Dnes je 18.04.2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Historicky první výstavu v ČR představí ve Žďáru

Publikováno: 6.05.17
Počet zobrazení: 802
Autor článku: Lucie Herberová
Historicky první výstavu v České republice představí ve Žďáru nad Sázavou, hlavní roli hrají turistické značky.

Je první v České republice, který ze svých fotografií turistických značek vytvořil výstavu s názvem Krajina značek. Francouz Stéphane Corbet výsledek svého hobby představí na zámku ve Žďáru nad Sázavou, a to od 1. května do 18. června každý den mezi 9 a 18 hodinou.

„Nápad fotit turistické značky v krajině přišel po dlouhých hodinách procházek po značených trasách. Chci zachytit kouzlo turistických značek, které budou postupně zničeny přírodními událostmi, lidskými i zvířecími zásahy. Byla by škoda tato dočasná umělecká díla nezaznamenat,“ vysvětluje autor fotografií Stéphane Corbet

Fotit se dá i v bouřce.
Když se Corbetovi značka líbí, je schopný čehokoliv. „Fotil jsem uprostřed bouřky, což bylo děsivé. Jednou jsem objevil nádhernou značku u Pece pod Sněžkou, doma v Praze jsem ale zjistil, že je rozmazaná. Tak jsem jí jel znovu vyfotit. Nejradši jsem, když na turistických trasách nepotkávám lidi. Někdy mám totiž pocit, že mě považují za blázna,“ říká s úsměvem Corbet.

Útěk z digitálního a zrychleného světa.
Kouzlo pěší turistiky objevil autor výstavy až v České republice, kde již 12 let žije. „Procházet se přírodou je unikátní způsob relaxace. Jsem přesvědčený, že budou lidé potřebovat víc a víc takových aktivit, díky kterým se alespoň na chvíli odpojí z dnešního uspěchaného způsobu života,“ doplňuje Corbet.

Turistické značky jsou v České republice už 128 let.
V současné době má Česká republika více než 42 000 km značených pěších turistických tras. To je více než délka rovníku. O více než milion značek se stará okolo 1 500 „značkařů“. Ti musí nejdřív absolvovat čtyřdenní školení, při kterém se seznámí s pravidly značení, která jsou zaznamenána na 37 stranách. Výstava Krajina značek je uspořádána se souhlasem Klubu českých turistů.

Autor: Lucie Herberová, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: