Dnes je 18.04.2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Uklízejte, zatímco jste na procházce

Publikováno: 27.11.14
Počet zobrazení: 939
  Zdroj: http://www.roboticky-vysavac.cz/
Blíží se podzim se svým sychravým a deštivým počasím. Teplých slunečních dní bude míň a míň. Byla by škoda je prosedět doma, lepší je přece vyrazit do parku se psem, nebo na poslední letošní návštěvu oblíbeného hradu, nemyslíte?

Že o víkendu dorazí vnoučata a vy jste ještě neluxovali? Tento problém může vyřešit robotický vysavač. Jen ho zapněte a s klidným srdcem vyrazte do přírody.

Ano, robotické vysavače nemají takový sací výkon, jako ty klasické. Při správném používání vám ale můžou ušetřit čas a námahu – a to nejen v takovýchto případech. Hlavní devizou je malých robotických pomocníků je to, že už po několikátém vysávání si zapamatují prostor, který mají uklidit. Pak stačí je jen zapnout a oni dělají svou práci, aniž byste se o ně museli dál starat. Není třeba ani přemýšlet nad tím, jestli napájecí šňůra osáhne do všech koutů vašeho bytu – robotické vysavače ji jednoduše nemají. O jejich napájení se stará vestavěná baterie. Když se během vysávání vybije, robotek jednoduše dojede do nabíjecí stanice a po plném nabití opět vyrazí.

Všude se vejde

Díky své velikosti se navíc dostanou často i tam, kam byste s hadicí běžného vysavače možná ani nedosáhli. Poradí si i s rohy a zákoutími, díky speciálním bočním kartáčkům. Nemusíte se ani bát, že vám otlučou starožitnou komodu, robotek se díky senzorům naučí se jí vyhýbat. A když ani tak nebudete chtít riskovat, že vysavač vjede někam, kde by mohl způsobit škodu, použijete virtuální zeď. Ta vysavači vytvoří pro vás neviditelnou hranici, kterou robotek nepřekročí.
 

Výkonná uklízečka

V úvodu jsme zmínili, že robotické vysavače se s těmi klasickými nemůžou co do výkonu měřit. To ale neznamená, že by při úklidu byly méně efektivní. Pokud robotka nebudete pouštět jednou týdne, ale třeba co dva tři dny, uvidíte, že ve vašem bytě bude stejně čisto, jako po luxování s klasickým vysavačem. A v mnoha případech dokonce ještě čistěji, protože se prach nebude usazovat tak dlouho a proto budete mít podlahu čistou průběžně, ne jen každou sobotu či neděli. Možná budete překvapeni, že některé koberce při pravidelném vysávání robotickým pomocníkem, budou nadýchanější, než při běžném úklidu. 

Samozřejmě můžete robotka pustit i o víkendu, tak jak jste zvyklí. V ten samý moment si ale budete moct vyrazit na procházku. A když venku nebude hezké počasí, třeba si dáte kávu u oblíbeného pořadu.

Autor: Vojtěch Koval, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 2 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

27.11.2014 07:50  Šéfredaktorka

Reklama je sice reklama, ale osobně mám robotický vysavač už 3 roky, a nemohu si ho vynachválit. Má ho i spoustu lidí kolem mě. Chce to ale volný prostor, pokud je místnost hodně "zaskládaná" věcmi, než uvolníte vysavači cestu, je skoro lepší vysát manuálně. Ráno v pondělí a čtvrtek dám židle nahoru na stůl ( nelze židle s područkami) a když se vrátím domů. je vysáto a vysavač dobit k dalšímu použití (třeba do patra).Poměrně nově mám i vytírač BRAVA a i ten je hodně kvalitní pomocník. Je ale pravda, že naši rodiče 80+ se na to dívají s nedůvěrou. Věří spíš starému známému vysavači, ale mám podezření, že je to spíš proto, aby měli náplň a nenudili se. Jiná situace ovšem je, když své síly ještě můžete využít jinak a jinde, třeba právě tou vycházkou nebo návštěvou divadla.

27.11.2014 07:26  Jan Novák

To jsou dneska věci! A kdo za nás umyje okna,utře prach,vypere,upeče cukroví a nazdobí byt? Dost srandy, má s tím výrobkem někdo osobní zkušenost? Podělte se o svoje poznatky s námi ostatními,dneska je reklama mocná čarodějka a pak je všechno jinak.

Zanechte komentář: