Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pozvánka na Sedmihorské léto

Publikováno: 9.05.13
Počet zobrazení: 1880
Zdroj: www.sedmihorskeleto.cz
„Sedmihorské léto 2013“ navazuje na tři úspěšné ročníky, které dokázaly přilákat tisíce posluchačů z Českého ráje, širokého okolí, ale i z celé České republiky. V rámci ročníku čtvrtého – opět s podtitulem „hudební a divadelní léto“- se ve dvanácti termínech od května do srpna představí hudební interpreti různých žánrů.

V příjemném prostředí zastřešeného areálu budou po celé léto znít oblíbené písně známých zpěvaček a zpěváků proložené dvěma divadelními představeními. Celý program 2013 pak pořadatelé koncipovali tak, aby si na své přišly všechny věkové skupiny, s rozlišným hudebním vkusem a zájmem.

„Čtvrtý ročník našeho festivalu jsme chtěli posunout zase o kousek dál. Jak jinak tedy, než výběrem vystupujících. Pozvali jsme proto dvě zahraniční legendy, jejichž nesmrtelné písně stále slýcháme v rádiích. Německou formaci Alphaville a rakouskou kapelu Opus,“ popisuje pořadatel Josef Šorm a dodává: „Zmíněný Opus právě letos slaví 40let své existence a tak budou mít také čeští fanoušci jedinečnou příležitost oslavit společně s nimi významné jubileum. Kromě těchto kapel jsme se však snažili vymyslet program, ve kterém si to „své“ najde opravdu každý. Ať už se jedná o věk či zájem návštěvníků“
Sedmihorské léto odstartuje v pátek 10.května 2013 hudebně zábavným pořadem v režii dvou hvězd Františka Nedvěda a Josefa Aloise Náhlovského, v sobotu 11.května pak hned ráno naváže tradiční dětský den Kinghouse dětem – Piráti z Karibiku, který se ponese v pirátském duchu a na ratolesti budou čekat soutěže o ceny, dovednostní disciplíny či výtvarná dílna. Současně s dětským dnem bude probíhat také den otevřených dveří společnosti Kinghouse.

V průběhu turistické sezóny se pak v rámci samostatných koncertů představí další umělci z České a Slovenské republiky – Miroslav Žbirka, Fešáci s Petrem Novotným, Hana Zagorová s hostem Petrem Rezkem a kapelou Jiřího Dvořáka, Josef Zíma a Yvetta Simonová, Jaroslav Svěcený se slovenskou skupinou Cigánski diabli, či Janek Ledecký, ale také a především již zmiňované zahraniční legendy – Opus a Alphaville. Divadelní představení tento rok zastoupí pražské Divadlo Bez zábradlí s francouzskou komedií Blbec k večeři a také hra VSTUPTE! v produkci Agentury Harlekýn.

„Kromě koncertů zahraničních umělců, kteří na našem festivalu vystoupí úplně poprvé, chystáme i pár novinek v rámci areálu. Samozřejmostí je zastřešené hlediště, které se nám velmi osvědčilo. Program se odehrává venku, s pohodovou, letní atmosférou a zároveň máme díky zastřešení výborné řešení pro případ nepříznivého počasí. Kromě toho, že letos chystáme zvětšení tohoto zastřešení a také podia, mohou se návštěvníci těšit na větší výběr občerstvení a dalších drobných vylepšení v areálu oproti minulým ročníkům,“ popisuje Šorm.

Festival se dostal do povědomí a zájmu diváků nejen zajímavým programem a každoročně příjemnou atmosférou, ale také díky umístění v srdci Českého ráje s vynikající dopravní dostupností a možností využití této lokality pro výlety či dovolenou, kterou jim Sedmihorské léto dokonale zpříjemní. Dokladem toho jsou čím dál častější návštěvníci festivalu ze všech koutů České republiky, ale také ze zahraničí.

Podrobnosti k jednotlivým akcím a celému festivalu naleznete na webových stránkách www.sedmihorskeleto.cz.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: