Dnes je 26.04.2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Aktivní senior i po úrazu kolene?

Publikováno: 5.03.20
Počet zobrazení: 769
Autor článku: Vladimír Rokoský
S motodlahou se vrátíte do formy rychleji!

Náledí nebo mokrý chodník jsou pro seniory nebezpečné. Právě zde se stává velké procento zlomenin stehenní kosti, krčků nebo úrazů kolene. Díky rehabilitaci na motodlaze se vrátíte k běžným aktivitám výrazně rychleji. I ve stáří.

Aktivní v každém věku

Milujete hory, vycházky, výlety po Čechách i do zahraničí, ale utrpěli jste vážný úraz kolene, chystáte se na totální endoprotézu nebo jste si zlomili stehenní kost? I po úraze kolene nebo po totální endoprotéze kolene či kyčle si můžete vaše oblíbené výlety dále dopřávat. Důležitá je nejen kvalitně provedená operace, ale také správná a efektivní rehabilitace. Po úraze kolene je vhodné rehabilitovat doma s motodlahou.

Rekonvalescence po úraze

Léčba a rekonvalescence musí být vždy komplexní. Po operaci je důležité začít s rehabilitací včas. V nemocnici pacient rehabilituje dle rehabilitačního plánu, který připraví specialista. Rehabilitace musí efektivně pokračovat i po propuštění do domácí péče. Potřeba je také spolupráce s rodinou pacienta. Vhodná je také ošetřovatelská péče. Zajímá vás více? Podívejte se na celý článek Motorová dlaha je skvělým pomocníkem při rehabilitaci končetin.

Rehabilitace doma

Po propuštění do domácího ošetření by měl pacient rehabilitovat správně a efektivně. Do domácí péče je vhodné si půjčit motodlahu, která zajistí vhodnou rehabilitaci. Jak rozhýbat koleno po operaci nebo rozcvičit končetinu po operaci stehenní kosti? Pasivním cvičením na motodlaze. Na motodlaze rozhýbete nemocnou nohu rychleji a efektivněji. Rychleji se vrátíte ke svému aktivnímu životu, na který jste byli před operací zvyklí. Motorová dlaha se hodí pro senioři, kteří jsou po operaci končetiny, po úrazu kolene, zlomenině stehenní kosti či totální endoprotéze kolenního nebo kyčelního kloubu. Rehabilitace na motodlaze je vhodná také pro pacienty po výměně kloubu, artroskopii a akromioplastice.

Jak rehabilitovat s motodlahou

Ještě než na motodlaze začnete cvičit, je potřeba přístroj dobře nastavit tak, aby seděl na vaši končetinu. Motodlahu nastavujete pouze před prvním cvičením. Do přístroje položíte operovanou končetinu, na dálkovém ovládání navolíte váš rehabilitační program a přístroj rehabilituje za vás. Díky motodlaze je pacientovi zajištěn správný a efektivní pohyb. Na motodlaze na koleno a kyčel Artromot K1 Klasik mohou pacienti pasivně cvičit 4x denně od 30 do 60 minut. Celkem je možné rehabilitovat 3 až 4 hodiny za jeden den. Přístroj se používá velmi snadno.

Jakou motodlahu si vybrat?

Na výběr máte ze širokého spektra motodlah, které se používají nejen na rehabilitaci kolene či kyčle, ale také na rehabilitaci lokte, kotníku, zápěstí i ramene. Vybrat si můžete z těchto druhů motodlah:

●        Motodlaha na koleno a kyčel Artromot K1 Klasik (nahradila starší model Artromot K2)

●        Motodlaha na rameno Artromot S3 Komfort nebo Artromot S4 (nová třímotorová motodlaha)

●        Motodlaha na loket Artromot E2 nebo E2 compact

●        Motodlaha na kotník Artromot SP3

●        Motodlaha na prsty Artromot F

●        Motodlaha na zápěstí Artromot H

THERA Trainer tigo a TT mobi

Rehabilitovat můžete také na speciálních přístrojích THERA Trainer tigo a TT mobi, které na první pohled vypadají jako rotoped. Tyto sofistikované přístroje umí vyhodnotit stav vašich svalů a navolí podle něj režim pohybu. Na přístroji lze cvičit pasivně, kdy přístroj cvičí sám díky motoru, aktivně nebo asistivně, kdy přístroj pomáhá pacientovi v některých fázích cvičení.

Jak si vypůjčit motodlahu?

Motodlahu si vypůjčíte v půjčovně motodlahy. Motodlahu si objednáte tak, že vyplníte poptávkový formulář na webu, můžete napsat svůj požadavek na info@proormedent.cz nebo zavoláte na telefonní číslo +420 241 403 520, mobil +420 774 728 722. Cena na půjčovného na jeden den je 250 Kč i s DPH. Od 31. dne zaplatíte pouze 220 Kč i s DPH. Vypůjčíte-li si motodlahu na jeden týden, máte dopravu po Praze zdarma včetně zaškolení na obsluhu přístroje. Po středních Čechách je doprava a obsluha přístroje zdarma od dvou týdnů.

Zdroj a foto: Domelia

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: