Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Fuchsoviny II.

Publikováno: 24.06.19
Počet zobrazení: 557
  Autor článku: Irena Fuchsová
Dvanáctá.
 

Je pondělí dopoledne a já rodím. Tak říkám dnu, kdy čekám, až mi přijde z nakladatelství nová kniha, já rozbalím balík a poprvé ji uvidím. Poprvé uvidím, jak vypadá obálka, i jakou moji fotografii dal grafik na zadní stránku. Když totiž dělám korektury, dostanu knihu bez obálky. Jenom volné stránky. Obálka se tiskne v jiné tiskárně.
Když rodím, nemám moc do ničeho chuť. Je to tak pokaždé a můžu si stokrát říkat, neblbni, tahle už je dvanáctá, k ničemu se stejně nepřinutím. Vlastně ano. Napsala jsem povídku, na kterou v redakci čekají.
Inspiroval mě k ní Ondra Vetchý. Před zkouškou nám vyprávěl o svém kamarádovi, který mu říkal, jak balí holky na své dítě.
„Vole, vemu kočárek, jedu do parku, za chvíli se na mě chytí holka, a prej, to má maminka radost, jak se staráte, a já sklopím voči a řeknu, my jsme sami. A máš vidět, jak to zabírá! Tři slova, vole! My jsme sami.“
Z pošty nejeli a nejeli, a já byla nervóznější a nervóznější, až jsem si musela vynadat! Co šílíš? Jaký porod? Vždyť jsi ji už viděla, ne že ne! No, to je vlastně pravda. Už jsem ji viděla. V pátek odpoledne mi totiž volala dcera.
„Už ji máš u Krále! Je nádherná! Má ji ve výloze!“

Jak vidíte, autor nebývá první, kdo svoji knihu vidí! I děťátko mají v ruce jiní, než se dostane k mamince! To víte, že jsem to v sobotu nevydržela, a než jsem jela do Prahy na zkoušku, šla jsem do Knihkupectví Petra Krále a pokochala se s ní. Paní prodavačka, která ji už přečetla, mi řekla, že tahle je prý nejhezčí! Potěšila mě a také rozesmála, když mi řekla, že přečetla Petrovi Královi začátek první povídky.
„Řeknu vám, že taková Městská rada, jaká vznikla po posledních volbách v našem Městě, se hned tak nenajde. Samý blbec. A já to musím vědět, protože jedním z městských radních je můj manžel…“

A Petr Král se prý zamyslel a řekl, ale manžel Ireny není v Městské radě…
Samozřejmě, že není! A jakákoli podobnost s čímkoli je čistě náhodná! Spisovatelé jsou přece známí tím, že si vymýšlí! A já nejsem výjimka! V mé dvanácté knize erotických povídek „Když se ženy domluví“, kterou nádherně ilustroval erotickými vtipy kolínský kreslíř Jiří Novák, jde o erotiku, která se odehrává pouze v mé bujné erotické fantazii!
Ale jen tak mezi námi – moje fantazie, a to i ta erotická, se občas nechává inspirovat Kolínem a jeho občany…

Autorka: Irena Fuchsová

Třicátá kniha Ireny Fuchsové (www.kdyz.cz), KDYŽ SVĚTLO PROJDE ŠPÍNOU, ZŮSTANE ČISTÉ, vyšla v červenci 2013. Je to román o dívce, která v osmnácti letech, v roce 1968, začala pracovat v kolínském divadle. Autorka stěžejní část románu, týkající se let 1968 až 1992, napsala podle svého deníku a text doprovodila fotografiemi ze svého života. Knihy Ireny Fuchsové si můžete za výhodnou cenu objednat na webu nakladatelství http://www.beskydyknihy.cz/ nebo přímo na tel.736 608 678.

http://fuchsova.blog.idnes.cz/

https://www.facebook.com/irena.fuchsova

http://www.palmknihy.cz/catalogsearch/result/?q=Irena+Fuchsov%C3%A1

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: