Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pozvánka

Publikováno: 26.09.12
Počet zobrazení: 4159
Autor článku: Mgr. Andrej Štůla
KINO LUCERNA, VODIČKOVA 36, PRAHA 1. Říjnová představení s možností slevy pro seniory za 50% běžného vstupného.

VÁŇA

Pondělí 1.10. 14:00

r. J. Wagner, ČR, 2012, 75 min.

Filmový portrét legendárního žokeje Josefa Váni postupně odkrývá vnitřní svět jeho myšlení. Váňův způsob života se nedá příliš popsat slovy, musíte ho zakusit – vidět. Ojedinělým způsobem, v co nejcivilnějším pojetí, prožíváme jeden rok s Váňou v jeho maximální blízkosti.

ZEMĚ BEZ ZÁKONA

Pondělí 8.10. 14:00

r. J. Hillcoat, USA, 2012, 115 min.

O bratrech Bondurantových se ve městečku Franklin traduje, že jsou to nejhorší, co mohlo toto bohem zapomenuté místo potkat. Zatímco většina obyvatel městečka živoří, podnikavým bratrům se daří, vybudovali si totiž prosperující byznys s načerno pálenou whisky. Nekalému podnikání ale začínají krušné časy, když do města přijede zkorumpovaný zástupce šerifa Charlie Rakes.

CESTA DO LESA

Pátek 12.10. 14:00

r. Tomáš Vorel, ČR, 2012, 110 min.

Volné pokračování úspěšného filmu Cesta z města Tomáše Vorla. Oslava české krajiny a přírodních živlů, kteří čelí agresivitě měst. V hlavních rolích Tomáš Vorel Jr., Anna Linhartová, Tomáš Hanák, Bára Schlesinger, Bolek Polívka, Eva Holubová a Jiří Schmitzer.

VE STÍNU

Pondělí 15.10. 14:00

r. David Ondříček, ČR, 2012, 96 min.

Ivan Trojan, Soňa Norisová, Jiří Štěpnička, německý herec Sebastian Koch, známý z oscarového filmu Životy těch druhých a Jaroslava Adamová ve své bohužel poslední roli – ti všichni podávají strhující herecké výkony v novém kriminálním thrilleru režiséra Davida Ondříčka (Samotáři, Jedna ruka netleská).

SUPERCLÁSICO

Pátek 19.10. 14:00

r. O.Ch.Madsen, Dánsko, 2011, 99 min.

Vynikající severská komedie líčí osudy Christiana, majitele upadající vinotéky, kterému se hroutí nejen živnost, ale i manželství s Annou. Ta odjela do Buenos Aires a jako úspěšná manažerka fotbalového klubu žije luxusní život po boku o mnoho let mladší argentinské fotbalové hvězdy. Christian se ale nehodlá tak snadno vzdát.

DIVOKÁ STVOŘENÍ JIŽNÍCH KRAJIN

Pondělí 22.10. 14:00

r. Benh Zeitlin, USA, 2012, 92 min.

V zapomenuté svérázné komunitě, která sídlí v bažinatém kraji u mrtvého ramene řeky, odděleném od zbytku světa rozsáhlou ochrannou hrází, žije šestiletá Hushpuppy. Maminku už dávno nemá a její milovaný otec Wink je divoch, který je neustále mimo domov, a tak je osamělá Hushpuppy odkázaná na společnost polodivé zvěře…

HASTA LA VISTA!

Pátek 26.10. 14:00

r. G.Enthoven, Belgie, 2011, 115 min.

Philip, Lars a Jozeph jsou tři mladíci po dvacítce, kteří milují víno a ženy. Jenže jsou stále… řekněme nedotčeni intimní zkušeností. Pod záminkou ochutnávání vína se vydají na cestu do Španělska s vidinou prvních sexuálních zážitků. Nic je nemůže zastavit – dokonce ani jejich handicap: jeden je slepý, druhý na vozíku a třetí zcela ochrnutý.

VALENTÝN (Cine Argentino)

Pátek 26.10. 17:00

r. Alejandro Agresti, Argentina, 2002, 86 min.

Argentinsko-holandský film, který natočil režisér Alejandro Agresti, vypráví o devítiletém chlapci Valentinovi, který žije se svou babičkou v Buenos Aires na konci 60. let. Chlapec by se chtěl znovu setkat s maminkou, která opustila hrubého otce. Ten teď žije v jiném městě a je příliš zaujatý atraktivní milenkou, než aby si udělal na syna čas…

KOZÍ PŘÍBĚH SE SÝREM 3D

Pondělí 29.10. 14:00

r. J. Tománek, ČR, 2012, 85 min.

Před časem diváky u nás i v zahraničí okouzlil výtvarně zajímavý snímek Kozí příběh – Pověsti staré Prahy. V jeho pokračování se děj přenese ze středověké Matičky do pohádkového sýrového království a kromě starých známých postav se můžeme těšit na řadu pohádkových bytostí a nové hlavní hrdiny – Honzíka a Zuzanku, kteří spolu se starou známou Kozou z předchozího dílu, procházejí celým příběhem.

SYN NEVĚSTY (Cine Argentino)

Pondělí 29.10. 16:30

r. Juan José Campanella, Argentina, 2001, 123 min.

Film nominován na Oscara, který získal více než 30 nominací a ocenění na festivalech v různých zemích. Vypráví příběh Rafaele Belvedere, kterého sled neočekávaných událostí přinutí přehodnotit svůj přístup k životu a přitom také pomůže splnit svému otci dávný sen své matky: nechat se oddat v kostele.

Autor: Mgr. Andrej Štůla, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: