Dnes je 25.04.2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Polovina stánkařů poškodila spotřebitele

Publikováno: 14.09.19
Počet zobrazení: 793
Zdroj: Česká obchodní inspekce
Česká obchodní inspekce Olomouckého a Moravskoslezského kraje uskutečnila kontroly na tradiční lidové slavnosti Kravařský odpust. Inspektoři se zaměřili na prodej výrobků a poskytování služeb ve stáncích a provozovnách veřejného stravování. Z celkového počtu 12 kontrolovaných provozoven zjistili porušení zákona o ochraně spotřebitele v šesti případech.

Česká obchodní inspekce Olomouckého a Moravskoslezského kraje uskutečnila 12 kontrol na kulturní akci Kravařský odpust, která se konala na konci srpna ve slezských Kravařích. Inspektoři se zaměřili na prodej výrobků a poskytovaní služeb ve stáncích a provozovnách veřejného stravování. Inspektoři zjistili, že prodejci v 6 případech nedodrželi zákon o ochraně spotřebitele, kdy 2 prodávající neinformovali spotřebitele o ceně výrobků v prodejní nabídce v souladu s cenovými předpisy, ve 2 případech prodávající nevydal na žádost spotřebitele doklad o zakoupení se všemi stanovenými náležitostmi, 2 prodávající nedodrželi deklarovanou míru podaných porcí rozlévaných alkoholických nápojů, v 1 případě prodávající vážil kontrolní nákup na váze s neplatným úředním ověřením a v 1 případě prodávající neuvedl u rozlévaného nápoje cenu.

„Za zjištěná porušení zákona bylo uloženo 5 pokut příkazem na místě ve výši 6 000 korun. Nedostatky zjištěné u 1 prodávajícího jsou předmětem řízení. Na 1 kus vah byl vydán zákaz používání až do zjednání nápravy,“ říká k závěrům kontroly ředitel ostravské ČOI Boris Stabryn.

Zdroj: Česká obchodní inspekce

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: