Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Co žena nikdy neřekne a muž nikdy neudělá

Publikováno: 22.11.21
Počet zobrazení: 459
Autor článku: Irena Fuchsová
Kam letos na dovolenou?

Nejradši bych jezdila na dovolenou na stejné místo, i když se vsadím, že se někteří z vás právě teď zhrozili. Na stejné místo?! Proč bych to dělal(a), proboha?!
A proč ne?

Pokud vám to s partnerem aspoň trochu klape, nenudíte se spolu, dokážete si vystačit sami se sebou – pak je taková dovolená pro vás ideální! Předem víte, že vám tam bude dobře. Znáte to tam. Nic vás nemůže nemile překvapit. Koupelna je stejná, kohoutky, vana, která sice odtéká pomalu, ale nakonec odteče, prostorné skříně a v nich plno ramínek. Dokonalá pláž. A hlavně, už přesně víte, kudy se kam jde! Z pokoje k výtahu, do jídelny, k recepci, kde úřaduje Elena, která umí dobře česky, víte, kudy se jde na pláž, kde máte „vaše“ lehátka kousek od sprchy…
Všechno znáte, všechno si umíte představit, proto se na všechno těšíte a nebojíte se, že budete zklamaní, protože když to bylo dokonalé loni a předloni, bude to dokonalé i letos. Ale pozor! Zůstaňte ostražití a neudělejte chybu!
Například si nikdy neříkejte, že „nám stačí jedna taška na pláž!“ Nikdy! Plážový zákon číslo 1. zní, jedna taška pro vás, druhá pro kohokoli, s kým budete chodit na pláž! Pro kohokoli! Ať jedete na dovolenou s kýmkoli, berte na pláž dvě tašky, i kdybyste si tu druhou měli do letadla omotat kolem těla nebo si ji dát na hlavu. Protože když vezmete jednu tašku, budete se proklínat hned při první cestě na pláž. Budete totiž jako matka pluku! Budete v té jedné společné, nešťastné tašce pořád něco hledat, protože budete pořád bombardovaná stejnými otázkami.

Kde mám…? Kam jsi mi dala…? Vzala jsi…? Tys nevzala…?! Podej mi…! Kde mám…?
Myslím si, že dovolenou na stejné místo podnikají páry, které jsou už do sebe tzv. zapadávající. Oběma je tam dobře, oba se na dovolenou na stejném místě těší, a je úplně jedno, jestli tam Ona má nápadníka z řady místních krasavců, nebo se On těší na barmanku, která se na něho už několik let slibně věší pohledem.
Vás, kteří si myslíte, že byste na dovolenou na stejné místo nikdy nejeli, chápu. Vy totiž ještě v sobě nemáte jasno, a podle toho, jakou dovolenou si vyberete, podle toho teprve poznáváte sebe i svého partnera.
Věřili byste tomu, že dovolená je zrcadlo našich povah, našich vztahů, našeho manželství i našich přátelství? Ano, i našich přátelství!

Prozradím vám jednoduchý recept, jak poznáte kvalitní přátele. Stačí na to jediná otázka.
Dokázal(a) bych jet s ní (s ním), na dovolenou?

Zkuste si tento test udělat, a zjistíte, kolik vašich tzv. přátelství, neprojde. Zjistíte, jak málo je kolem vás lidí, se kterými byste chtěli strávit dovolenou. Zjistíte, že ti, které byste s sebou na dovolenou vzali, jsou drahokamy, které si od této chvíle začnete hýčkat!
Když už tedy víme, s kým pojedeme na dovolenou, vybíráme, kam pojedeme. Teď už je to jednoduché. Na dovolenou pojedeme s někým, kdo je nám podobný, takže výběr místa dovolené bude jednoduchý. Konzervativní povahy těžko pojedou na Aljašku. Povahy kreativní nepojedou podruhé na stejné místo. Dobrodruzi si nevyberou Bibione atd.

Na konci tohoto fejetonu se ještě jednou vrátím k dovoleným na stejném místě. Můj konzervativní kamarád jezdí s rodinou už třicet let do Krkonoš. Mají své trasy. Své kameny. Svá odpočinková místa. Své rituály. Všichni jsou spokojení, protože všechno je pořád stejné. Až na jednu věc! Jako bych slyšela svého konzervativního kamaráda, jak říká, kdepak, všechno stejné není!
Mění se ceny!
Ale ty se mění, ať jedeme, kam chceme, stejně jako se mění svět kolem nás, ať chceme nebo nechceme.

Autorka: Irena Fuchsová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: