Dnes je 19.04.2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Robotický Mirek Dušín

Publikováno: 7.11.14
Počet zobrazení: 33062
  Zdroj: http://www.roboticky-vysavac.cz/
Nošení těžkých nákupních tašek, mytí oken, vysávání – to všechno jsou činnosti, které některým důchodcům už mohou dělat potíže. Ať už kvůli bolavým zádům nebo kloubům. Donést týdenní nákup můžete po vzoru Mirka Dušína své babičce pravidelně pomáhat.

A pokud to nestíháte, aspoň jí pořídíte tašku na kolečkách. I s vysáváním svým prarodičům můžete pomoct, aniž byste museli každý víkend vyrazit na brigádu do jejich bytu. Pořiďte jim robotický vysavač!

Většina seniorů se možná na malého robota, který bude dělat práci za ně, bude zpočátku dívat trochu úkosem. Tito malí pomocníci jim ale mohou velmi zjednodušit život. Díky své velikosti se dostanou do všech zákoutí, v rozích si pomáhají speciálními bočními kartáčky. Po několikátém luxování si navíc zapamatují svůj pracovní prostor.
Není proto třeba pokaždé stěhovat nábytek, aby někde nezůstal prach a nečistoty. Poslední generace robotických vysavačů si poradí se všemi povrchy, které u vašich prarodičů v bytě jsou, nezalekne se ani koberců s vysokým vláknem. A co je důležité, svou práci odvede, aniž by se mu někdo musel věnovat. Pokud mu během vysávání dojde energie, jednoduše dojede do svého dobíjecího doku a po nabití opět vyrazí uklízet. Odpadá tak věčné přepojování napájecí šňůry, které také pohybovému ústrojí seniorů nijak nepřidává. Jistě oceníte také minimální hluk, s jakým malý robotek uklízí – klidně ho můžete zapnout, když zrovna za svými prarodiči přijdete na návštěvu.

Můžete si s nimi popovídat u kafe, aniž byste vysavač museli překřikovat.

Utáhnou to?

Sací výkon těchto robotických vysavačů je oproti klasickým vysavačům výrazně menší, to ale znamená jediné – je lepší nechat robotka uklízet několikrát do týdne, místo klasického velkého úklidu jednou za týden. Při zhruba dvou až třídenním intervalu ale není třeba se bát, že by si robotický pomocník s nečistotami neporadil. Naopak, díky pravidelnému úklidu bude podlaha čistší a i koberce budou citelně příjemnější, než když jsou po celém týdnu plné prachu. Většina modelů robotických vysavačů má navíc velice intuitivní ovládání pomocí několika málo tlačítek, takže ho určitě zvládne zapnout i vaše babička. A pokud ne, můžete jí ho naprogramovat.

Dopřejte svým prarodičům na stará kolena trochu klidu. Robotický vysavač jim ušetří čas i námahu. A uvidíte, že vás pak budou častěji zvát na návštěvu, aby se pochlubili, jak mají poklizený byt a hlavně čistou podlahu.

Autor: Vojtěch Koval, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: