Dnes je 19.04.2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Vyšehradský voříšek

Publikováno: 24.04.19
Počet zobrazení: 678
Autor článku: Ondrej Hampl
První online zdravotní a úrazové pojištění psů a koček PetExpert bude po loňském partnerství letos hlavním partnerem 8. ročníku zábavné soutěžní přehlídky psů bez průkazu Vyšehradský voříšek.

Tato oblíbená psí událost, jejímž cílem je podpora psích útulků a přiblížení jejich práce veřejnosti, se uskuteční v sobotu 11. května 2019 na Letní scéně Vyšehrad. Návštěvníky a soutěžící s jejich voříšky čekají tradiční soutěže pod vedením zkušených trenérů, pestrý doprovodný program s workshopy, ukázkami psích sportů, psí swap a zajímaví hosté. Dobrovolné vstupné bude rozděleno mezi zúčastněné útulky.

Vyšehradský voříšek je zábavná přehlídka psů bez průkazu původu spojená s propagací práce psích útulků, kterých se letos přihlásil vůbec nejvyšší počet sedm, konkrétně Depozitum Beruška, Čivava v nouzi, Dočasky De De, Německý ovčák v nouzi, Srdeční záležitosti (Psí záležitosti), Azyl Tylda a Miniazyl Voříškov. Doprovodné soutěže připravují a budou během dne k dispozici trenérky Irena Ištvánková (Dog Dancing), Iveta-Dorysa Chomatová (Dog Frisbee) a Michaela Husáková z kynologické haly Bouda. Soutěže se vedle hrdých majitelů a jejich čtyřnohých miláčků účastní i vybraní psi z útulků, kteří jsou k adopci. A každý rok skutečně některý z nich svůj nový domov na Vyšehradském voříškovi najde.

„Mottem letošního Vyšehradského voříška je – Sváteční den pro psy, kterým se osud obrátil k lepšímu. Důkazem, že tomu tak opravdu je, je od loňska i nový člen naší rodiny voříšek Chico, kterého jsme si přivedli domů rovnou z Vyšehradu, a bez kterého si dnes už náš život nedokážeme vůbec představit,“ říká Derek Cummins, spoluautor pojištění PetExpert, a dodává: „Přijďte se druhou květnovou sobotu na Vyšehrad sami přesvědčit a navštivte náš stánek, kde vám bude jednak k dispozici náš PetExpert tým, který vám poskytne veškeré informace ohledně pojištění domácích mazlíčků, a jako host také Klára Nevečeřalová Vodičková, specialistka na trénink koček a odstraňování jejich problémového chování, kterou můžete znát z pořadu Kočka není pes, ve kterém pravidelně navštěvuje své klienty a pomáhá jim s jejich problematickými kočkami.“

Na co se tedy můžete těšit? Každý z přihlášených útulků nominuje do soutěže tři pejsky a návštěvníci si volí Útulkového šviháka vhozením dobrovolného vstupného pejskovi z útulku, který se účastní. Dále na soutěž Nejvoříškovatější voříšek, což je absolutní vítěz celého dne, kterého vybírá porota, soutěž s kostýmy Podoba pán a jeho pes, piškotový slalom, další diváckou soutěž Pes sympaťák nebo na dovednostní soutěž s prvky hoopers, dog dancingu a frisbee Pes Excelentní Soused – PES ŠIKULA. Novinkou letošního Voříška je i workshop, který bude vedený autorkou kuchařky pro psy Neštěkej a jez! Kristinou Šemberovou. Nepečenou psí svačinku si budou moci účastníci na místě připravit a sníst společně se svým pejskem. Většinu ze 78 receptů na jídla k nejrůznějším příležitostem, které jsou v kuchařce, mohou jíst i lidé, jen si je na talíři přisolí či okoření. Na dalším workshopu si budou moci návštěvníci vyrobit přetahovadlo z použitých látek. Součástí programu bude také tzv. psí swap (výměna zboží) – lidé mohou donést obojky, kšíry, vodítka, misky a cokoliv psího a odnést si co se jim hodí a na konci dne si vše co zůstane, rozeberou útulky. Majitelé mohou přihlásit své pejsky online, na všechny přihlášené čekají dárky a nikdo neodejde bez medaile. Vstupné pro návštěvníky je dobrovolné a bude rozděleno mezi zúčastněné útulky.

Pojištění psů a koček PetExpert se od tradičních pojistných produktů liší tím, že je bez formulářů a administrativy, že má výrazně vyšší limity plnění a zdaleka nejméně výluk na trhu. Všechny „háčky“ jsou klientům srozumitelně a jasně vysvětlené na webu před uzavřením smlouvy. Díky speciálně vytvořené online platformě, ke které jsou připojeni spolupracující veterináři (k dnešnímu dni přes 450 veterinářů po celé ČR), proběhne vyřízení pojistné událostí veterinářem během pár vteřin kompletně online a platba za provedené zákroky se odesílá přímo na účet veterináře nejpozději do 24 hodin, nejčastěji však do jedné hodiny. Jednotné ceny pojištění začínají již od 99 korun měsíčně. Maximální limit pojistného plnění na léčbu úrazu či nemoci činí 120 000 Kč ročně. Spoluúčast je u všech variant pojištění stejná ve výši 10 %, zbývajících 90 % nákladů veterinární péče zaplatí PetExpert přímo veterináři na účet. Pojištění lze sjednat pro psy a kočky starší 8 týdnů a nejpozději lze vstoupit do pojištění ve věku 10 let u malých plemen psů, 8 let u středních a všech koček a 6 let u velkých plemen psů. Pojištění platí po celý život psů a koček. Zvíře musí být označeno registrovaným mikročipem. Kromě pojištění veterinárního ošetření je součástí i pojištění smrti zvířete, nákladů na péči o zvíře v případě hospitalizace majitele, pojištění ztráty či odcizení zvířete a náhrady nákladů na jeho nalezení. Pojištění lze uzavřít kompletně online na webu www.petexpert.cz. Celý proces nezabere více než pět minut. Smluvními partnery všeobecného zvířecího pojištění PetExpert se mohou stát vybraná veterinární pracoviště kdekoliv v České republice, která splní podmínky kvality veterinární péče.

Autor: Ondrej Hampl

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: