Dnes je 19.04.2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pomni, abys den sváteční světil

Publikováno: 17.08.17
Počet zobrazení: 950
Autorka článku: Anna Kousalíková
Až donedávna jsem si myslela, že se jedná o úplně zbytečné přikázání. Lidé „světí“ rádi, volného času mají docela dost. Přibývá strojů, které přebírají práci lidí.

V posledních letech ale vystupuje napovrch stále častěji druhá skupina – workoholici – čili lidé závislí na práci. Dokáží potrápit nejen sebe, ale i své okolí. Syndrom vyhoření u nich bývá „na dostřel“. Workoholik nedokáže myslet na nic jiného než na práci, práce se pro něj stala posedlostí.

Kdyby od dětství dodržovali boží přikázání, odpadl by jim tento problém – a nejspíš i mnoho dalších. Šest dní máme pracovat, sedmý odpočívat. Ono strávit hezkou neděli s dětmi nebo rodiči nebo s obojími může být docela velký kus práce. Sváteční klid je důležitý pro udržování rodinných a přátelských vztahů.

Uvědomme si, že život není jen o práci, tak jako není jen o penězích, nebo pro změnu jen o zábavě. Život je pestrá mozaika nejrůznějších činností, vztahů, lidí. Vyvážit všechny aspekty života není jednoduché, ale určitě je to možné.

V současné době nám v tom brání technologie. Takový workoholik nemá problém pracovat na pláži s mobilem nebo tabletem. Však už vznikají dovolenková a relaxační centra mimo dosah sítí. Ze svého „nedostatku“ si udělaly přednost. Jejich hostům se nikdo nedovolá, takže jim nezbývá, než třetí boží přikázání dodržovat.
Nezapomeňte na něj ani vy, abyste si neuhnali nějakou nemoc.

Autor: Anna Kousalíková, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: