Dnes je 18.04.2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Hledáte aktivity pro seniory?

Publikováno: 9.02.17
Počet zobrazení: 2880
  Autor článku: Vladimír Rokoský
Vyzkoušejte kurzy od pečovatelky!

Nikde není psáno, že když člověk završí 70 let, jeho jedinou úlohou je sedět před televizorem, počítat tabletky, které musí brát, a sem tam se těšit s vnoučaty a pravnoučaty. V 70ti život nekončí a vy byste měli zařídit, aby tomu vašemu seniorovi právě začal.

Spousta lidí se již v 50ti těší na důchod a na to, že doženou všechno, co zmeškali. Někdo se celý život toužil naučit švédštinu, ale péče o rodinu a práce mu nedovolili vydechnout. Ale když odešel na vytoužený důchod, místo aby si ho užíval, buď dále pracoval nebo se staral o vnoučata v době, kdy vy jste byli v práci. Teď je však řada na vás, abyste svým rodičům splnili dávné sny. Sepsali jsme pro vás pár volnočasových aktivit pro seniory, které mohou být jedním z hlavních kritérií při hledání vhodné pečovatelky.

Umělecká duše

Ukrývá se ve vašem seniorovi umělecká duše, která nikdy neměla čas na to, aby rozkvetla? Popovídejte si s ním o tom, jaký druh umění ho fascinuje, a vymyslete něco. Chtěl se váš otec celý život naučit hrát na harmoniku, ale při rodině a práci mu na to nikdy nezbyl čas? Vypátrejte na inzertních portálech, jakým je například www.domelia.sk, pečovatelku, která umí hrát na hudební nástroj a připraví tak záživný program pro seniory. Kvalita života vašeho otce se nejen zlepší, ale bude i šťastnější a nadále se rozvíjet, co má velký význam zvlášť pro duševní zdraví.

 

Kolik jazyků váš senior umí, tolikrát je člověkem

 

Cizí jazyky mají jednu velkou výhodu – memorování a učení se zpaměti je skvělou prevencí proti Alzheimerově chorobě. Pokud jste si všimli, že vašemu rodiči, pro něhož hledáte péči, trochu vynechává paměť, ošetřovatelka s cizím jazykem je ten nejlepší nápad. Nejenže poskytne péči seniorům, ale zabezpečí i zajímavou volnočasovou aktivitu s důrazem na jejich duševní pohodu.

 

Ve zdravém těle, zdravý duch

Člověk není nikdy příliš starý na to, aby začal s pravidelným cvičením. Samozřejmě, že je třeba si dávat větší pozor, ale pokud najdete profesionální pečovatelku, která se vyzná ve sportovních aktivitách a zná stavbu těla seniorů, proč ne. Základem cvičení ve zralém věku by mělo být hlavně kardio a za vhodné volnočasové aktivity pro seniory se považuje chůze, turistika, Zumba či vodní aerobic. Ale i přizpůsobený silový trénink může mít pro seniora velmi pozitivní účinek. Funkční trénink totiž zabraňuje ztrátám kostní hmoty, jejíž úbytek je hlavní příčinou zranění. Místo činek je však lepší použít gumy nebo overbally. Pečovatelka, která se specializuje na pohybové aktivity seniorů, všechny zákonitosti sportování seniorů ovládá a připraví program pro seniory přesně podle jejich potřeb.

Kde najdu vhodnou pečovatelku?

 

Jak jsme již zmínili, na internetu najdete množství inzertních portálů a jedním z nich je I http://www.domelia.cz/, kde své pečovatelské služby nabízí mnoho lidí. Stačí si vybrat jen tu, která svými dovednostmi a schopnostmi vyhovuje vašim požadavkům. Život v 70ti nekončí. Zabezpečte svým rodičům péči o seniory podle jejich zájmů a vaši rodiče vám i v důchodu budou kvést před očima.

 

 

Meta popis

Život v 70ti nekončí. Zabezpečte svým rodičům péči o seniory podle jejich zájmů a vaši rodiče vám i v důchodu budou kvést před očima.

Zdroj a foto: Domelia

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: