Dnes je 29.03.2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Važme si dobrých časů

Publikováno: 26.07.17
Počet zobrazení: 971
  Autorka článku: Anna Kousalíková
V mládí mě učili, že když se všechno daří, je potřeba se připravit na nějaký problém. Konec konců je to i jeden z Murphyho zákonů.
 

Všechna média denodenně zdůrazňují, že všechno jde skvěle. Je konjunktura, nezaměstnanost je nejnižší za 19 let, důchodci mají slušné důchody a ještě dostanou přidáno, mladí lidé si říkají o větší plat, protože ekonomika roste.

Je to skvělé, ale nějak se neraduju, protože hledám (naočkována z dětství) blížící se obrat. Korea má více raket, než jsme mysleli, cena másla je na historickém maximu, politická scéna nám radost nedělá a děti se nerodí, díky čemuž ubývá radosti z vnoučat.

Jak vidno, dá se na život dívat z více úhlů. Jisté je ale jedno – nikdy v historii jsme se neměli tak dobře, jako dnes. Generace, která nastupuje do důchodu nepoznala, co je válka, nepoznala hlad ani zabavování majetku tím kterým režimem.

A přesto – nebo právě proto – jsme trvale nepokojení a stále na něco nadáváme. Potraviny jsou nekvalitní, důchody nízké, mládež nevděčná, zdravotní péče mizerná a navíc je sucho.

Ano, kvalita potravin je stále horší, ale nikde není řečeno, že musíme kupovat ty, které mají nejvíc „éček“ a že se nemůžeme znovu pustit do zahradničení (bio je moderní). Důchody nejsou nízké, bude hůř a může se stát, že příští generace nebudou mít žádné. Navíc současní „novosenioři“ jsou už deset let bombardování informacemi, že nemají spoléhat na stát. Kdo tyto informace nebral vážně, ten by si teď neměl stěžovat.
Mládež je nevděčná – ale byli jsme v jejich věku lepší? Mladá generace je vždycky nevděčná a zpovykaná, už Sokratres upozorňoval na zkaženost mládeže.

Zdravotní péče určitě mizerná není, jen ti, kteří ji okusili v zahraničí vědí, že jsme u nás na špici, i když si mnohé léky platíme. Pročpak asi všechny původně české celebrity spěchají stonat domů?
Sucho je a bude stále větší. Vzpomeňme ale na spotřebu vody našich babiček a naši. Zpohodlněli jsme a lepší je nadávat než sám něco udělat.

Zbavme se tedy očekávání horších časů, žijme přítomností, vzpomeňme na horší minulost a važme si každého dne. Já to tak určitě udělám a věřím, že ostatní se přidají. Díky tomu budeme určitě potkávat více usmívajících se lidí.

Autor: Anna Kousalíková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

26.07.2017 17:17  Ivanaj

Jaká pravda v posledních řádcích !Právě dnes....!!!Chodím na psychoterapii po předchozích problémech života,které už jsem sama těžko zvládala.A právě dnes jsem znovu řešila svoji situaci,spíše svoje postoje k životu,s psychologem. A teď jen opíši to napsané v článku:ZBAVME SE OČEKÁVÁNÍ HORŠÍCH ČASŮ,ŽIJME PŘÍTOMNOSTÍ !!!!!!!!!! Takto formulování mého problému jsem potřebovala,díky !

Zanechte komentář: