Dnes je 20.04.2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

FNUSA postupně otvírá i ambulance

Publikováno: 12.05.20
Počet zobrazení: 571
Zdroj: Fakultní nemocnice Brno
Po operativě svůj provoz pomalu obnovují i jednotlivé ambulance Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

Čekárny však podléhají zvýšenému hygienickému režimu, který minimalizuje riziko nákazy a odpovídá veškerým doporučeným standardům. Zdravotníci pacientům vzkazují: „Nemusíte se bát, návštěva nemocnice je při dodržování všech pravidel bezpečná.“

Epidemiologická a bezpečnostní opatření aplikovaná v ambulancích Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně popsala staniční sestra I. neurologické kliniky Kamila Roubalová: „Základ je desinfekce. Kromě toho, že máme pro příchozí po čekárně rozmístěné desinfekce s informačními pokyny a u vstupu také rukavice, frekventovaně desinfikujeme i samotné prostory. Pacienty objednáváme na konkrétní čas v půlhodinových rozestupech, aby se zde vždy sešel pouze minimální počet lidí. Zároveň je prosíme, aby zvážili nutnost doprovodu, případně jej eliminovali.“ To potvrzuje například pacientka z Brna, která dnes přišla na kontrolu sama. „Normálně by vedle mě seděl manžel, ale teď to nejde,“ říká dvaasedmdesátiletá žena. Naráží tím i na další opatření, a to úpravu sedacích míst – některá jsou dočasně přelepená, aby mezi čekajícími zůstávaly dostatečné rozestupy.

„Musím říct, že lidé jsou opravdu svědomití, opatření respektují,“ hodnotí vrchní sestra I. neurologické kliniky Ing. Marcela Staňková a dodává, že není důvod k obavám nebo odkládání vyšetření, vyžaduje-li jej zdravotní stav pacienta.

Zdroj: Fakultní nece Brno

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: