Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

„Móda v květech“ a letní Flora Olomouc

Publikováno: 26.07.10
Počet zobrazení: 4387
flora10leto Autor: Výstaviště Flora Olomouc
Ve dnech 19. až 22. srpna se brány Výstaviště Flora Olomouc otevřou zahradnické akci s nejdelší tradicí v ČR – letní etapě mezinárodní výstavy a veletrhu FLORA OLOMOUC.

Tvůrci hlavní expozice v pavilonu A se letos opět nechali inspirovat přitažlivým tématem.Velká přehlídka květin vrcholného léta, kterou pro letní Floru připravuje Český zahrádkářský svaz, promění prostory největšího výstavního pavilonu – v duchu letošního motta výstavy „Móda v květech“ – v netradiční květinový módní salon. Expozice letních květin – jiřinek, růží, gladiol, lilií, balkonovek, doplní horké módní novinky. Móda ovlivní také letní floristické klání – aranžéři budou tentokrát soutěžit o nejlepší květinovou přízdobu společenského oděvu.

flora10leto2

K návštěvnicky nejpřitažlivějším bude letos bezesporu patřit expozice trvalek českých perenářů a přehlídka léčivých, aromatických a kořeninových rostlin. Zajímavými expozicemi, nabídkou biokoření a dalšími novinkami, ale prodejem rostlin, osiv, literatury, bylinných čajů, tinktur a také odborným poradenstvím se zde představí členové Sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin PELERO CZ.
Pro užitečné rady si budou moci zájemci zajít i do zahrádkářské poradny a návštěvu pavilonu pak uzavřít posezením v zahrádkářském „sklípku“ s cimbálem a moravským vínkem.

Pavilon E bude patřit tradičnímu zelenému „rámu“ pestrobarevných letních přehlídek – okrasným dřevinám Svazu školkařů ČR. Živé exponáty doplní ještě výstava Strom roku pořádaná ve spolupráci s Nadací Partnerství. Po dvouleté přestávce se na výstavišti opět představí Unie botanických zahrad ČR. Expozice „Rostliny okolo nás“ překvapí návštěvníky pestrou ukázkou flory, která nás denně obklopuje – od běžných kopřiv a lučních travin až po vodní rostliny, či exotické kaktusy a orchideje.

flora10leto3

Na letní Floře Olomouc si přijdou na své nejen obdivovatelé květin, ale také zahrádkáři, zahradníci a kutilové. V pavilonu G a na volných plochách výstaviště na ně čeká bohatá nabídka LETNÍCH ZAHRADNICKÝCH TRHŮ s prodejem květin, rostlinného materiálu, zahradnickými pomůckami a hobby potřebami. Pro zájemce budou zdarma otevřeny sbírkové skleníky výstaviště s exotickými zajímavostmi, botanické zahrada výstaviště a Univerzity Palackého a na scéně Samba je připravený zábavný doprovodný program s hudbou i módními přehlídkami.

Brány výstaviště budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) – 80 Kč, děti od 6 do 15 let – 40 Kč, rodinné vstupné (2+1 až 4 děti) – 210 Kč. Zdarma je vstup na výstavu pro děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníky s průkazem ZTP a ZTP – P.

A ještě dobrá zpráva pro budoucí návštěvníky letní Flory Olomouc: při odebrání min. 20 kusů vstupenek nejpozději do 31. července mohou zájemci získat 20% slevu.

Výstaviště Flora Olomouc: http://www.flora-ol.cz

O vstupenky na tuto výstavu můžete soutěžit na našem portále ZDE.

Zdroj: Výstaviště Flora Olomouc

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

30.07.2010 11:31  Letní Flora Olomouc a vstupenky pro Vás – soutěž « Třetí věk - stránky pro důchodce a seniory ()

[...] Více o konané výstavě také na našich stránkách ZDE. [...]
http://www.tretivek.cz/201007/letni-flora-olomouc-a-vstupenky-pro-vas-soutez/

Zanechte komentář: