Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

SENIOR – HANDICAP: Aktivní život 2008

Publikováno: 3.03.08
Počet zobrazení: 3624


          7. ročník výstavy pro lidi, kteří nezůstávají sedět doma. Zároveň je chystaná výstava Narcis 2008 – výstava rozkvetlých jarních cibulovin a zahradnické trhy, a to v termínu 24. – 27. dubna 2008 na Výstavišti Lysá nad Labem.
Předchozích šest ročníků výstavy Senior – Handicap: aktivní život ukázalo, že zájem o ni se neustále zvyšuje, a to nejen mezi lidmi, kteří mají svým handicapem či věkem k náplni výstavy blízko, ale že přicházejí i lidé všech věkových kategorií, neboť zde nacházejí spoustu zajímavých informací, podnětů, inspirací i praktických věcí všeho druhu.

Výstava je především o síle a odhodlání překonávat překážky a žít plnohodnotný život navzdory postižení či vyššímu věku a právě tím dokáže oslovit úplně každého.
V odborné části výstavy najdou návštěvníci nabídku pomůcek a služeb pro různé druhy handicapů, zdravotní poradny, odborné semináře a workshopy, prezentovat se budou zařízení sociální péče všech typů A rovněž tu budou vystavovatelé se zbožím nezbytným pro každodenní život.
Součástí výstavy Senior – Handicap: aktivní život je rovněž samostatná a velmi rozsáhlá expozice z devátého ročníku soutěže Šikovné ruce našich seniorů. Tato soutěž se z původně místní akce s několika desítkami prací rozrostla v obrovskou akci s celostátní působností – na výstavě je vždy vystaveno na tři tisíce nádherných exponátů.
Komornější rozměry, ale rovněž vysokou uměleckou kvalitu, má expozice ze soutěže pro handicapované výtvarníky Svět mých radostí.
Souběžné pořádání výstavy Senior – Handicap: aktivní život s výstavou jarních cibulovin Narcis a se zahradnickými trhy se ukázalo jako mimořádně šťastné, takže i tuto výstavu budou moci návštěvníci Lysého výstaviště zhlédnout.
Ústřední expozicí výstavy Narcis bude jako každý rok obrovské pestrobarevné aranžmá z rozkvetlých narcisů, tulipánů a dalších jarních květin, doplněné okrasnými dřevinami, bonsajemi a dalším rostlinným materiálem. Zájem návštěvníků o nákupy na zahradnických trzích je vzhledem k příhodnému termínu mimořádný.
Obracíme se na Vás: potencionální vystavovatele, poskytovatele sociálních služeb a zdravotně – sociálního servisu, prodejci pomůcek a zařízení pro handicapované, firmy, které mají seniorům i lidem s různými handicapy co nabídnout, ale rovněž na zahradníky, pěstitele a prodejce zahradní techniky, nářadí a pomůcek pro zahrádkáře, s prosbou o spolupráci.
Lidí, kteří potřebují pomoc společnosti, ať z důvodu věku, fyzického či psychického postižení, tak z důvodu sociálního handicapu, bude stále přibývat. A přitom specializovaných akcí pro tento segment obyvatelstva je jako šafránu. Proto předpokládáme, že výstava Senior – Handicap: aktivní život ve spojení s výstavou Narcis se bude i nadále rozvíjet, jak se ukázalo již při šestém ročníku. Budou z toho profitovat nejen návštěvníci výstavy, ale i vystavovatelé.

Svět mých radostí - soutěž pro handicapované výtvarníky ve dvou věkových kategoriích: do 18 let a nad 18 let
Zúčastnit se může každý talentovaný výtvarník s fyzickým či psychickým handicapem s maximálním počtem pěti prací v následujících výtvarných oborech:
- malba
- kresba
- koláž
- plastika
- alternativní techniky
- užitková keramika
- výtvarná fotografie
Všechny soutěžní práce musí být vhodným způsobem adjustovány, aby je bylo možné jednoduchým způsobem nainstalovat. Výtvarné techniky, materiál a formát nejsou omezeny. Pouze fotografie musí splnit podmínku formátu min. 18 x 24 cm.
Zájemce o účast v soutěži prosíme z důvodu přípravy projektu výstavy o zaslání písemné přihlášky – tiskopis si můžete vyžádat na adrese výstaviště nebo si je stáhnout z webových stránek http://www.vll.cz.
Termín zaslání přihlášek je úterý 25. března 2008.
Termín dodání soutěžních prací je 21. duben 2008. S ohledem na bezpečnost soutěžních prací (při posílání poštou dochází k poškození) je podmínkou osobní dodání soutěžních prací (jinak pořadatel neručí za poškození). Pokud si autor chce svoje práce sám nainstalovat, je k tomu určen termín úterý 22. dubna nebo středa 23. dubna.
Soutěžní práce po skončení výstavy je možné si vyzvednout v neděli 27. dubna v 17 hodin, případně v pondělí 28. dubna (po dohodě i jinak).
Porota jmenovaná pořadatelem soutěže práce vyhodnotí a udělí nejméně po jedné ceně v každé věkové kategorii a v každém výtvarném oboru. Ceny budou předány v neděli 27. dubna v 15 hodin. Ze soutěžních prací bude uspořádána samostatná expozice na výstavě Senior – Handicap: aktivní život 2008.

Další vyhlášenou soutěží je IX. ročník projektu Šikovné ruce našich seniorů – pro radost a potěšení
Cílem je aktivizace seniorů, naplňování jejich volného času, uchování kvality života, zlepšení psychického a zdravotního stavu.
Ruční práce, které senioři vytvořili dle vlastní fantazie a zájmů v průběhu minulého roku, z různých druhů materiálů i různými technikami, jako například vyšívání, háčkování, pletení a nebo práce ze dřeva, kovu, hlíny, papíru, výrobky ze suchých květin a plodů i dalších materiálů budou zařazeny do soutěže.

Soutěž vyhlašujeme pro:
- Seniory žijící v domácnostech
- Klienty pečovatelské služby
- Seniory v klubech důchodců
- Obyvatele domovů důchodců

Přihlášku a další informace o soutěži je rovněž možno získat na internetové adrese: http://www.centrum-podebrady.info.

Výstaviště Lysá nad Labem, spol. s r. o., Masarykova 1727
tel.: 325 552 051, 325 551 169, e-mail: vll@cll.cz

Více informací na stránkách Výstaviště zde.

Zdroj: Výstaviště Lysá nad Labem – p. J. Řehounek

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: