Dnes je 19.04.2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Nejméně starších lidí používá internet na Vysočině

Publikováno: 16.06.18
Počet zobrazení: 751
Zdroj: Český statistický úřad
Internet používá v České republice 43 % lidí starších 55 let. Rozdíly mezi regiony ale existují. Dominuje Praha. Naopak nejhorší výsledek má Kraj Vysočina.

Nejvíce lidí, kteří používají internet jednou týdně nebo i častěji, bydlí v Praze. Celkem jde o 81 % osob. Ve věku 16 až 54 let je on-line dokonce 98 % lidí. V kategorii starších 55 let je na síti 55 % obyvatel hlavního města.

„Starší Pražané jsou digitálně aktivnější než jejich vrstevníci z ostatních částí republiky. Oproti mladším obyvatelům metropole se liší v používání internetu relativně nejméně,“ potvrzuje Lenka Weichetová z odboru statistik rozvoje společnosti ČSÚ.

Mezi osobami v důchodovém a předdůchodovém věku je druhým nejaktivnějším regionem v používání internetu Karlovarský kraj.

Naproti tomu v Kraji Vysočina činí rozdíl v používání internetu mezi mladší a starší věkovou skupinou téměř 60 procentních bodů. „Právě v tomto regionu je největší digitální propast mezi mladými a staršími obyvateli. V generaci osob ve věku 16 až 54 let je na internetu 9 osob z 10. Ve starší věkové skupině se však připojují pouze 3 z 10,“ shrnuje Martin Mana, ředitel odboru statistik rozvoje společnosti ČSÚ.

Zdroj: Český statistický úřad

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: