Dnes je 19.03.2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Děkujeme za klidného Silvestra, vzkazují hasiči

Publikováno: 5.01.21
Počet zobrazení: 572
Zdroj: Hasičský záchranný sbor
Letošní oslavy konce roku po dlouhé době prolomily nebezpečný trend neustálého nárůstu počtu požárů, hlavně v prvních hodinách nového roku. Zatímco loni vyjeli hasiči v první hodině roku 2020 k 108 požárům, letos jich bylo pouze 33.

Ve většině případů se jednalo o menší požáry odpadu, křovin, převážně tújí, zbytků pyrotechniky a krabic od pyrotechniky nebo popelnic a kontejnerů na odpad. Hořelo ale také na balkoně obytného domu. Za většinou požárů stála zábavní pyrotechnika.

V době od 20:00 hodin 31. prosince 2020 do 6:00 hodin 1. ledna 2021 vyjeli hasiči celkem k 86 požárům, což je o 179 méně než ve stejném období loňských silvestrovských oslav.

Průměrně hasiči vyjíždějí k 47 požárům za den. Dne 31. prosince 2020 byly jednotky hasičů vyslány k 93 požárům (loni to bylo 141). Od půlnoci do 6 hodiny ranní to bylo 56 požárů (loni to bylo 202).

Nejvíce požárů bylo v prvních šesti hodinách nového roku v Praze, Středočeském a Ústeckém kraji. I zde se ale jednalo pouze o jednotky požárů.

Příklady některých požárů:
V Libereckém kraji vyjížděli hasiči pouze ke dvěma požárům, které souvisely se zábavní pyrotechnikou. Deset minut po půlnoci vyjeli k požáru odpadu od zábavní pyrotechniky na střeše jednopatrové budovy v Jablonci n/N. a hodinu po půlnoci pak hasili plastový kontejner.

I v hlavním městě Praze, kde bývá již tradičně požárů na Silvestra nejvíc, měli hasiči klidnou noc. Celkem vyjeli k 17 požárům od zábavní pyrotechniky, většinou se jednalo o menší požáry křoví a zbytků pyrotechniky. V Řeporyjích likvidovali požár dřevěných palet o rozměru 10×5 metrů.

Také v Moravskoslezkém kraji byl klid. Hasiči zde hlásí dva požáry kontejnerů a jeden požár v krbu, který se podařilo rychle uhasit.

I záchrana zvířat patří do naší práce. Královéhradečtí hasiči zachraňovali v podvečer na Silvestra kočku, která se krčila v asi 13m výšce na Svatováclavském náměstí v Hradci Králové. Bála se, držela se větve a nemohla sama dolů. Hasiči se ke zvířeti dostali pomocí automobilového žebříku a lezecké techniky. Podařilo se jim kočku odchytit, za což byli od kolemjdoucích lidí odměněni potleskem. Zvíře bylo v pořádku.

Děkujeme Vám všem, že jste se chovali zodpovědně a dopřáli hasičům klidný vstup do nového roku. Přejeme Vám, aby i pro Vás byl celý letošní rok klidný, bez větších i menších katastrof. Hodně štěstí a zdraví.

Zdroj: Hasičský záchranný sbor

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: