Dnes je 29.04.2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Soutěž Corega – ukončena

Publikováno: 2.12.11
Počet zobrazení: 3928
Corega_1 Hrajte s námi o čtyři balíčky pro péči o zubní náhrady. Správné odpovědi jsou: 1. b, 2. a, 3. b, 4. b, 5. c. Výherci balíčku Corega jsou: Hana T. z Prahy, Jitka P. z Hodonína, Ludvík J. z Jihlavy, Olga F. z Kamenice nad Lipou.
Výherní balíček obsahuje dva druhy čisticích tablet Corega a tři druhy fixačního krému Corega.

Snímací zubní náhrady vyžadují, tak jako vlastní zuby, pravidelnou a účinnou péči. Nejdůležitější úlohou zubních protéz je zajištění dostatečného rozmělňování potravy, ale významné jsou i pro správnou artikulaci a mají také svou estetickou funkci, protože udržují původní tvar obličeje a zabraňují propadání rtů a mimických svalů kolem úst. Při ztrátě několika zubů to mohou být částečné náhrady, v případě ztráty všech zubů pak náhrady kompletní.
Správné nasazování zubní náhrady naučí pacienta jeho zubní lékař, a pokud náhrada nesedí, ve spolupráci se zubním technikem se upraví. Pro dlouhou životnost a správnou funkci zubní náhrady je nutná také správná péče o ni. Na trhu existuje několik specializovaných prostředků, například značka Corega nabízí fixační krémy, fixační prášek a čisticí tablety.
Úlohou fixačního krému nebo fixačního prášku je pomoci stabilizovat zubní náhradu v ústech. Se zubní náhradou je totiž síla skusu v porovnání s vlastním chrupem přibližně jen třetinová, což je poměrně limitující. I perfektně padnoucí náhrada může vyklouznout, pokud koušeme do tužšího nebo lepivého jídla, podobně může nositele omezovat například při hlasitém mluvení, smíchu nebo hraní na dechový nástroj či při sportování. Fixační krém pomáhá zajistit pevné a bezpečné upevnění protézy k dásním a patru po celý den. Díky němu se také zvyšuje síla skusu a v neposlední řadě slouží i jako polštář mezi náhradou a ústní sliznicí, kterou tak chrání před otlaky a případným poraněním. Díky fixačnímu krému také neulpívá jídlo pod zubní náhradou. Na druhou stranu je ale nutné zmínit, že fixační prostředky nevyřeší problém se špatně padnoucí nebo nedoléhající zubní náhradou, v takových případech je nutné buď náhradu patřičně upravit, nebo zhotovit novou.
Portfolio značky Corega nabízí několik druhů fixačních krémů. Jejich použití je velmi jednoduché – nanáší se v tenkých proužcích na vyčištěnou, suchou zubní náhradu, ne příliš blízko k jejím okrajům. Kam aplikovat krém napoví i obrázek na krabičce fixačního krému, obecně platí, že je lepší zkoušet nejprve menší množství krému a pokud to nestačí, postupně přidávat. Poté se náhrada vloží do úst, na chvíli se pevně přitiskne k dásni, aby správně přilnula a fixační krém pokryl celý její povrch.
Péči o zubní náhradu usnadňují čisticí tablety, nejlépe takové, které mají dezinfekční účinky. Corega Antibakteriální čisticí tablety jsou vhodné ke každodennímu čištění náhrady, protože ji vydezinfikují a zcela odstraní nežádoucí zabarvení a také zubní plak. K intenzivnímu bělení slouží čisticí tablety Corega proti odolným skvrnám, které obsahují více bělicích složek a účinně tak odstraní i dlouhodoběji usazené pigmenty. Pro čištění částečných zubních náhrad jsou určené čisticí tablety Corega na částečné náhrady, které navíc obsahují chelatační činidlo, chránící kovové součásti před korozí a zabraňující nepříjemné kovové pachuti v ústech. Velmi důležitý je správný postup při používání tablet, který je názorně popsán na obalu. Do sklenice s teplou vodou vhodíme tabletu a následně vložíme zubní náhradu. Po čtvrt hodině náhradu z roztoku vyjmeme, nebo pokud čištění provádíme večer, může tam zůstat i přes noc. Pro dosažení maximálního efektu náhradu ještě vyčistíme speciálním kartáčkem a pastou bez brusných částic.

Nápovědu pro správné řešení otázek naleznete na www.corega.cz nebo v článku „Správně fixovaná zubní náhrada může zachránit život“ na http://www.tretivek.cz/201112/spravne-fixovana-zubni-nahrada-muze-zachranit-zivot/.

Jak soutěžit?

  • Odesláním formuláře se správnými odpověďmi spolu s Vaším jménem a e-mailem nebo telefonem se zařazujete do slosování o ceny. Vyhrát mohou 4 výherci.

Podmínky:

  • Soutěž začíná zobrazením těchto podmínek (2. 12. 2011) a ukončení soutěže, tj. přijetí posledního e-mailu s odpovědí bude dne 16. 12. 2011 ve 13:00.
  • Soutěž je časově omezena, ale na rychlosti a pořadí nezáleží.
  • Na jednoho soutěžícího je povolen jeden odpovědní e-mail. Při zjištění duplicit bude uživatel automaticky vyřazen.

Soutěžní otázky:

Kolik zubů tvoří kompletní chrup dospělého člověka? a) 24 b) 32 c) 34 Kterou látku neobsahují fixační krémy Corega? a) Zinek b) Voda c)Minerální oleje Díky jaké látce je fixační krém Svěží dech od značky Corega svěží? a) Eukalyptus b) Mentol c) Šalvěj Kolik příchutí fixačních krémů značka Corega nabízí? a) 2 b) 3 c) 4 Jaký osvětově edukační projekt je se značkou Corega spjat? a) Pomozte dětem b) Pochod proti rakovině c) Centrum ústní hygieny pro seniory Vaše jméno:

Váš email:

* Vaše adresa:

Váš telefon:

Anti-spamové opatření – spočítejte: 1,5+1,5=

* (*) povinné položky

Losování výherce:

Všechny přijaté správné odpovědi budou zařazeny do losování, které proběhne po ukončení soutěže. Výherce bude ihned kontaktován na základě uvedeného telefonního čísla nebo e-mailu a požádán o sdělení korespondenční adresy, kam mu bude výhra zaslána.

Další podmínky:

  • V případě zjištění duplicitních odpovědí nebo nepravdivých údajů (v rozporu se skutečností) si provozovatel vyhrazuje právo na nepřiznání výhry takovémuto uživateli a na úplné zrušení všech duplicitních odpovědí.
  • Veškerá data získaná od uživatele jsou považována za jeho osobní a vztahuje se na ně ochrana podle zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Pořadatel se zavazuje, že osobní údaje uživatelů nebudou předávány žádné třetí osobě. Výjimku tvoří pouze data výherců, která mohou být uveřejněna na stránkách Třetí věk ve formátu „Jméno – Město“).
  • Výhry jsou zasílány pouze v rámci území ČR a to na adresy výherců sdělených při telefonickém kontaktu. V případě, že se výhra vrátí odesílateli z důvodu nevyzvednutí výhercem, bude po dobu 1 týdne připravena k osobnímu vyzvednutí v sídle pořadatele. Pokud výhra nebude ani v této lhůtě vyzvednuta, propadá pořadateli.
  • Pořadatel si vyhrazuje právo na změnu pravidel soutěže kdykoliv v jejím průběhu.
  • Výhry jsou právně nevymahatelné.
  • Pořadatel neposkytuje záruku nepřetržité funkčnosti, bezchybného provozu a zabezpečení portálu.
  • Pořadatel neodpovídá za jakoukoliv škodu, která byla nebo mohla být uživateli způsobena v souvislosti s jeho používáním nebo využíváním portálu Třetí Věk.
  • Tato pravidla jsou vytvořena v souladu s platnými zákony a dalšími právními předpisy České republiky a jsou závazná pro obě strany. Uživatel portálu svým dobrovolným vstoupením do soutěže potvrzuje, že byl s nimi prokazatelným způsobem seznámen a zavazuje se podle nich řídit.