a systému financování sociálních služeb pro seniory v Rakousku. Podmínky poskytování pobytových služeb pro seniory v České republice představí Mgr. Martin Žárský, ředitel odboru sociálních služeb Ministerstva práce a sociálních věcí.

Dalším tématem bylo porovnání systémů financování domovů pro seniory a péče o seniory v Dolním Rakousku a Jihočeském kraji. Řečníci se budou zabývat i vzděláváním, doškolováním a rekvalifikací pracovníků v domovech pro seniory v Horním Rakousku nebo individuálním plánováním průběhu poskytování sociálních služeb přímo se seniory. Základní rozdíly v domovech pro seniory v obou zemích představí PhDr. Eva Procházková, odbornice v oblasti sociálních služeb pro seniory.

Mezinárodní konference je součástí přeshraničního projektu „Konference sociální péče v pobytových zařízeních v České republice a Rakousku“, který spolufinancuje Evropská unie z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR sdružuje registrované poskytovatele sociálních služeb. K 16. březnu 2010 tvoří členská základna 675 organizací a 1529 registrovaných služeb. Cílem tohoto sdružení je rozvoj a zvyšování úrovně sociálních služeb.

Zdroj: MPSV – Filipová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: