Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Startuje druhý ročník celonárodního veřejného měření rizik diabetu!

Publikováno: 23.04.10
Počet zobrazení: 3911
diabetasoc Diabetická asociace České republiky zahájí další sérii bezplatných měření hladiny cukru a cholesterolu v krvi pod názvem „Cukrovka, změřte si svá rizika!“. Od 8. dubna do 28. května 2010 si může veřejnost nově nechat změřit také krevní tlak. Měření budou probíhat v Praze, Brně, Plzni, Liberci a Českých Budějovicích.

Cílem akce je apelovat na důležitost preventivního proměřování faktorů ovlivňujících vznik diabetu, a přispět tak ke zlepšení následné kompenzace tohoto onemocnění.

Roadshow „Cukrovka, změřte si svá rizika!“ bude na každém z 15 míst v ČR probíhat pod odborným dohledem zdravotního personálu. Zájemci budou mít příležitost získat odpovědi na otázky spojené s problematikou diabetu a možnostmi účinné prevence.

Diabetes mellitus neboli cukrovka patří celosvětově mezi nejrozšířenější nemoci. Na 750 000 odhalených diabetiků v ČR připadá dalších 250 000 lidí, kteří s touto nemocí žijí i několik let, aniž by se u nich prozatím projevila. Přitom včasné odhalení cukrovky velice usnadní její léčbu a sníží riziko pozdních komplikaci, které ne zřídka končí smrtí. Pro včasnou diagnostiku onemocnění je proto pravidelné měření, minimálně 1x ročně, velmi důležité.

diabetasoc_obr

„Výsledky rozsáhlých vědeckých výzkumů jednoznačně prokazují, že čím dříve je tiše začínající a probíhající cukrovka 2. typu odhalena, a čím dříve je intenzivně léčena, tím menší škody může v organizmu napáchat. Jinými slovy – časné zjištění diagnózy a intenzivní terapie ihned od začátku snižuje výrazně riziko diabetických komplikací. Současně je prokázáno, že léčba, která je k dispozici ve spolupráci s nemocným a jeho změnou životosprávy, je bezpečná.“ zdůraznil profesor MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA, prezident Diabetické asociace ČR.
„ V loňském roce byl zájem o měření opravdu velký, proměřili jsme téměř 3000 zájemců. Více než 40 % klientů mělo rizikové faktory, jako jsou nadváha nebo genetické dispozice. Zvýšená hladina cukru byla diagnostikována u téměř 15 % testovaných, zvýšený cholesterol u každého čtvrtého klienta.“ dodala Lucie Asenová z Focus agency, s.r.o., která realizaci kampaně zajišťuje.
Součástí kampaně je redakční a inzertní podpora v tištěných i elektronických médiích, webové bannery, rozhlasové spoty. Hlavními partnery kampaně jsou společnosti Unilever, Walmark, Abbott, Hartmann- Rico a Billa, hlavním mediálním partnerem pak Český rozhlas Radiožurnál.

Seznam termínů a míst jednotlivých měření jsou v následující tabulce, více informací také na http://www.stopcukrovce.cz.

diabetasoc_tab

Zdroj: Focus Agency, s.r.o. – Andrea Mimrová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: