Dnes je 29.03.2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak si na podzim a v zimě udržet psychickou pohodu

Publikováno: 15.11.18
Počet zobrazení: 691
  Autor článku: Adéla Kubaštová
Sychravé počasí a návrat z dovolené, v kancelářích spousta práce, blížící se zima a nedostatek sluníčka… Konec léta je pro každého z nás náročným obdobím. Když se na vás podepíše špatná nálada, je třeba s ní bojovat. Jak nepropadat špatným pocitům a úzkostem?

Pro naše tělo a duševní rovnováhu je v stresujícím období důležitý dostatek vitaminů, minerálů a živin. Zázraky umí aminokyselina L-tryptofan, jež je zodpovědná za tvorbu melaninu, který se dále přeměňuje na serotonin. Právě hladina serotoninu má zásadní vliv na naši náladu. L-tryptofan neumí lidský organismus vyrobit, musí ho tedy v dostatečném množství získávat z potravy, dostatečný příjem zaručí červené maso, například hovězí. Potravou získaný tryptofan však často není v organismu zastoupen v dostatečném množství pro zásobení mozku. Dnešní uspěchaná doba nám bohužel často nedovoluje dodržovat správnou životosprávu, která by umožnila dostatečný příjem této látky do těla jedince a tvořila tak serotonin, který je potřebný pro naši dobrou náladu. Kromě toho pomáhá tato aminokyselina také při usínání, odbourávání agrese a podráždění.

 

Velkým pomocníkem je i vitamin B6. Snižuje míru únavy a vyčerpání, reguluje hormonální aktivity, podporuje správnou funkci imunitního systému, přispívá k normální psychické činnosti, zajišťuje funkčnost metabolismu homocysteinu, bílkovin a glykogenu, zajišťuje činnost normálního energetického metabolismu a nervové soustavy. Proti úzkostem skvěle působí i vitamin C a D.

 

Na trhu najdeme dostupné doplňky stravy, které obsahují dostatečné množství potřebných vitaminů a aminokyselin, jež vám pomohou s problémy. Máte díky nim jistotu, že denně získáte doporučené množství vitaminů a aminokyselin pro duševní pohodu i ve stresujícím období.

 

Právě kombinaci L-tryptofanu a účinného vitaminu B6 nalezneme v balení Allegra Comfort. Přípravek napomáhá snížení míry stresu, únavy a vyčerpání. Pokud máte pocit, že toho je na vás příliš, Allegra Comfort vás díky kvalitnímu složení dostane do pohody. Skvěle působí i pokud si zrovna odvykáte kouřit či pít alkohol – pomáhá potlačit abstinenční příznaky. Allegru, pilulku dobré nálady, obsahující 200 mg L-tryptofanu v jedné tabletě, doporučují odborníci užívat večer, nejméně 30 dní, ideálně 3 měsíce. První výsledky se však dostaví již po deseti dnech. Po této době se vám nálada zlepší a celkově se zklidníte. Přípravek Allegra je vyvinut a vyráběn v České republice.

 

Allegru si můžete dopřát také ve formě nápoje. Allegra DRINK je nejfyziologičtější a nejúčinnější doplnění hladiny l-tryptofanu v neuronech mozku. Kromě toho obsahuje i důležitý hořčík a vitamin B6. Stačí dobře rozmíchat ve 150 ml studené vody a vypít.

 

 

V případech, kdy doplňkové užívání l-tryptofanu nevede k dostatečné stabilizaci psychického stavu nebo pokud je třeba rychlejší nástup účinku, je vhodné začít doplňkově užívat doplněk stravy Allegra 5-HTP. Obsahuje výtažky ze známé africké ozdravné byliny Griffonia simplicifolia. Přírodní extrakt z rostliny v doplňku stravy allegra 5-HTP obsahuje 25% 5-hydroxytryptofanu (5-HTP). 5-HTP má výrazně rychlejší a vyšší účinek díky biologické dostupnosti pro mozek než běžně užívaný l-tryptofan. Doplněk stravy užívejte po dobu minimálně 1 měsíce. Pokud po 1 měsíci užívání budete považovat zlepšení své nálady za nedostatečné, užívejte nadále 1 kapsli nalačno ráno a 1 kapsli večer. 

 Přípravky Allegra zakoupíte na www.woykoff.com

Autor:Adéla Kubaštová, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: