Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pozvánka pro seniory do Lucerny

Publikováno: 20.12.12
Počet zobrazení: 4650
Autor článku: Mgr. Andrej Štůla
KINO LUCERNA, VODIČKOVA 36, PRAHA zve seniory na svá lednová představení.

OUI, ŠÉFE!
Pátek 4.1.2013 14:00
r. D.Cohen, FRA, 2012, 84 min.
Jean Reno se zhostil hlavní role ve vynikající francouzské komedii tradičního střihu. Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde (Jean Reno). Zavedenou pozici věhlasného chefa totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací…

BÍDNÍCI
Pondělí 7.1. 13:30 a úterý 8.1. 13:30
r. Tom Hooper, GB, 2012, 160 min.
Filmové verze jednoho z nejlepších a nejoblíbenějších muzikálů vše dob se po dlouhých přípravách ujal držitel Oscara za film „Králova řeč“ Tom Hooper a přinejmenším z prvních ukázek z filmu se dá tušit, že nás čeká výjimečný filmový a hudební zážitek. Jako Jean Valjean se představí Hugh Jackman, Fantine ztvárnila Anne Hathaway, Cosette Amanda Seyfried, Thénardiérovi Helana Bonham Carter a Sacha Baron Cohen a role Valjeanova věčného protivníka Javerta se zhostil Russell Crowe.

CO KDYBYCHOM ŽILI SPOLEČNĚ?
Pátek 11.1. 14:00
r. S.Robelin, FRA, 2011, 96 min.
Daniel Brühl, kterého si celá Evropa zamilovala ve filmu „Goodbye, Lenin“ a herecké legendy Geraldine Chaplin, Pierre Richard nebo Jane Fonda, ti všichni září ve francouzské komedii o partě nerozlučných kamarádů, kteří své přátelství hýčkají již více než čtyřicet let. Když jim paměť i zdraví začínají pomalu vypovídat službu a na obzoru je přízrak domova důchodců, vzepřou se a rozhodnou se žít společně. Nápad je to přinejmenším bláznivý. Avšak i přesto, že občasné neshody probouzejí staré a zasuté vzpomínky, začíná tu vnikat nádherné dobrodružství – společný život v komunitě.

HON
Pondělí 14.1. 14:00
r. T.Vinterberg, Dánsko, 2012, 115 min.
Vrcholný snímek uznávaného dánského režiséra Thomase Vinterberga (Rodinná oslava, Submarino), oceněný na MFF v Cannes 2012.
Čtyřicetiletý Lucas se nedávno rozvedl a začíná žít nový život. Má přátele, novou práci, přítelkyni a pohodový vztah s dospívajícím synem. Tuto porozvodovou idylu záhy naruší jedna nahodilá lež, která se rychle začíná šířit v komunitě jeho přátel. Obavy a nedůvěra se vymknou kontrole a vesnice propadne podivné hysterii…

CARMEN 3D
Pondělí 21.1. 13:30 a úterý 22.1. 13:30
r. F.A.Brabec, ČR, 2013, 126 min.
Režisér F. A. Brabec se rozhodl natočit filmovou 3D adaptaci mimořádně úspěšného divadelního muzikálu, který měl světovou premiéru v Praze. Hvězdné obsazení v čele s Lucií Bílou a nádherná hudba slibují úžasný filmový zážitek. Verze Carmen od trojice proslulých amerických autorů, není stejná jako původní kniha nebo opera. Není to „moderní verze“ Carmen, ale příběh Carmen volně inspirovaný. Carmen je v tomto zpracování členkou cirkusu, jehož majitelem je ďábelský vrhač nožů García. Jeho cirkus přijede do města ovládaného starostou Mendozou a policií pod vedením kapitána Zunigy.

EIGASAI 2013: MEGANE (Brýle)
Středa 23.1. 14:00
r. Naoko Ogigami, Japonsko, 2007, 106 min.
Komedie japonské režisérky se odehrává na odlehlém pobřeží malého ostrova. Do tamního zapadlého pensionu bez jediného hosta přijíždí paní učitelka z velkého města – a to z jediného důvodu: Dočetla se v průvodci, že široko daleho nefungují mobilní telefony. Hrdiny, kteří všichni po svém oběvují v tomto zapadlém koutě prostou radost z každodenního života, spojuje jediné: Všichni nosí brýle.

MISTR
Pátek 25.1. 13:30
r. P.A.Anderson, USA, 2012, 137 min.
USA, začátek 50. let. Vojáci po návratu z fronty bojují se svými traumaty a snaží se začlenit do běžného života. Jedním z nich je i Freddie Quell (Joaquin Phoenix), který se pokouší notnými dávkami vlastnoručně namíchaného alkoholu ovládnout svoje běsy. Shodou náhod se setkává s charismatickým Lancasterem Doddem (Philip Seymour Hoffman), který je právě se svou ženou a skupinou svých věrných na cestě do New Yorku, kde hodlá představit své učení. Lancaster Dodd, svým okolím nazývaný „Mistr“, je Freddieho živelností fascinován a ujímá se jeho „léčby“ podle vlastní teorie. Mezi oběma muži vzniká neobyčejné pouto.

LINCOLN
Pondělí 28.1. 14:00
r. S.Spielberg, USA, 2012, 150 min.
Daniel Day-Lewis (Nesnesitelná lehkost bytí, Až na krev) se ujal role šestnáctého amerického prezidenta Abrahama Lincolna, který se velkou měrou zasloužil o zrušení otroctví, a který provedl Ameriku občanskou válkou mezi Severem a Jihem. Režie velkofilmu se ujal oscarový Steven Spielberg (Schindlerův seznam, Indiana Jones).

Autor: Mgr. Andrej Štůla, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

10.02.2016 13:26  jirifoud ()

Děkuji za aktualní nabídku pro seniory, půjdu 28.1.na Lincolna.
http://foudak@seznam.cz

Zanechte komentář: