Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Výstavy letní FLORA OLOMOUC a DžM 2008 se blíží

Publikováno: 7.07.08
Počet zobrazení: 2172


      Celonárodní výstava kaktusů a sukulentů, unikátní expozice ˝Život v mokřadech˝, aranžované historické kočárky, okrasné dřeviny a hlavně množství letních květů – to všechno bude patřit k lákadlům letní etapy výstavy a veletrhu FLORA OLOMOUC 2008 v termínu od 21. do 24. srpna. Naopak 15. ročník výstavy DžM 2008, který je určen všem, kdo bydlí. Výstava proběhne od pátku 29. srpna na výstavišti v Lounech a potrvá tři dny, do neděle 31. srpna.

Umění v rozkvetlé zahradě

Brány největšího českého zahradnického svátku, který právě slaví půlstoletí své existence (první květinová výstava v Olomouci se konala v srpnu 1958), budou zájemcům otevřeny od 21. do 24. srpna – denně od 9 do 18 hodin.

Hlavní výstavní pavilon A se společnou expozicí Českého zahrádkářského svazu nabídne záplavy růží, gladiol, jiřinek, lilií a balkonovek, doplněných vodními rostlinami a bonsajemi. Protipól přirozené krásy živých květin budou v expozici, která ponese název ˝UMĚNÍ V ROZKVETLÉ ZAHRADĚ˝, tvořit umělecké artefakty z keramiky, dřeva a kovaného železa.
Pozornost návštěvníků si určitě získají i přitažlivé exponáty letní floristické soutěže s názvem ˝Přivítání miminka˝. Aranžéři budou pod patronací Svazu květinářů a floristů ČR soutěžit ve zdobení historických dětských kočárků a aranžování kytic pro maminky. Galerie pavilonu pak bude vyhrazena milovníkům kaktusů a sukulentů. Kromě desítek zajímavých druhů těchto pozoruhodných rostlin zde návštěvníci naleznou také fotografie z cestovatelských výprav za kaktusy, bezplatnou poradenskou službu i možnost nákupu odborné literatury a rostlin.
Na letní Floře Olomouc se budou výpěstky okrasných stromů, keřů a trvalek tradičně prezentovat členové Svazu školkařů ČR. Jejich expozici doplní výstava fotografií spojená se 7. ročníkem ankety ˝Strom roku˝, kterou vyhlašuje Nadace Partnerství. Zájemci tak dostanou šanci hlasovat pro zvolený strom přímo na výstavišti .
S opravdovými unikáty se pro dvouleté přestávce v Olomouci opět představí Unie botanických zahrad ČR. Její expozice ˝Život v mokřadech˝ přiblíží návštěvníkům vzácnou květenu i zvířecí obyvatele bažin od mírného pásma až po tropický prales.
Na zahrádkáře, chalupáře a kutily čeká na výstavišti bohatá nabídka Letních zahradnických trhů s rostlinným materiálem, zahradnickými pomůckami a hobby potřebami. Návštěvníkům výstavy budou zdarma přístupné sbírkové skleníky výstaviště i Botanická zahrada Univerzity Palackého a Botanická zahrada a rozárium v Bezručových sadech, letos s novou expozicí travin pod hradbami.

Pro chvíle oddechu jsou připraveny atrakce pro děti a každodenní zábavný program s folkovou Pozvánkou na Mohelnický dostavník, festivalem Country Folk Flora i módními přehlídkami.

*******

DžM 2008

V srpnu bude areál výstaviště v Lounech opět patřit stavebníkům. Stalo se dobrou tradicí, že se zde v tomto měsíci koná velký stavební veletrh DžM 2008. Výstava přinese návštěvníkům řadu zajímavých námětů jak pořídit, vybavit, zlepšit či zkrášlit bydlení.

Co nabízí současný trh s nábytkem, jaké si můžete zařídit podlahy, schodiště, dveře, okna, jak je zateplit, jakou stínící technikou je lze opatřit, či jakými doplňky bydlení zdokonalit, o tom všem získáte přehled v Lounech. Seznámit se tu můžete např. i s moderními pomocníky při úklidu. Chybět nebude ani nabídka nového bydlení prezentovaná realitními společnostmi.
I když většina z nás ještě nepřemýšlí o topné sezóně, právě teď je nejvyšší čas začít se zajímat, zda lze získávat teplo efektivněji a levněji.

Výstava ˝DžM˝ se stala tradiční událostí v oboru stavebnictví. Za dobu své existence se vyprofiloval v ucelenou přehlídku stavebních oborů i oborů souvisejících a zařadil se mezi prestižní regionální výstavní akce.
Výstava patří k největším, které se v Lounech pořádají. Každým rokem ji navštíví na 25 000 lidí. Novinky hlavně ze stavebnictví zde představují více než dvě stovky vystavovatelů. Vedle stavebních materiálů si lidé mohou vybrat například moderní zabezpečovací systémy, nábytek nebo si nechat udělat projekt zahrady.

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: