Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Moravskoslezský kraj zvyšuje kvalitu sociálních služeb

Publikováno: 19.06.19
Počet zobrazení: 648
  Nové invalidní vozíky, klimatizace do domovů, schodolezy nebo například mobilní zvedáky. Toto vybavení zvýší kvalitu krajské sítě sociálních služeb. Krajští zastupitelé rozdělili mezi 75 žadatelů 35 milionů korun. Celkem kraj podpořil 149 projektů.

„Uvědomujeme si, že také v našem regionu žijí lidé, kteří jsou odkázaní na pomoc svého okolí. Svým způsobem za ně máme zodpovědnost, vnímám to jako naši povinnost. Na zvyšování kvality sociálních služeb Moravskoslezský kraj letos vyčlenil o 10 milionů korun více, než v roce minulém. Z krajského rozpočtu do této oblasti aktuálně směřujeme 35 milionů,“ uvedl náměstek hejtmana kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil a vyjmenoval, že prostředky poslouží na opravy budov a nákup jejich vybavení, ale i na systematické vzdělávání zaměstnanců a dobrovolníků v sociální sféře.

„Obyvatelé Senior Domů Pohoda v Českém Těšíně se budou cítit lépe díky krajské dotaci na novou klimatizaci. Kraj přispěje i na nová polohovací lůžka včetně matrací a na invalidní vozíky. Pracovníci domova se také zúčastní odborných vzdělávacích akcí,“ řekl náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil a dodal, že tato organizace od kraje na zvýšení kvality sociálních služeb získá téměř 800 tisíc korun.

„Krajskou podporu ocení určitě i ti, kteří o seniory nebo nemohoucí pečují. Například v ostravském Domově pro seniory Iris budou mít nově k dispozici dva elektrické mobilní zvedáky, které jim pomohou snáz manipulovat s uživateli domova například při koupání,“ vysvětlil náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil.

Kvalitu sociálních služeb posílí i 18 osobních a 8 vícemístných vozidel, tři nová signalizační a komunikační zařízení nebo například čtyři nové výtahy. „Nemalé prostředky poputují i do karvinského Domu na půl cesty Heřmánek. Za celkem 900 tisíc korun budou zrekonstruována sociální zařízení, nainstalovány požární hlásiče a požární dveře, domov si také pořídí vícemístné auto,“ sdělil náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil a upozornil, že kraj zvyšuje kvalitu péče nejen o starší lidi. „Zastupitelé také podpořili projekt na revitalizaci zahrady Respitního centra ve Starém Jičíně. Upravená zahrada bude v rámci odlehčovací služby pro děti a klienty do 26 let s poruchou autistického spektra nebo s kombinovaným handicapem určitě velmi přínosná,“ uzavřel náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil.

Zdroj: Moravskoslezský kraj

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: