Dnes je 26.04.2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Vsaďte na vitamin D a chřipka vás nedostane

Publikováno: 8.04.20
Počet zobrazení: 757
Autor: Veronika Vágnerová/small>
Chřipka, virová a různá respirační onemocněn<í straší veřejnost každoročně, obzvlášť v posledních týdnech. Chcete se jim vyhnout a přečkat vše ve zdraví?

Slabá imunita se dá účinně posílit i užíváním vitaminu D. Ten výrazně zlepšuje funkci protiinfekčních bariér ve střevech, plicích, kůži a placentě.

Díky dostatku déčka má tělo lepší obranyschopnost a není snadným terčem po viry a bacily. Neschopnost těchto bariér chránit před napadením může být odrazem právě nedostatku vitaminu D, kterým trpí 60 % populace. Výsledkem bývají epideme chřipek a dalších onemocnění. Moderní vědecké práce proto dnes stále více obracejí pozornost na úzký vztah vitaminu D k buňkám imunitního systému. Díky němu je i průběh choroby rychlejší a příznaky jsou mírnější příznaky.

Bojovník s chřipkou
Funkce vitaminu D jsou značně rozsáhlé. Primárně se spolu s vitaminem K2 podílí na správném vstřebávání a ukládání vápníku do kosti a zubů. Bez káčka může dojít k jeho nechtěnému ukládání do cévních stěn a měkkých tkání. Déčko má velice výrazný vliv na správné fungování imunitního systému, na zdraví kardiovaskulárního systému a regulaci krevného oběhu. Podporuje růst buněk a také je mu lékaři přisuzovaná schopnost chránit před infekcemi i před prochladnutím a chřipkou. Dostatečná zásoba déčka v těle je prevencí úzkostných a depresivních stavů, které nejsou na jaře neobvyklé. Ne nadarmo se říká, že slunce je nejlepší lékař.

Nedostatek déčka se odráží ve slabé imunitě
Zdroj déčka pro organismus jsou z 90 % letní paprsky vždy kolem poledne, kdy svítí pod správným úhlem. Při nedostatečném pobytu na letním slunci si tělo neudělá dostatečné zásoby na zbytek roku. Ty bývají u 60 % lidí už od zimy tak mizivé, že se jejich organisums stává snadným cílem, plní se čekárny a šíří se počet nemocných. Proto se doporučuje dodávat déčko prostřednictvím kvalitních přírodních vitaminových doplňků. Dlouhodobějším dodáváním vitaminu D ve formě doplňků stravy posílíte výrazně imunitu a snížíte pravděpodobnost, že vůbec onemocníte. Na trhu je nepřeberné množství, pro vyšší účinek je vhodnější volit přírodní verze. (D3 Extra Biomin). Jsou pro tělo přirozenější a oproti syntetickým mají prokazatelně vyšší vstřebatelnost a méně dalších přidaných chemických látek, které nemusí organismus dobře snášet. V potravinách najdeme jen málo vitaminu D a reálně jsme schopni stravou pokrýt asi 10 % denní dávky. Hlavním zdrojem déčka proto zůstává pro většinu populace sluneční záření letních měsících a vhodné vitaminové doplňky.

Autor: Veronika Vágnerová; Foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: