Dnes je 26.04.2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Sbírka „Plníme přání seniorům“ se blíží ke konci.

Publikováno: 27.06.15
Počet zobrazení: 1860
Zdroj: Tisková zpráva
Třetí ročník veřejné sbírky projektu „Plníme přání seniorům“ končí 30. června. Celkem 22 seniorů, klubů či zařízení pro seniory se již může radovat, protože právě jejich přání bude splněno.

Dalších 9 finalistů však stále čeká na své dárce a mnohdy zbývá pouze malá finanční částka. Stejně jako v předešlých letech, i letos společnost Sodexo každou darovanou korunu zdvojnásobí.

„K dnešnímu dni se nám podařilo shromáždit neuvěřitelných 774 846 Kč. Vzhledem k tomu, že u některých přání zbývají k realizaci menší částky, pevně věřím, že konečné číslo splněných přání bude ještě vyšší,“ říká Lucie Miřácká ze společnosti Sodexo a dodává: „Mám radost, že české veřejnosti není osud seniorů lhostejný. Přání, na která se sešel dostatek finančních prostředků, se snažíme plnit co nejdříve. Pan Petr z Kadaně se již setkal se svým sportovním i životním vzorem, českou fotbalovou legendou Zdeňkem Nehodou. Bývalý armádní pilot, pan Míťa z Prahy, se znovu mohl podívat na svět z kokpitu MiGu-15.“

Čeští senioři opět dokázali, že věk nemá žádný vliv na odvahu a chuť věnovat se zájmům a koníčkům. Některá přání se zdají snadno splnitelná, ale jejich realizace představuje pro seniory velký problém – mnozí z nich kvůli zdravotním obtížím nejsou schopni samostatně cestovat a nemají třeba funkční zázemí rodiny. Mezi přáními se objevil nejen let vrtulníkem, ale třeba i pořízení šicího stroje, přání vydat vlastní hudební album či absolvovat masérský kurz.

Jak mohu přispět?

Na speciálních webových stránkách www.plnime-prani-seniorum.cz jsou umístěna všechna přání s fotografiemi, popisem a částkou, kterou je třeba na splnění získat. Stačí si vybrat přání a prostřednictvím kreditní karty či převodu na bankovní účet vložit příspěvek do sbírky. Nově také mohou někteří zaměstnanci zaslat příspěvek prostřednictvím programu zaměstnaneckých benefitů Cafeteria mojeBenefity. Celkem 9 přání doposud čeká na své splnění.

Plníme přání seniorům je iniciativa zajímavá především svým principem kombinace firemního dárcovství a veřejné sbírky. Vznikla díky spolupráci Sodexo Benefity s neziskovou organizací Diakonie ČCE, Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR a projektem SenSen Konta Bariéry. Od svého vzniku iniciativa napomohla splnění snů a přání za téměř 1,9 milionu korun a zlepšila kvalitu života více než 6000 českých seniorů.

Zdroj: Tisková zpráva, foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: