Dnes je 29.03.2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

MPSV podporuje zvyšování kapacit domovů pro seniory

Publikováno: 7.11.19
Počet zobrazení: 605
  Zdroj: MPSV
Až 750 milionů korun mohou v příštím roce dostat domovy pro seniory na zvyšování kapacity míst, zkvalitňování prostředí a služeb.

Od 1. listopadu tak mohou veškerá zařízení sociálních služeb žádat o finanční podporu v rámci programu Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb.

 

Výzva je určena na zvyšování kapacit domovů pro seniory, domovů se zvláštním režimem, domovů pro osoby se zdravotním postižením, chráněné bydlení a týdenní stacionáře. Žádat o dotaci může velmi široké spektrum subjektů, aby byly pokryty potřeby všech, které seniorům poskytují péči a ubytování. Příjemci dotace tak mohou být kraje, obce, obecně prospěšné společnosti, církve a náboženské společnosti, ústavy, sociální družstva, spolky nebo obchodní společnosti.

 

V aktuálně zveřejněné výzvě jsou alokovány finanční prostředky v maximální výši 750 milionů korun. Maximální výše podpory na jednu žádost tvoří 50 % uznatelných výdajů, nejvýše však 50 milionů korun. Alokace je tvořena prostředky státního rozpočtu na roky 2019 a 2020. Dotace mohou být poskytnuty na novou výstavbu, přístavbu, nástavbu a stavební úpravy stávající budovy, rekonstrukci budovy, která dosud nesloužila pro poskytování sociálních služeb a pořízení vnitřního vybavení.

 

Příjem žádostí bude zahájen 1. listopadu 2019 a je možné je předkládat až do 6. 1. 2020.

 

Současná výzva doplňuje předcházející dvě vyhlášené výzvy (zveřejněné zde),
a je rozšířena o cílovou skupinu osob s poruchami autistického spektra.

 

Podrobnosti k výzvě a úplné znění dokumentu je zveřejněné na webových stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí zde.

 Zdroj: MPSV

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: