Dnes je 19.04.2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Dobrovolníci ADRA budou pomáhat

Publikováno: 16.01.20
Počet zobrazení: 542
Autor článku: Kateřina Hanibalová
Dobrovolnická činnost neodmyslitelně patří k životu a péči v domovech pro seniory. Proto také SeneCura SeniorCentrum Liberec navázalo spolupráci s libereckým dobrovolnickým centrem ADRA, aby přivítali nadšence, kteří chtějí pomáhat a zkvalitnit život obyvatelům domova. První školení dobrovolníků pro liberecké SeniorCentrum proběhne již 19. ledna.

„Veškeré informace o možnosti dobrovolnictví budou k dispozici ve stánku ADRA před OC Dunaj na Soukenném náměstí v Liberci v pátek 10. 1. a v pondělí 13. 1. 2020 od 8:00 do 16:00,“ vysvětluje Anna Klímová z dobrovolnického centra ADRA Liberec. Práce dobrovolníků spočívá v tom, že si se seniory povídají, čtou, luští křížovky, hrají hry, tvoří nebo chodí na procházky. Společnost SeneCura dlouhodobě podporuje dobrovolnictví, takže v jejích domovech pomáhají desítky dobrovolníků po celé republice.

Koordinátor ADRA společně s vedením domova vždy pečlivě vybírá daného dobrovolníka k jednotlivým seniorům, aby si co nejlépe rozuměli. Dobrovolníkům je také zajištěno vstupní i pravidelné školení, pojištění, proplacení cestovného a nabídka různých zajímavých akcí, jako je například setkávání dobrovolníků.
První školení dobrovolníků proběhne v neděli 19. 1. 2020 od 9:00 do 14:00 přímo v SeneCura SeniorCentru Liberec na adrese U Sila 1723. Zájemci se mohou přihlásit na e-mail anna.klimova@adra.cz nebo na telefonním čísle 605 254 555.

SeneCura SeniorCentrum Liberec nabízí sociální služby Domov pro seniory , Domov se zvláštním režimem (zaměřený na péči o seniory trpící Alzheimerovou chorobu či jinou formou demence)
a Odlehčovací službu. Kromě zdravotní, ošetřovatelské a sociální péče poskytují širokou škálu doplňkových služeb i bohatý výběr volnočasových aktivit. Cílem SeniorCenter SeneCura, kterých je v Česku patnáct, je stát se komunitními centry v daných lokalitách a maximálně podporovat a rozvíjet soužití klientů, jejich příbuzných, zaměstnanců SeneCura, dobrovolníků a veřejných orgánů.

Kontakt: 4JAN PR, Jana Barčáková, tel.: 603 820 382, jana.barcakova@4jan.cz

Autor: Kateřina Hanibalová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: