Dnes je 19.04.2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Současné řešení exekucí je špatné

Publikováno: 27.12.18
Počet zobrazení: 919
  Zdroj: Tisková zpráva
Českými médii proběhly informace o exekuční kalkulačce, ze které vyplývá, že se dlužníkům v exekuci nevyplatí pracovat. Toto řešení je špatné pro všechny a aktuální návrhy na zvýšení nezabavitelné částky mzdy situaci také neřeší. Člověk v exekuci nesplácí své dluhy, věřitel nezíská dlužnou částku a zaměstnavatelé nemají zaměstnance.

Nejvíce však ztrácí stát, který za prvé nemá dost pracovní síly pro další akceleraci ekonomiky, za druhé vyplácí lidem v exekuci sociální dávky a za třetí nepřímo podporuje šedou ekonomiku, k níž se exekuovaní lidé často uchylují. Lepší řešení však existuje a je dostupné pro všechny firmy.
„Lidé v exekuci raději žijí z životního minima, které doplní o sociální dávky od státu, než aby uplatnili svou kvalifikaci a šli pracovat za vyšší mzdu. Přitom řada z nich je v ekonomicky aktivním věku, má na trhu práce co nabídnout a českým firmám takoví lidé chybí. Exekuce jsou nejčastěji vedeny proti produktivní části populace. Tito lidé se pak velmi často uchylují do šedé ekonomiky, kde získávají peníze na živobytí. Takto vydělané finanční prostředky jim nezabaví exekutor, ale stát z nich nezíská sociální a zdravotní dávky, ani daně,“ komentuje problematiku současného řešení exekucí zakladatel a spolumajitel společnosti ARMEX SOLUTIONS Jiří Tůma.

„Máme vyvinutý nový systém, jak oddlužit především ekonomicky zajímavé lidi. Ve výsledku získají všechny zúčastněné strany. Tento nový způsob řešení problematiky zaměstnanců v exekuci přináší pro firmy po nasazení souboru opatření a právních úkonů zásadní zlepšení: získají vysoce motivované zaměstnance a radikálně se jim sníží administrativa spojená se zaměstnanci v exekuci. Lidem s exekucí přinese možnost nalézt kvalifikovanou dobře placenou práci a snížení jejich celkového dluhu. Věřitelé si při tom také přijdou na své. Stát pak získá ekonomicky zdravou a produktivní pracovní sílu,“ shrnuje Jiří Tůma.

„ARMEX SOLUTIONS nám pomohl vyřešit exekuce spolehlivého a perspektivního zaměstnance, kterého jsme si chtěli udržet. Je skvělé sledovat, jak se po tomto zásahu dostal do finanční i psychické pohody,“ popisuje výsledek nasazení služby PROTEXO pan Lukáš Hradský, jednatel společnosti Evropská vodní doprava – Sped.
Společnost ARMEX SOLUTIONS má ambici pomoci řešit problematiku exekucí celoplošně a konkrétně pomáhat běžným občanům v exekuci. Proto ve spolupráci s obcí Huntířov naDěčínsku zavedl ARMEX SOLUTIONS pilotní bezplatnou poradnu pro lidi, kteří mají vážné finanční problémy.

Současně probíhají jednání s magistrátem města Děčína a s Okresní hospodářskou komorou Děčín o dalším rozšíření poradenství pro občany a firmy z děčínského okresu, resp. Ústeckého kraje. „Je pochopitelné, že jako člen skupiny ARMEX, která je největší společností Ústeckého kraje, začínáme působit nejprve v oblasti, kde jsme doma. Jsme však připraveni poskytnout naše služby kdekoli v České republice,“ uvedl Jiří Tůma.
Zdroj: Tisková zpráva

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: