Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Červen na Výstavišti Flora Olomouc

Publikováno: 4.06.13
Počet zobrazení: 2383
  Autor: Výstaviště Flora Olomouc
Od 6. do 8. června bude olomoucké výstaviště Flora patřit hned dvěma akcím. Tradiční červnovou výstavu MEZI NÁMI, už druhým rokem s rozšířeným zaměřením na zdravý životní styl, sport, pohyb i relax pro všechny – zdravé, handicapované, mládež i aktivní seniory, doplní novinka – VYZNÁNÍ RŮŽÍM, přehlídka růží a všeho, co s růžemi souvisí.

Výstava MEZI NÁMI, letos spojená s veletrhem poskytovatelů sociálních služeb a dalšími aktivitami, na nichž výstaviště spolupracuje se statutárním městem Olomoucí a Olomouckým krajem, se bude konat v pavilonech G, H a na volných plochách Smetanových sadů. Účast přislíbily humanitární a neziskové organizace, občanská sdružení, chráněné dílny, ústavy sociální péče. Na výstavišti se představí projekt Euroklíč, odstartuje Albert Triatlon Tour, triatlonový závod, do nějž se zapojí děti z více než 100 dětských domovů v ČR, a také 2. ročník akce Senioři bez hranic. Nejmladší návštěvníci se mohou těšit na Den dětí na kolečkových bruslích, či na turnaj v Discgolfu. Do programu se prolnou i akce spojené s letošními Svátky města Olomouce.

V rámci doprovodného programového projektu Handicapiáda dostanou na výstavišti prostor nejrůznější aktivity zdravotně postižených. Program nabídne výstavu výtvarných prací handicapovaných, ukázky pohybových aktivit, workshopy zaměřené na muzikoterapii, ukázky canisterpie, tvůrčí dílny, hudební, taneční a divadelní představení. Chybět nebudou ani zdravotní poradny, sportování, pohyb, nordic walking, relaxace a odpočinkové aktivity, alternativní medicína. Mnoho užitečného bude k vidění i zakoupení i na stáncích prodejců a výrobců zdravé výživy, bylin a čajů, doplňků stravy, apod.

Letošní program nabídne zábavnou – a hlavně chutnou „open air“ novinku: guláš fest, tedy soutěž ve vaření kotlíkového guláše pod širým nebem. Soutěž, která je otevřená pro všechny gulášové mistry, amatéry i profesionály, je kvalifikací na IX.ročník Mistrovství ČR ve vaření kotlíkového guláše.

Současně probíhající akci VYZNÁNÍ RŮŽÍM, přehlídce více než tisíce různých druhů a odrůd růží domácích, polských, slovenských a nizozemských pěstitelů bude patřit pavilon E a přilehlé volné plochy s nabídkou zahradnických trhů.

Paletu květinové nabídky doplní kvetoucí trvalky, skalničky, pouštní růže, bylinky, vázy, květinové nádoby. Nebude chybět poradna pro pěstování růží a hned v první den výstavy se návštěvníkům přímo „v akci“ předvede juniorský Mistr florista ČR 2012 Ondřej Čermák Pro Vyznání růžím připravuje ukázky aranžování svatebních kytic, květinových vazeb a přízdob. Návštěvníci se mohou těšit na Růžovou čajovnu, vinotéku s degustací vín Rosé, bulharskou „růžovou“ kosmetiku, růžové oleje, parfémy, atd.

Vstup na obě výstavy je ZDARMA, brány výstaviště budou otevřeny denně od 10 do 18 hodin, poslední den do 17 hodin.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: