Dnes je 18.04.2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

JARNÍ FLORA OLOMOUC 2013

Publikováno: 17.03.13
Počet zobrazení: 5824
  Autor: Výstaviště Flora Olomouc
JARNÍ FLORA OLOMOUC 2013
Už po čtyřiatřicáté v historii olomouckého veletržního areálu se jeho pavilony i venkovní plochy zaplní barevnými a voňavými exponáty největší a nejstarší květinové akce v České republice – Flory Olomouc. Ve dnech 25. až 28 dubna (denně od 9 do 18 hod.) bude Výstaviště Flora Olomouc patřit jarní etapě této mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu.

Při projektování hlavní expozice se tvůrci nechali inspirovat 440. výročím založení nejstarší moravské alma mater – olomoucké univerzity. Květinová přehlídka z více než šesti tisíc kusů muškátů, petunií, voskovek, fuchsií, salvií, řezaných i hrnkových květin, okrasných stromů a keřů ponese název „Vivat Academia“ a připomene historii i současnost osmi fakult olomoucké univerzity. Jubileem se inspirovala i jarní floristická soutěž v aranžování květin. Přední čeští a moravští floristé budou soutěžit v aranžování kytic pro rektora a zdobení auly.

Oči návštěvníků jarní Flory potěší velká „holandská“ expozice s pěti tisíce kusy cibulových a hliznatých rostlin narcisů, tulipánů, hyacintů a modřenců. Zelenou přehlídku rododendronů, masožravek, kaktusů a sukulentů, skalniček, vřesů, okrasných stromů a keřů doplní expozice okrasných kamenů a čajovna s výstavou bonsají a poradnou. Odborná poradna bude také součástí výstavy orchidejí a dobrými radami poslouží i odborníci v expozici Českého zahrádkářského svazu. Zahrádkáři se opět představí velkou společnou květinovou přehlídkou doplněnou narcisy, skalničkami, léčivými, kořeninovými a aromatickými bylinami a dalšími zajímavostmi ze své pěstitelské “kuchyně“. Pro děti bude v expozici připraveno vědomostní, zahrádkářský sklípek s dobrým moravským vínem a cimbálovou muzikou určitě ocení dospělí návštěvníci.

Volné plochy výstaviště ve Smetanových sadech s výsadbami cibulovin a letniček budou patřit zahradnickým trhům. Na zájemce, zahrádkáře, kutily či chalupáře, bude čekat pestrá nabídka květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, zahradnických pomůcek a dalších potřeb.

Návštěvníkům výstavy budou otevřeny sbírkové skleníky s exotickou květenou a sousedící botanická zahrada Univerzity Palackého se zajímavými rostlinnými exponáty. Se vstupenkou mohou zamířit i do botanické zahrady výstaviště Flora v dalším z městských parků – Bezručových sadech. Pro chvíle oddechu je určen každodenní doprovodný program s vystoupením dechovek a folkovým festivalem Country Folk Flora, kterému bude patřit hudební pavilon na hlavní aleji Smetanových sadů.

Oficiálním dopravcem jarní mezinárodní výstavy a veletrhu FLORA OLOMOUC 2013 se letos opět staly České dráhy. Pro všechny, kteří zamíří na nejkrásnější českou květinovou výstavu připravily speciální nabídku VLAK+. Do Olomouce a zpět se tak návštěvníci Flory dostanou odkudkoliv z České republiky za polovinu jízdného. S Českými drahami se letos navíc dostanou i přímo na výstaviště: mezi olomouckým hlavním nádražím ČD a nádražím Nová Ulice u výstaviště Flora bude pro návštěvníky zdarma po celou dobu výstavy pendlovat historický motoráček.

Vstupné na výstavu:
100 Kč – plnoplátci
80 Kč – důchodci, studenti
30 Kč – děti ( 6–15 let)
30 Kč – školní výpravy od 10 osob vč. ped. dozoru (na tyto vstupenky neplatí množstevní sleva)
210 Kč – rodinné vstupné (2 + 1 až 4 děti), zdarma – na průkaz ZTP a ZTP-P.
Na hromadné objednávky vstupenek (od 20 ks) 20 procentní sleva. Vstupenky je nutné objednat do 10. dubna!

Více informací naleznete na www.flora-ol.cz.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: