Dnes je 29.03.2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Co čekat od termínovaných vkladů?

Publikováno: 4.07.17
Počet zobrazení: 1168
  Zdroj: Tisková zpráva
O termínované vklady není zájem, lidé nevědí, co od nich čekat.

Princip termínovaného vkladu je velmi jednoduchý. Stačí vybrat vhodný produkt, vložit na něj jednorázově peníze a čekat. Na uložené finance se nesmí sáhnout po dobu několika týdnů, měsíců nebo let, záleží na typu termínovaného vkladu. Výhodné termínované vklady lze sjednat:

  • krátkodobé s dobou trvání do 1 roku,
  • střednědobé s dobou trvání 2 až 4 roky,
  • dlouhodobé s dobou trvání více jak 5 let.

Z nepřeberné nabídky termínovaných vkladů je těžké vybírat

Vázanost je jednou z hlavních nevýhod, která odrazuje od spoření na termínovaných vkladech. Jakmile se jednou rozhodnete pro uložení peněz, pak nelze peníze vybrat bez sankčních poplatků dříve než po uplynutí doby splatnosti. Za předčasný výběr si banky a družstevní záložny účtují kolem 2 % z uložené částky.

Nejen různá doba trvání vkladů, ale i možnost zvolit si pevnou nebo pohyblivou úrokovou sazbu a vklad jednorázový nebo revolvingový dává prostor velkému výběru. Na druhou stranu právě bohatá nabídka stojí za nepřehledností a těžším výběrem. Při výběru termínovaného vkladu neporovnávejte jen konkurenční produkty, ale srovnávejte podmínky vkladu i v rámci jedné banky nebo záložny. Pro snadné porovnání využijte online srovnávač, který najdete na portálu Půjčka.co a který vám nabídne dokonalý přehled aktuální nabídky.

Záložny zhodnotí vklady až šestkrát více než banky

V současné době zhodnocení uložených peněz na termínovaných vkladech brzdí rostoucí inflace. Přesto termínované vklady vyhrávají nad konzervativní konkurencí v podobě spořicích účtů.

Při výběru termínovaného vkladu ale nezáleží jen na době vázanosti, velkou roli hraje také samotná finanční instituce. Lepší výnosnost nabízí družstevní spořitelny oproti bankovním domům. Úroky v záložnách jsou dokonce vyšší až o dva procentní body.

A kde lze aktuálně sjednat nejvýhodnější termínovaný vklad?

Více jak 3 % získáte u termínovaných vkladů s dobou vázanosti 10 let u spořitelního družstva ANO. Konkrétně produkt ANO PRO Zhodnocení nabízí úrokovou sazbu 3,2 %. Avšak zajímavé zhodnocení v podobě úroku 1,4 % lze získat i u termínovaného vkladu s dobou spoření 1 rok.

Termínovaný vklad AKCENTA nabízí roční výnosnost 3 %, a to ať už uložíte peníze na dobu 3, 4 nebo 5 let. Oproti záložnám se výnosnost bankovních termínovaných vkladů pohybuje kolem 0,5 %. Výjimkou je termínovaný vklad CREDITAS s úrokem až 2,1 %.

Zdroj: Tisková zpráva

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: