Dnes je 20.04.2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Díky rekordní sbírce se splnila přání tisíců seniorů

Publikováno: 26.07.16
Počet zobrazení: 1539
  Autor: Eva Hromádková
Více než třem tisícovkám obyvatel ze 30 domovů a zařízení pečující o seniory a seniorských klubů se podařilo splnit jejich přání. V letošním ročníku sbírky Plníme přání seniorům bylo vybráno 897 184 korun.

V Liberci se tak dočkají večírku ve stylu ABBA, v Plzni se již radují z květin a bylinek z mobilních záhonků. Jinde potěší nové hřiště na pétanque, keramická pec, pergola či gril s udírnou pro dny strávené na čerstvém vzduchu na zahradě.

                                                                                                                                                                                                                                            

Polovinu z potřebných financí na vytoužená přání věnovala veřejnost, druhou polovinu podle pravidel sbírky dorovnala společnost Sodexo Benefity, která je garantem programu. „Ve čtvrtém ročníku sbírky se podařilo splnit všech 30 vybraných přání. Za celou dobu trvání programu jsme tak pomohli více než 12 tisícům seniorů ze všech koutů republiky a splnili bezmála 150 přání. Chtěl bych poděkovat všem, kteří přispěli byť sebemenší částkou,“ říká k výsledkům Tomáš Kopřiva ze Sodexo Benefity.

 

Cílem programu je zlepšování kvality každodenního života seniorů prostřednictvím plnění jejich přání, boj proti předsudkům, které má společnost vůči starší generaci a také snaha inspirovat samotné seniory, aby stále přemýšleli o svých snech a přáních a sami se pro jejich splnění snažili něco udělat. Sbírka je iniciativou společnosti Sodexo, která ve spolupráci se svými partnery, Diakonií ČCE a Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR a projektem SenSen Konta Bariéry, podporuje aktivní stáří a pomáhá naplňovat tužby a sny seniorů. Jde o unikátní projekt, který v sobě kombinuje principy firemního dárcovství a veřejné sbírky. Sodexo zdvojnásobuje každý příspěvek od dárců z řad veřejnosti.

 Více informací na www.plnime-prani-seniorum.cz.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: