Dnes je 26.04.2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Staň se spisovatelem!

Publikováno: 11.09.18
Počet zobrazení: 879
  Autor článku: Anna Kučerová
Všichni od svého dětství rádi čteme knihy. Obdivujeme ty, kteří je sepsali a většinou si jich nesmírně vážíme. Ale proč by jste se jedním z nich nemohli stát právě vy, nebo váš kamarád ?

Dnes v době digitálních technologií je možné mnohé ! Důležité je, aby jste měli ten správný námět. To znamená zajímavý a poutavý příběh života vašich rodičů, prarodičů nebo přímo váš !

Nebojte se sednout si k počítači, nebo požádat toho kdo to již zvládl, aby zachytil vaše vyprávění. Kniha není nic jiného nežli vyprávění převedené do písemné formy.

Můj tatínek se k tomuto kroku odhodlal před třemi lety jako 64 letý důchodce a již vydal 20 knížek. Ano, nejsou to žádné knihy o pěti stech stranách, ale o to jsou čtivější. Jaký je rozdíl mezi profesionálním a amatérským spisovatelem ? Snad jen ten, že amatér nemusí prosit a škemrat u nakladatelů, aby mu knihu vydali. Můj tatínek Jan Kučera začal psát knihy pro nás, své dcery a svá vnoučata. Za tři roky získal více jak dva tisíce čtenářů a ti každý den přibývají.

E kniha (elektronická kniha) je text vydaný v elektronické podobě, který si za mírný poplatek může koupit zájemce a vám tímto věnuje jednu čtvrtinu ceny knihy. Kolik to bude stát vás ? NIC !!! Vydání elektronické knihy je ZDARMA !!! Ano, pokud budete chtít i tištěnou verzi tak už to něco stojí. Žádná tiskárna nepracuje zadarmo.

Prosím přemýšlejte nad mým návrhem. Pokud budete chtít další informace podívejte se na www.eknihyjedou.cz kde nakladatel popisuje vše co se týká vydávání elektronických knih a jejich distribuci na internetu. Žijeme všichni v jednadvacátém století a je jen na nás zda využijeme to co nám všem nabízí.

Já, když jsem poprvé četla knihy mého tatínka o jeho rodičích a o jeho dětství a mládí, měla jsem pocit jako bych v čase cestovala do minulosti. Knihy jsem četla jedním dechem. Pro váhající mám jen jedinou radu: „Neváhejte a zkuste to“ ! Jediné co se může stát je, že vám psaní vezme většinu vašeho volného času a stane se vaším velkým koníčkem.

Přeji vám všem hodně úspěchů a jednu radu na konec. Tatínek mi vždy říkal: „První si vymyslím krátký a jasný název knihy a potom její obsah, tím myslí názvy kapitol. Potom píši jednu kapitolu za druhou jako kdybych to někomu vyprávěl!“

Autor: Jana Kučerová; foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

01.10.2018 18:18  Ivan Petroušek

Vážená paní Kučerová,samozřejmě že máte velikou pravdu a určitě bude vaše pobídka-návrh mnohým z nás inspirací,postrčením k prvnímu kroku k této bohulibé činnosti a aktivitě a já sám jsem se před mnoha a mnoha lety k podobnému kroku odhodlal, postupně mi zde na Třetím věku vycházely na pokračování amatérsky napsané "Totalitní povídkyz letiště" a měly mimořádnný úspěch.

Zanechte komentář: