Dnes je 25.04.2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Světový den hemofilie

Publikováno: 25.03.14
Počet zobrazení: 1250
Zdroj: www.hemofilie.cz
Hemofilie je nejčastějším onemocněním ze skupiny krvácivých onemocnění, která se projevují poruchami srážlivosti krve. V České republice je v současnosti registrováno přibližně 1000 hemofiliků a zhruba pětinu osob tvoří hemofilici ve věku do 18 let.

Hemofilikům kvůli defektnímu genu hrozí jak nadměrné krvácení, tak i krvácení spontánní, často do kloubů, svalů a případně i vnitřních orgánů – a to mnohdy i bez zjevné příčiny. Bez stanovení včasné diagnózy a nasazení patřičné léčby jsou to ale také silné bolesti a postupné znehybňování celého pohybového aparátu.

Nedávný průzkum překvapivě ukázal, že celé dvě třetiny Čechů vůbec neví, co hemofilie je a jak se projevuje. Hemofilici i hemofilie jako taková si zaslouží daleko více pozornosti, než se jim dosud věnovalo. I proto vznikla charitativní kampaň s názvem „Podporuji léčbu hemofilie“, jejímž partnerem se stala společnost Baxter a ambasadorkou bývalá Miss ČR 2004 a farmaceutka, paní Jana Doleželová. Kampaň má podpořit pacientské organizace Český svaz hemofiliků a sdružení Hemojunior.

V únoru kampaň odstartovala založením webových stránek s e-shopem www.podporujihemofiliky.cz. Zakoupením benefičních výrobků v symbolické červené barvě s logem „Podporuji léčbu hemofilie“ přispějete na zlepšení kvality života hemofiliků a usnadníte jim boj s tímto závažným onemocněním. Na facebookové stránce Podporuji hemofiliky najdete novinky, zákulisní informace a fotky z průběhu kampaně.

Staňte se fanoušky a dejte vědět svým přátelům, že podporujete hemofiliky i Vy. Celá kampaň vyvrcholí 17. dubna na Světový den hemofilie, kdy se v Praze za účasti ambasadorky Jany Doleželové uskuteční pochod na podporu hemofiliků. Přijďte jim v tričku, s šálou nebo plackou vyjádřit podporu i Vy. Více informací na www.hemofilie.cz.
Další informace o tomto onemocnění najdete na www.hemofilie.cz.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: