Dnes je 28.03.2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Redukční a wellness pobyty

Publikováno: 30.04.16
Počet zobrazení: 3468
  Autor: Markéta Kohoutková
Obalily vás v zimě tukové polštářky a toužíte zhubnout v létě do plavek? Zabojujte s tím při atraktivním pobytu ve světoznámých lázních.

Zkuste se zúčastnit redukčního pobytu v lázních, který organizují Bohemia-lázně, a. s., Karlovy Vary a Bardejovské lázně (Bardejovské kúpele), a. s. Ke zlepšení fyzické pohody určitě přispějí i wellness procedury v Lázních Luhačovice, a. s.

Karlovy Vary přitahují světovou slávou a historií
Pokud už jednou za život máte absolvovat odtučňovací program v lázních, tak nedělejte kompromisy a zamiřte rovnou do nejznámějších z nich – do Karlových Varů. Toto město slaví v letošním roce 700. výročí svého založení císařem a králem Karlem IV. Postarají se zde o vás královsky. Navíc si můžete pobyt zpříjemňovat toulkami po západních Čechách, ale i blízkém Německu.

Ředitel společnosti Bohemia-lázně, a. s., Karlovy Vary, Jiří Sluka, o tom říká: „Konzumní způsob života, špatné stravovací návyky a málo pohybu jsou negativními stránkami moderního světa. Redukční kúra je vhodná pro léčení nadváhy, pro lidi se špatnými stravovacími návyky a zdravotními problémy, které jsou výsledkem nadváhy. Klasická lázeňská léčba na základě dlouholetých ověřených postupů a zkušeností dosahuje vynikající léčebné a preventivní výsledky při léčení žaludečních potíží, i trávicího traktu. Program určený ke snižování hmotnosti vychází právě z těchto poznatků. Přesvědčte se sami o výjimečnosti Karlových Varů. V zařízeních společnosti Bohemia-lázně, a. s., Karlovy Vary, najdete ubytování i s procedurami již od 1 125 Kč na den. Už od této ceny můžete absolvovat kromě klasických léčebných pobytů i několikadenní wellness, relaxační, rehabilitační a regenerační pobyty. Na vlastním těle se přesvědčíte o léčivých účincích výjimečného Vřídla.“

Kromě redukčního programu sestaveného nutričním terapeutem Bohemia-lázní, jehož základem je dieta č. 8, si lze v Karlových Varech dokoupit program sestavený podle Centra pro poruchu výživy a metabolismu v Praze. Při této dietě je v průběhu pobytu zajištěna redukční dieta na základě dietních plánů Guareta, doplněná o vitamíny a minerály. „Přísné redukční režimy nejsou vhodné pro děti a dospívající, pro těhotné a kojící ženy, pro osoby se závažnějším onemocněním srdce (krátké období po infarktu, poruchy srdečního rytmu), ledvin a jater, pro osoby s vředovou chorobou, pro diabetiky I. typu a osoby, které v posledním pololetí prodělaly mozkovou cévní příhodu,“ upřesňuje J. Sluka a dodává: „Důležitou součástí léčby je fyzická aktivita, a to formou pravidelných procházek do okolních lesů. Doporučujeme plavání, návštěvy fitness centra či cykloturistiku. Doporučená délka pobytu: 14/21/28 dní. Program obsahuje 28/42/56 různých balneologických procedur a 14/21/28x pitnou kúru. Program je možné absolvovat kdykoliv, termíny nástupu nejsou vymezeny.“
P
rogram léčby zahrnuje vstupní lékařskou prohlídku (včetně předepsání léčebného programu, rozepsání dietního plánu a pitného režimu), laboratorní testy, EKG dle zdravotního stavu pacienta, analýzu složení těla pomocí přístroje InBody 220, kontrolní a výstupní prohlídku u lékaře včetně závěrečné lékařské zprávy. Také i individuální péči nutričního terapeuta, 1 hlavní proceduru na den, 1 vedlejší proceduru na den, 3x denně pitnou kúru.

V případě programu „Guareta“ léčebný program obsahuje: produkty řady Guareta a Dietline, individuální péči lékaře, doporučení k dietě, jídelníčky domů. Léčebný program je převážně sestaven z následujících procedur: skupinová gymnastika, skupinová gymnastika v rehabilitačním bazénu s minerální vodou, Nordic Walking, volný vstup do fitness, volný vstup do bazénu, půjčení kola zdarma, sauna, lymfodrenáž, masáže – částečná klasická masáž, reflexní, hydropunkturní, podvodní, minerální koupele – perličková, uhličitá, skotské střiky.

Překrásná příroda v okolí Bardejova léčí

Bardejovské lázně prodávají 14 denní redukční pobyty na rok 2016 zaměřené na léčbu obezity. Pobyt je vynikajícím dárkem pro sebe, nebo někoho z příbuzných, kdo má problémy s nadváhou. Na výběr jsou termíny v dubnu, květnu, říjnu a listopadu. Udělejte něco pro své zdraví, či zdraví někoho jiného a objednejte tento pobyt, kde naučí pacienty zdravě žít, správně se stravovat a cvičit. Nebo si vyberte jiný z množství pobytů, které jsou v nabídce těchto oblíbených lázní.

Ekonomicko-obchodní ředitelka Bardejovských lázní Tamara Šatanková k tomu poznamenává: „Redukční pobyt zaměřený na léčbu obezity patří k pobytům s lékařskou prohlídkou a je komplexně propracovaný s množstvím zdravotních úkonů. Zahrnuje ubytování, plnou penzi s racionální stravou, 8x během pobytu přednášky lékaře, zdravotní sestry, rehabilitačního pracovníka, asistenta výživy, 2x během pobytu poradenství u psychologa, vstupní a výstupní lékařské vyšetření, EKG vyšetření, pravidelné měření krevního tlaku, pulsu, obvodu pasu, vážení, USG abdomenu, Fibroscan, odběry na tukový metabolismus. Klient během pobytu absolvuje tyto procedury zahrnuté v ceně: 3x 2 hodinový vstup do Wellness Spa /bazény + sauny/, 8x fitness /hodinové vstupy /, 5x klasická masáž, 5x přístrojová lymfodrenáž, 5x volné plavání v rehabilitačním bazénu /hodinové vstupy/, 10x hydrokineziterapie, 5x skupinový tělocvik, 10x nordic walking, 5x minerální koupel.

Pobyt začíná obědem a končí snídaní. Každý klient při příchodu dostane brožuru s důležitými informacemi ZAČÍNÁME HUBNOUT! Pobyt zaměřený na redukci hmotnosti se provádí za předpokladu přihlášení se min. 5 klientů. Při nižším počtu klientů se poskytne omezený rozsah služeb a zároveň se poskytne sleva – 10 % z ceny pobytu. Pobyt je možný i pro klienty zdravotních pojišťoven (poukazy A, B), za doplatek 7 EUR/osoba/den, kteří budou v daném termínu na lázeňské léčbě.“

Kromě redukčních pobytů nabízejí Bardejovské lázně i další pobyty s lékařskou prohlídkou – SENIOR, SENIOR SPECIÁL, STANDARD. Kromě nich nabízejí i relaxační a jiné pobyty bez lékařské prohlídky. OZDRAVNÝ, WELLNESS VITALITY, WELLNESS RELAX, WELLNESS VITAL, BEAUTY, …

Klienti, kteří se zúčastní redukčního pobytu, či jiného pobytu v jedněch z nejoblíbenějších slovenských lázní – Bardejovských, se mohou těšit na krásné, tiché prostředí obklopené lesy, čistý vzduch a relax. Vychutnat si mohou i nejsilněji mineralizovaný pramen na Slovensku, Herkules, ale i další minerální pitné prameny. Navštívit se vyplatí i Muzeum lidové architektury – Skanzen, který je nejstarším zařízením svého druhu na Slovensku. Je zde rozmístěno 24 expozičních objektů prezentujících lidovou kulturu a stavitelství slovenského a rusínského obyvatelstva, žijícího v regionu horního Šariše a severního Zemplína. Skanzen byl zpřístupněn v roce 1965 a objekty pocházejí z 19. a 20. století.

Lákadly Luhačovic jsou Vincentka a Jurkovič
Lázně Luhačovice, a. s., připravily na rok 2016 širokou škálu léčebných, relaxačních, regeneračních a wellness pobytů a to jak na delší období, tak na víkendy. Při pobytech samoplátců je poprvé v nabídce relaxační pobyt TOP pro každý věk (Terapie Odpočinek Pohyb) zaměřený na zdravý životní styl doplněný o bonusy ve formě výrazných slev na procedury, spa rituály nebo vstup do fitness centra. Balíček služeb TOP obsahuje 7x ubytování s polopenzí formou bufetu, 1x přírodní uhličitou koupel (15 min.), 1x perličková koupel s přísadou vonné esence (20 min.), 1x masáž klasická (částečná, 25 min.), 1x masáž éterickým olejem podle vlastního výběru (25 min.), 1x hřejivý obklad zad (20 min.), volný vstup do wellness centra, půjčení županu, volný vstup do fitness, denně pitnou kúru, Wi-Fi připojení na pokoji zdarma.

Výkonný ředitel akciové společnosti Ing. Jiří Dědek, MBA říká: „Vlajkovou lodí wellness pobytů v Luhačovicích s širokou nabídkou wellness služeb a relaxačních procedur je ALEXANDRIA **** Spa & Wellness hotel.

Magnetem je volný vstup do největšího a nejluxusnějšího wellness centra v Luhačovicích ve stylu starořímských lázní. Wellness centrum nabízí zážitkové procedury na regeneraci těla i duše včetně přírodních uhličitých koupelí. Hosté mají k dispozici volný vstup do bazénu, vířivky, saunového světa (laconium, parní, bylinková, solná a finská sauna), Kneippův chodník, ochlazovací sprchy, ledovou studnu a vyhřívané lavice. Pro aktivní návštěvníky je připraveno fitness centrum vybavené nejmodernějšími posilovacími stroji. Okouzlí také Francouzská restaurace nabízející regionální i mezinárodní kuchyni. Nechybí ani pravidelný kulturní program ve vyhlášeném nočním klubu s prvorepublikovou atmosférou. Pokoje v historické části jsou laděny ve stylu třicátých let minulého století a moderní novou část zase zdobí repliky suvenýrů z tažení Alexandra Velikého. Hotel již třikrát získal prestižní ocenění v soutěži Czech Hotel Awards – hotel roku v kategorii Wellness & spa ve Zlínském kraji.“

Nabídka wellness pobytů na rok 1016 zahrnuje tyto pobytové balíčky plné wellness, relaxace a hýčkání: Léčba & Wellness (7/14/21 dní), Medical wellness (7 dní) – hit sezóny, VIP wellness týden (7 dní) – pro náročné, TOP pro každý věk (7 dní), Lázeňská dovolená (7 dní), VIP wellness víkend (3 dny) – krátký relax pro náročné, víkend v Alexandrii (3 dny čt – ne) – nejžádanější pobyt, Ochutnávka wellness (4 dny ne – čt), wellness na zkoušku (2 dny) – poprvé ve wellness.

Kromě toho je zde ještě AKČNÍ NABÍDKA: Víkend mini (16. 4. – 17. 4. 2016) a Dovolená v Alexandrii (7 nocí 8. 5. – 28. 8. 2016).

Lázně Luhačovice, a. s., jsou nejnavštěvovanějšími moravskými lázněmi. Jsou také největší společností poskytující lázeňské a rekreační služby v Luhačovicích. Pravidelně jsou oceňovány za své produkty a služby. Akciová společnost Lázně Luhačovice má ve správě 10 luhačovických pramenů, ale i lázeňský areál včetně lázeňské kolonády a divadla. Téměř do všech léčebných i wellness zařízení, včetně hotelu Alexandria, je přivedena přírodní léčivá voda, která je využívána na uhličité koupele, různé druhy inhalací, kloktání a pitné kúry. Celkem je možné poskytnout cca 60 procedur různých typů. V Lázních Luhačovice se léčí onemocnění dýchacích cest, pohybového aparátu, trávicího ústrojí, látkové výměny (cukrovka), oběhového ústrojí a onkologická onemocnění. Kromě lázeňských pobytů je to ideální místo pro strávení wellness víkendů a relaxačních pobytů. Aktivní návštěvníci si mohou zahrát tenis, půjčit kola a jít na výlet po vyznačených trasách v okolí Luhačovic a Bílých Karpat, či využít běžecké tratě.

Lázně Luhačovice jsou to pravé místo na zdravotní dovolenou a odpočinek i pro slovenské klienty. Slovenské hranice jsou vzdáleny pouze 27 km, Trenčín 54 km a Bratislava 165 km. Pro slovenské návštěvníky jsou tak Luhačovice stejně dostupné jako slovenské lázně.

Autor: Markéta Kohoutková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: