Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Fuchsoviny II.

Publikováno: 15.10.18
Počet zobrazení: 707
  Autor článku: Irena Fuchsová
Co nás potkalo.
 

Zkoušíme teď v Činoherním klubu hru Christophera Hamptona Nebezpečné vztahy. Je to vděčné i věčné téma, nedávno to šlo v televizi dokonce ve dvou různých filmových podobách, a určitě si vzpomenete i na film Valmont, režiséra Formana.

V Činoheráku hraje intrikářskou mrchu Ivana Chýlková a jejího přítele, kterého svými intrikami v podstatě zahubí, Ondřej Sokol.

Asi před týdnem jsme měli při zkoušce „oddechový čas“, ale nikdo z nás nešel k baru, všichni jsme zůstali na jevišti nebo v hledišti a povídali si.

Náš inspicient Stanley se pochlubil, že konečně podepsal výměnu bytu, Ivana se přidala, a pan Smoček nadšeně označil tento týden za výjimečný a chtěl, aby každý z nás řekl, co výjimečného ho potkalo.
„Mě nepotkalo nic, to vám říkám předem,“ upozornil nás, ale to už kolegové začali vzpomínat. Každý si na něco vzpomněl! Každý! Jenom já měla temno, tiše jsem seděla uprostřed první řady, odkud při zkouškách napovídám, a doufala jsem, že si mě nevšimnou, ale Ivaně jsem neušla.
„Můčko, a co ty? Cos zažila výjimečného?“

Říkáme si Můčko. To je zkratka. Místo, Můj miláčku, si říkáme Můčko.
To sis mohla odpustit, Můčko, pomyslela jsem si a rychle jsem pátrala v paměti. Všichni na mě koukali a čekali.

Co jsem prožila výjimečného? Co jsem, sakra, prožila výjimečného? Ráno se psem, na nákup, na vlak, zkouška, zase na nádraží, přijedu do Kolína, je skoro tma, jít se psem, nakoupit, uvařit…

Konečně jsem si na něco vzpomněla!
„Jo! Už vím! Ve středu jsem odevzdala panu nakladateli patnáctou knihu!“
A co myslíte, že se stalo? Všichni se na mě sesypali, že prý to není nic výjimečného, že to dělám každou chvíli, že to je normální, a korunu tomu dal pan režisér Smoček.

„Shrňme to. Všichni jste prožili něco výjimečného, jenom Irenka a já jsme měli obyčejný týden.“

Autorka: Irena Fuchsová

Třicátá kniha Ireny Fuchsové (www.kdyz.cz), KDYŽ SVĚTLO PROJDE ŠPÍNOU, ZŮSTANE ČISTÉ, vyšla v červenci 2013. Je to román o dívce, která v osmnácti letech, v roce 1968, začala pracovat v kolínském divadle. Autorka stěžejní část románu, týkající se let 1968 až 1992, napsala podle svého deníku a text doprovodila fotografiemi ze svého života. Knihy Ireny Fuchsové si můžete za výhodnou cenu objednat na webu nakladatelství http://www.beskydyknihy.cz/ nebo přímo na tel.736 608 678.

http://fuchsova.blog.idnes.cz/

https://www.facebook.com/irena.fuchsova

http://www.palmknihy.cz/catalogsearch/result/?q=Irena+Fuchsov%C3%A1

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: