Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Celostní kosmetika pro seniorky – celulitida

Publikováno: 11.05.10
Počet zobrazení: 2440
  Autorka článku: Maura
Celulitida je všeobecně známý termín pro označení vrstvy tuku pod kůži. Je charakterizován dolíčky nebo má vzhled pomerančovaé kůry v důsledku strukturálních změn pod vrchní vrstvou kůže. Celulitida je naprosto normální a neškodný stav, ale po kosmetické stránce je noční můrou žen a i mužů.

Celulitida se tvoří většinou pod úrovní pasu a u žen je problém ten, že tuk je uspořádán do velkých komor pod poměrně tenkou vrstvou kůže. Komory jsou odděleny sloupky kolagenových vláken. U obézních lidí je problém ten, že se příliš mnoho tuku shromažďuje v těchto komorách. U žen je navíc ten problém, že se vláka smršťují a zahušťují a prověsují kůži. Následkem toho je kůže svěšená zejména v oblasti hýždí, stehen, nebo na bocích boky. U většiny žen se celulitida objevuje v určitém věku bez ohledu na národnost a rasu. Podle některých zahraničních studií se u žen, které překčily věku třiceti let, objevuje nějaká forma celulitidy v jejich těle. Ženské pohlavní hormony (estrogen, a v menší míře, progesteron) hrají důležitou roli při formování celulitidy.

Estrogen podporuje ukládání tuku, což je potřebné pro menstruace, těhotenství a kojení. Kromě toho, během pozdějších fázích těhotenství, estrogen také způsobuje zhroucení kolagenových vláken, k relaxaci děložního hrdla, což umožňuje ženě porodit. A právě tento kolagen si připravuje půdu pro zakládání celulitidy. Progesteron může také přispět k problému celulitidy oslabením žíl a působit zadržování vody a zvýšení tělesné hmotnosti.

Faktory, které přispívají k celulitidě
Nadváha
Ačkoli se také objevují štíhlí lidé, kteřé mají celulitidu, u obézních lidí je to mnohem horší.
Těhotenství
Řešení problémů s celulitidou zhorší se dvěma po sobě jdoucími těhotenstvími. Během těhotenství, estrogen a progesteron mají vysoké hodnoty.

Stárnutí
U stárnoucích žen se kůže prohýbá a dělají se vrásky. Kromě toho, tělo snižuje energetické nároky, a tak se tuk hromadí.

Špatný krevní oběh
Pokud je problémem špatný krevní oběh, pak skladovací prostory tuku se naplňují a poškozují se kolagenní vlákna kvůli nedostatku kyslíku a hromadění toxických odpadů. Vlákna se smršťují a zesíli, což má za následek pomerančový vzhled kůže. Navíc, protože kyslík je nutný pro spalování tuků na energii, tuk na málo okysličených místech dostatek kyslíku nedostává a to j také důvod, proč je tak obtížné se celulitidy zbavovat. Špatný krevní oběh, je často způsoben sedavým životním stylem, kouřením, vysokou spotřebou kofeinu.

Špatná lymfodrenážLymfatický systém funguje jako kanalizace, která odnáší buněčné odpady a jedy. Je-li narušena, toxické látky se hromadí a nafukují tyto tukové buňky, což způsobuje celulitidu.

Nedostatek pohybu.
Celulitida může být způsobena poruchou krevního oběhu a slabým svalovým tonusem pod kůží, který je způsobený sedavým životním stylem.
Vysoká spotřeba tuku a cukru. To často vede k nadměrnému konzumování kalorií a tuků, což způsobuje zvýšení tělesného tuku, a tím vzniku nebo zhrošování celulitidy.

Potravinová alergie
Potravinová alergie způsobuje řadu příznaků, ke kterým patří mimo jíné i touha jíst, tím se přibývá na váze, člověk se nadýmá, tělo zadržuje vodu a tak se celulitida zhoršuje.
Konzervační látky v potravinách
Zpracované potraviny, které obsahují konzervační látky, umělá sladidla a další přídatné látky způsobují hromadění toxinů v těle.

Yo-yo diety
Yo-yo dieta způsobí, že žena ztratí tuk v horní části těla při současném zvýšení tuku na hýždích, stehnech a bocích. Proto také v praxi lékařů se často projevuje tendence léčit celulitidu před dietou, než po ní, kdy se situace prochopitelně zhorší.
Opalování
Časté a dlouhé vysvtavování slunci urychluje tyto procesy:
stárnutí
celulitidu
vytváření prostorů pro hromadění tuku
vytváření rezervního tuku

Dieta proti celulitiděStravování
Nízkotučné potraviny, omezení cukru, zvýšené použivání vlákniny, s důrazem na ovoce, zeleninu a celozrnné výrobky. Vyhnout se slaným jídlům. Slané potraviny zvyšují hromadění vody a celulitida se zhrošuje.

Udržování normální zdravé tělesné hmotnosti
Obezita zvyšuje vznikání tukových ložisek a celulitidy se velmi zhoršuje.

Masáže
Masáž s krémem proti celulitidě může mít v omezené míře dobrý vliv na zlepšení stavu celulitidy a samozřejmě, že je také prospěšná lymfatická drenáž.Ale krémy, oleje a jiné výrobky, nemohou dost účinně, jak prokázaly některé studie, celulitidu potlačit, vyléčit a nebo ji zcela tělo zbavit.

Bylinné doplňky
Studie také ukázaly, že prostředky proti celulitidě (Cellasene), které se objevují na trhu, jsou velmi drahé, ale málo účinné, takže lékaři si nejsou zcela jistí, zda vůbec některý lze doporučit jako účinný lék. .

Účinná léčba podle lékařů

Cvičení a dieta
Nejlepší řešení pro řešení problémů s celulitidou zapojit snížení podkožního tuku pomocí diety a cvičení. Pracujte na tom nejméně 30 minut pětkrát týdně, aby jste zvýšili svalový tonus a udržovali vlákna pojivové tkáně zdravé. Cvičení rovněž zvyšuje krevní oběh v těchto problémových a kritických oblastech.

Autor: Maura, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: