Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Co žena nikdy neřekne a muž nikdy neudělá

Publikováno: 28.03.22
Počet zobrazení: 804
Autor článku: Irena Fuchsová
Ženy nevědí, co chtějí.

A nedají pokoj, dokud to nedostanou. Takhle si troufl charakterizovat ženy spisovatel Oscar Wilde, který žil v letech 1854 až 1900, a i když ho obdivuju a mám ho ráda, myslím si, že neměl tak úplně pravdu.
Úplně by přitom stačilo, kdyby napsal „některé“ ženy nevědí, co chtějí – pak bych s ním souhlasila. Některé ženy opravdu nevědí, co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou. A jelikož jsem si jistá, že jsou takové odpradávna, je úplně jedno, ve kterém století žijí. Dokonce se vsadím, že i některé ženy lovců mamutů nevěděly, co chtějí a nedaly pokoj, dokud to nedostaly, a možná právě díky těmto ženám, vymysleli jejich muži – aby od nich měli konečně pokoj – známé pasti na mamuty, hluboké jámy, zamaskované větvemi, do kterých mamuti, které chtěli ulovit, nečekaně žuchli a už se z nich nikdy živí nedostali.
Ale myslím si, že Oscar Wilde velmi dobře věděl, jak to se ženami opravdu je, i když to napsal takhle. Byl přece gay, a ženy znal jako své boty. Věděl, že opravdu jenom některé ženy nevědí, co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou. Věděl, že většina žen ví moc dobře, co chce. Ale zároveň také moc dobře věděl, co by se stalo, kdyby řekl, že „některé“ ženy nevědí, co chtějí.
Muži by se okamžitě naštvali. Cože? Některé? Tak Wilde nám chce říct, že jenom některé ženy nevědí, co chtějí? To znamená, že všechny ostatní vědí moc dobře, co chtějí? A nedají pokoj, dokud to nedostanou?! To znamená, že i ta moje ví moc dobře, co chce? Že i ta moje se mnou nenápadně oře?!
Kdepak, takhle napsané tvrzení by Oscarovi u tehdejších mužů, neprošlo. Vzali by jeho bonmot jako zákeřný útok na svou autoritu!
Slyšeli jste, co ten Wilde zase plácá za nesmysly?! Prý naše ženy vědí moc dobře, co chtějí! A prý nedají pokoj, dokud to nedostanou! Hahaha! Naše ženy přece nemají právo něco chtít! Od toho jsme tady my, muži! My, muži, víme lépe než ženy, co chceme!
Ano, takhle by se muži bránili a Oscar Wilde to moc dobře věděl. A protože znal nejenom ženy, ale znal dobře i muže, zahrál raději do noty mužům, a ženy, jak měl ve zvyku, roztomile „potopil“.
Všechny jste stejné slepice, nevíte, co chcete a otravujete, abyste to dostaly!
Ale nechme Oscara Wilda klidně spát a pojďme dál.
Čas běžel, společnost se měnila. Něco se měnilo pomalu, něco rychle, něco k lepšímu, něco se zadrhlo, něco popletlo, ale pořád se šlo dopředu, dál a dál, a dneska si už můžeme říct beze strachu a na rovinu, co my, ženy, o sobě velmi dobře víme.
Některé ženy opravdu nevědí, co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou, ale většina žen ví moc dobře, co chce. A když tyto ženy vědí, co chtějí, může se někdo divit, že nedají pokoj, dokud to nedostanou? Řečeno současným slovníkem: Jdou si tvrdě za svým.
A když už mluvíme beze strachu a na rovinu, můžeme si také říct, že to, za čím si ženy tvrdě jdou, jsou většinou muži. Na muže většina žen rafinovaně líčí dokonalé pasti, které se až podezřele podobají hlubokým jámám na mamuty, a muž nic netuší, klidně jde a jde, jako šel kdysi dávno mamut, a najednou žuchne do pasti, odkud se už nedostane.
Pokud si myslíte, že ženám, které nalíčily past, stačí, když do ní muž, kterého si vybraly, žuchne, a že už teď dají pokoj, mýlíte se. Žuchnutí do pasti je teprve začátek. Ženy sice mají muže, kterého chtěly, a který, přesně podle plánu, žuchnul do pasti, ale ve svém chtění, pokračují dál.
Teď už chtějí „pouze“ věci hmotné. Prstýnek, náramek, boty, kabelku, kožich, zájezd k moři, auto, dům…
Když ženy, které vědí, co chtějí, tohle všechno mají, a je i po velkolepé svatbě, přijde i dítě, někdy dokonce děti dvě. A pak už všichni žijí šťastně až do smrti…
Vlastně všichni ne! Některé ženy, které mají všechno, co chtěly, nedají pokoj, nežijí šťastně až do smrti, ale začnou si vymýšlet…
Milý Oscare Wilde, víš, jak bych dneska tvůj bonmot řekla já?
Některé ženy opravdu nevědí, co chtějí, a nedají pokoj, ani když to dostanou.

Autorka: Irena Fuchsová

Vaše komentáře

Celkem 2 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

30.05.2022 13:42  kajzar gustav

dobry den, chci požadat o slevuj na bydleni -je mi 83 let,pobiram starobni duchod /18tisic/ bydlim v družstevnim bytě SVJ, jsem sam v bytě,po zhaplaceni všeho mi zbude 7tisic kč na živobyti zdělte mi prosim podminky na přiznani slevu na bydleni předem moc děkuji s uctou kajzar

07.04.2022 17:21  Jaroslav

Ono se toho o ženách napovídá. Třeba Ferda říkal, že jedině ženský mohou dělat i 2 věci najednou. Tak jsem říkal starý, dřepni si a mlč. Nedokázala ani jedno.Jo to babička dokázala kojit fotra a vynést uhlí do 3 štoku.

Zanechte komentář: