Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Co žena nikdy neřekne a muž nikdy neudělá

Publikováno: 23.08.21
Počet zobrazení: 564
Autor článku: Irena Fuchsová
Volno v práci kvůli sexu a zástěře.

Volna bývají z mnoha důvodů. Ale aby vám řekli, nechoď zítra do práce, budeme dělat sex a zástěru – stalo se vám to někdy? Vám určitě ne, ale mně ano!
7. března 2014 máme v Činoherním klubu premiéru hry Harolda Pintera, Zrada. Hrají tam tři herci. Kateřina Lojdová hraje Emmu, manželku Roberta, kterého hraje Ondřej Sokol a zároveň je tato Emma, milenka Jerryho, kterého hraje Martin Finger, největší Robertův kamarád.
Ondřej Sokol to zároveň i režíruje.

Hra je o nevěře. O nevěrách. A o lžích. Protože kdo je nevěrný, ten musí lhát.
Během zkoušek si vyprávíme spoustu historek o manželských trojúhelnících a chvílemi máme všichni pocit, že normální je, být nevěrný.

První historka „z natáčení“:
„Moje kamarádka se rozvedla, on si našel nějakou pipinu a hned s ní měl dítě, a kamarádka mi pár týdnů po rozvodu říkala, musím si někoho najít. Neblbni, říkám jí, to je brzy! Ale ne, odpověděla. Já nemyslím někoho na vztah, já chci někoho kvůli sexu! A nevím koho! Všichni jsou ženatí!
Tak jsem jí poradila, ať si napíše všechny chlapy, kteří se jí líbí. Napsala si dva. Pošli jim nezávaznou, ale jednoznačnou esemesku, radila jsem dál, a ona ji poslala s tím, že ani jeden neodpoví. Omyl. Chytili se oba. Vybrala si profesora. Sex s ním byl úžasný. Když k ní její ex-manžel přišel něco vyřizovat kvůli dětem, moje kamarádka to nevydržela.
„Dvanáct let jsem nevěděla, co je to pořádný sex! Ještě štěstí, že sis našel tu svoji pipinu, protože jinak bych celý život nevěděla, co to je pořádný milování! A mimochodem, máš ho malýho!“

Druhá historka „z natáčení“:
„Někdy se stane, že se s milencem neudělám. Ale nevadí mi to. Vím, že přijdu domů a dodělám se s manželem.“
Třetí historka „z natáčení“:
„Já měla milence před svatbou a nechala jsem si ho i po svatbě. A tak to spolu táhneme ve třech už jedenáct let.“

V pondělí po zkoušce se na mě Ondřej Sokol podíval.
„Irenko, zítra budeme dělat sex. Nemusíš chodit.“ Zajásala jsem.
„To je super, potřebuju si dát do pořádku daně!“ Ondřej si oddychl.
„Já myslel, že řekneš: Potřebuju si dát do pořádku život!“
Když volno dostal i dramaturg, Roman Císař, Kateřina si uvědomila, že ji čeká erotická zkouška se dvěma muži a lítostivě se na mě podívala.
„Mně by Irenka nevadila…“

Vidina volna se mi rychle vzdálila, ale Ondřej mi ji okamžitě vrátil zpátky. „Ne, Kačenko. Budeme zkoušet sex a také budeme zkoušet zástěru. U toho by byla Irenka zbytečná!“
Sex vám vysvětlovat nemusím. Emma, kterou Kateřina hraje, je vdaná, tak je jasné, že má sex se svým manželem i s milencem. Budou mít tedy co zkoušet. Ale zástěru vám vysvětlím. Emma se pravidelně schází se svým milencem Jerrym v pronajatém bytě, kde kromě toho, že se milují, také někdy peče maso. A mívá při pečení zástěrku, aby se nepocákala, když maso v troubě podlévá. A její milenec Jerry, kterého hraje Martin Finger, ji pod tou zástěrkou celou svlékne. No… celou… zástěrka jí zůstane. A právě tahle zástěrka se bude zkoušet!

Takže jsem si včera dávala v Kolíně do pořádku daně a dneska jsem se před zkouškou zeptala Kačenky, jak to včera probíhalo. Kačenka zvedla oči v sloup.
„No, můžu ti říct, že jsem šla po zkoušce domů a nemohla jsem se na žádnýho chlapa ani podívat!“
Ta hra je podmanivá. A inspirující. Mě tedy inspiruje při každé zkoušce. A pokaždé na stejném místě. Slyším stejný text, vidím stejné herce, a inspirace je tady. A nic s tím neudělám! Můžu si stokrát ve vlaku do Kolína, říkat, dneska to nedělej! Vydrž to! Není to nic platné. Udělám to. Nevydržím to.
Jdu k řezníkovi, koupím bůček, plecko nebo krkovičku a peču a peču a peču…

Autorka: Irena Fuchsová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: