Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Co žena nikdy neřekne a muž nikdy neudělá

Publikováno: 16.11.20
Počet zobrazení: 552
Autor článku: Irena Fuchsová
Proplešatělý pilot a pipka z fitnessu.

Na Rhodosu mě a dceru Ritu nejvíc zajímalo, jestli už Kate porodila. A co. Tipovala jsem, že to bude holčička, a bude se jmenovat Diana…
Nezajímalo nás, jestli je Jana Nagyová propuštěná z vazby, jestli parlament schválí novou vládu, ani kolikrát ještě půjde Karolína Peake do Strakovy akademie. Zajímala nás Kate a její porod.
„Už porodila,“ ptaly jsme se pana Fuchse, když nám každý den volal, aby zjistil teplotu moře a vzduchu, a ten prskal.
„Nezajímá mě nějaká Angličanka! Nesleduju to! Kolik je tam stupňů?!“
Proč nás to vlastně tak zajímá, ptala jsem se sama sebe, když jsem plavala v průzračných vlnách kousek od pláže a poslouchala ruštinu, jediný cizí jazyk, kterému rozumím.
Protože je královská rodina čistá, odpovídala jsem si. Protože nám s královskou velkorysostí dává pocítit, jaké to je, když se v rodině nekrade, nekorumpuje, nepodvádí, ale žije se důstojně, rovně a čestně. A také nás to zajímá proto, že se princeznou Dianou tenhle úctyhodný obraz královské rodiny zlidštil. To, co se odehrávalo v soukromí Diany a Charlese, se mohlo odehrávat i u sousedů ve vedlejším paneláku.

Kdo by mě před porodem takhle moc zajímal u nás, zeptala jsem se sama sebe, když jsem lezla z moře a děkovala Rusovi, který dal moje pantofle stranou, aby je vlny nesmetly. „Balšoje spasíbo,“ řekla jsem a Rus se usmál, a i když do té doby mluvil s mojí dcerou anglicky, teď mi tiše odpověděl.
„Pažalsta…“

S překvapením jsem zjistila, že u nás v Česku by mě nezajímal porod nikoho. Nikoho. Pouze u jediné dvojice bych čekala na porod stejně nedočkavě jako teď čekám u Kate a u Williama!
Rozesmála jsem se a Rita se na mě podívala.
„Čemu?“
„Zajímalo by mě dítě Václava Havla a jeho ženy Olgy.“
V pondělí večer jsme seděly na balkoně a najednou začal u vedlejšího hotelu ohňostroj. Byly slyšet radostné výkřiky. Podívaly jsme se na sebe.
„Porodila! Angličané slaví!“

Otevřely jsme televizi a opravdu. Budoucí král byl na světě!
A pak jsme si dlouho povídaly a říkaly si, jak je dobře, že se pořád ještě kolem nás dějí věci, které na nás citově působí a nutí nás, dávat si otázky. Nebýt Kate, nikdy bych se od sebe nedozvěděla, čí dítě by mě v Česku zajímalo…

Dneska ráno jsme přiletěly do Česka a já si v MF DNES přečetla názor Teodora Marjanoviče, spolupracovníka MF DNES, nazvaný, Kluk jako U. K.

Tady jsou první dvě věty. Cituji:
„Narodil se jim syn. Proplešatělému princi, povoláním pilotovi záchranných vrtulníků, a jeho manželce, která se nikdy v životě nemusela stresovat náročnou prací, a tak v posledních letech spoustu času věnovala fitnessu a péči o svůj zevnějšek.“ Konec citace.

Autorka: Irena Fuchsová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: