Dnes je 27.07.2024, Svátek má Věroslav, zítra Viktor

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Rubrika: Zdraví

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit.

Počet příspěvků: 71
Strana: 1 | 2 | 3 | 4 |

Irena - 05.10.2012

Prosím o radu, mám problémy s ischiasem, nález z RTG zní - bederní lordosa je v dolní části prohloubená, spinozní výběžky L4 a L5 na sebe naléhají a jsou zde degenerativní změny.Počínající degenerativní změny i na intervertebrálních skloubeních L4/5 a L5/S1.Těla obratlů nejsou snížena.Meziobratlový prostor L4/5 lehce snížen.Závěr"snížení ploténky L4/5, intervertebrální artzoza L4/5 a L5/S1 .Moc děkuji za radu a co se s tímto stavem dá dělat. Děkuj Irena.

Naďa - 26.09.2012

Prosím o radu ohledně brnění, mravenčení v levé dolní končetině od stehna až k prstům, vystřelování bolesti i oblasti kosti křížové. Je mi 49 let, 50 kg, v noci mne budí brnění DK, ale i přes den v sedu, poslední dobou i při chůzi a ve stoje, mě levá Dk brní a mám pocit jako by nebyla "moje". Mám pocit, že když si sednu něco ve spodní části stehna DK stlačím a vzniká to brnění. Vyš. na neurologii s dg. ventrální spondylofyty C5/7 a levostran.skoliosa, počívající spondylosa L3/L5. vyš.ortopedie - nebyl zjištěněn ortopedický nález. Nevím kam se ještě obrátit, mám sedavé zaměstnání a problém s DK mi velmi snižije kvalitu života. Děkuji moc za odpověď

Jiri Hanak - 21.09.2012

Ještě pro paní Anežku - přípravky OKG jsem užíval také, ale na exé to nezabíralo, ale od známých vím, že některým to pomohlo bezvadně. Asi každé tělo reaguje na něco jiného. Muíte si zkusit co účinkuje na Váš exem.

Jiri Hanak - 21.09.2012

Pro paní Anežku - konopná mast není špatná, ale není všelék, já jsem si všechny ekzémy a vyrážky a částečně i bradavice vyléčil žampionovým práškem. Sušené žampiony rozmixovat na prášek a 3x denně půl lžičky prášku. Za čtrnáct dní jsem byl úplně čistý. Zmizela i lupenka. Po deseti dnech jsem zopakoval a teď už jeno 1x za měsíc beru prášek 3-4 dny. Kamarád měl hrozný exezém na obou nohou a vyléčil ho podle mojí rady, akorát mu to trvalo skoro měsíc.

Martin - 20.09.2012

Se zapomínáním máme v našich letech s manželem potíže oba. V lékárně mi poradili Gingomax plus lecitin skrz vysoký obsah Ginga i lecitinu. Bereme ho oba denně a myslím, že se paměť zlepšuje. Tak jak radí další, je moc dobré taky luštit křížovky, sudoku a další, aby se paměť namáhala.

- 18.09.2012

Máte někdo zkušenosti se zhoršováním paměti? Používáte na to něco? Raději užíváte ginkgo nebo lecitin?

Halabala - 18.09.2012

Na paměť klidně obojí, lecitin i ginko. Ale důležité je paměť trénovat.Křížovky, hlavolamy, slovíčka...A okysličovat mozek na čerstvém vzduchu

KatkaZ - 12.09.2012

Dobrý den paní Anežko, jak dlouho máte ten ekzém , V jakém rozsahu ? Jen na noze nebo i jinde na těle ?
(obávám se, že "babskou radou" se ekzému nezbavíte, je potřeba hledat příčinu problému uvnitř těla, u ekzémů to bývá ve střevě. Mastičky většino nepomůžou, když ano, tak jen na chvíli a jakmile přestanete mazat, ekzém se zase vrátí a často i horší než byl)
My máme na ekzémy výborné zkušenosti s českými přírodními produkty OK Omega+ a Factor Base, případně i OK Alfa+. Užívají se vnitřně a při pravidelném užívání ekzém mizí.
Produkty jsou čistě přírodní, žádná chemie, navíc Vám upraví zažívání, regulují krevní tlak a podpoří cévní a zažívací systém. Příznivé účinky pocítíte brzy. Pokud máte zájem, napište mi prosím na k.zamrzlova@seznam.cz, ráda pomohu

Anežka - 10.09.2012

Mám na noze hrozný exem a nikdo neví co s tím. Máte někdo zkušenost s konopnou mastí? Nebo nějakou jinou babskou radu?

Martin Andraščík - 23.08.2012

Prosím o vysvetlenie MRI: Zachytená chrbtica a spinálny kanál od úrovne Th12 po S4. Conus medullaris v úrovni L1. Výška tiel stavcov a ich signálová intenzita zachovaná až na prestavbu priľahlých pl?ch tiel stavcov L5-S1,typu ModicI,II,v úrovni dolného okraja Th12 intraspongiózna hernia disku(Schmorlov uzol),naznačený aj v úrovni dolného okraja L1 a horného okraja L3.V T2 vážených obrazoch zníženie signálu diskov Th12-L1,L3-4,L5-S1 so znížením výšky disku L5-S1 (známky chondrózy diskov). V axiálnych obrazoch: V úrovni L3-4 rovnomerné vyklenutie disku (bulging disk) s diskrétnym kontaktom na korene L4 v priestore spinálneho kanála. V úrovni L4-5 rovnomerné vyklenutie disku, s miernou inklináciou doľava,s kontaktom na korene L5 v priestore spinálneho kanála. V úrovni L5-S1 paramediálna hernia disku vľavo, s kompresiou korena S1 vľavo v priestore spinálneho kanála, v tejto oblasti aj pooperačné fibrózne zmeny. Ďakujem za odpoveď.

Helena - 17.07.2012

Můj dotaz zní. Jsem v důchodu bude mě v říjnu 60 let a chtěla ,bych chodit cvičit do bazénu na Pražačku.Jak a kde se na cvičení přihlásit a za jakých podmínek děkuji

olga - 05.06.2012

olga-5.6.2012 Dobry den.Viete mi nieco povedat o chorobe Prurigo simplem chronica.Je to kozna choroba.Dakujem za odpoved.

Alena - 27.04.2012

Zaujal mě dotaz na pocity únavy. Je mi 68 let a stále si musím zvykat na sbižování zátěže - poslouchat své tělo. "Únava je jedním z výrazných příznaků dehydratace. Velký problém vyššího věku je, že organismus nevnímá "žízeň", takže člověk ani neví, že vlastně POTŘEBUJE pít". Cituji z příspěvku Aleny Cenkové, je to věta takříkajíc za rámeček. Kdykoli si připadám nějak neurčitě nedobře, nejdřív se pořádně napiju a efekt je tíměř okamžitý. Dopřávám si zvláště v předjaří Geriavit /1 tbl denně/, který má ze všech podobných přípravků nejevidentnější účinky. Neutrácím za různé kombinace minerálů a vitamínů /je to jen kamení v břiše a ždímání peněženky, většinu tělo vyloučí jako nadbytek/. Při pestrí a střídmé stravě s dostakem ovoce a zeleniny dostává tělo vše potřebné.

Alena - 27.04.2012

Děkuji za reakci k mému dotazu na plavání - zvolím Pražačku.

Třetí věk - 27.04.2012

Dobrý den,

v Praze máte několik možností, kde navštívit speciální plavání pro důchodce. Záleží, v které části Prahy bydlíte, někde jsou plavecké kurzy ovlivněny místem bydliště. Doporučujeme následující:

1. Sportovní a rekreační areál Pražačka, Praha 3, Žižkov
Krytý bazén: bazén s nejteplejší vodou a s krásným výhledem na Prahu. Pořádají tu plávání pro důchodce v úterý, ve středu a ve čtvrtek, vždy od 12 do 13 hod. Cena 60,- Kč/hod.
http://www.prazacka.cz/bazen.php

2. Cordeus, Centrum trvalého zdraví, Praha 6
Kromě Cvičení pro seniory nabízí i Aquagymnastiku pro seniory. Jedná se o kondiční cvičení pro všechny věkové kategorie proti odporu vody. Jde o plnohodnotný, kardiovaskulární, vytrvalostní i silový tréning, vedoucí ke zlepšení kondice. Aquagymnastika je pohybově-estetické gymnastické cvičení s hudbou. Více informací: http://www.cordeus.cz/cviceni-pro-seniory

3. Bazén na holešovickém Výstavišti, plavecké kurzy pro seniory
Senioři, kteří jsou občany MČ Praha 7, se mohou zdarma zúčastnit rehabilitačních plaveckých kurzů v plaveckém bazénu na pražském Výstavišti. Jednotlivé kurzy trvají 60 minut a jsou složeny z rehabilitační části a volného plavání pod odborným dohledem rehabilitační sestry Sdruženého ambulantního zařízení Prahy 7.
Termíny plavání v květnu: 3., 10., 17., 24., 31.5.
http://www.tvpraha7.cz/?qnode/620

Alena - 27.04.2012

Potřebuji rehabilitační plavání v krytém a vyhřívaném bazénu /PRAHA/, aniž by to bylo vázáno na lékařské doporučení, nebo pod. Prosím kohokoliv, kdo má nějaký osvědčený tip nebo zkušenost. Na internetu jsem sice našla několik adres, ale všude mají různá časová omezení a nic speciálního pro důchodce.

Třetí věk - 18.04.2012

To jsou otázky pro specializovaného lékaře. V tuto chvíli s žádným lékařem nespolupracujeme, odpovědět Vám nedokážeme, omlouváme se.

Josef - 16.04.2012

Dobrý večer přeji,chtěl jsem se zeptat jestli můj stav je akutní na operaci. Moje diagnoza je: Nález z MR je-komplex morofolog. změn L1.Th 11.
-v etáži L5-S1 HED 7,9mm laterál. vlevo se sekvestrem 12,5x7,56mm vlevo, pát. kanál šíře 8,8mm-sekund. stenosa, na šikmých skenech útlak kořene S1 vlevo. Mám šílené bolesti. Chtěl jsem se také zeptat co mě vše čeká po operaci. Děkuji předem za odpověď, s pozdravem Josef.

olga - 19.03.2012

Dobry vecer.Mam stale studene ruky a nohy a byva mi zima,vyskusala som aj zazvor,ale zatial nepomohol.Moj svagor dodrziava bezlepkovu dietu a odvtedy ma problem so studenymi rukami.Doteraz nemal problem s rukami.Ked sa ho niekto dotkne ma ruky moc studene.Inac ma oslabenu imunitu.Neviete mi poradit ako by mal teple ruky?Dakujem za odpoved.

iveta - 06.02.2012

dobrý den,je mi 51let a od mládi trpím na bolesti v bederní oblasti ,krční jen občas a hrudní častějí pícha mě mezi lopatkami a nebo pod lopatkami bolí a pálí pruh přes celou šířku zad ,trpnou mi nohy hlavně pravá a vystřeluje po vnitřní a přední straně stehna ,,občas se mi uděla otok nad kolenem a bolí ,jako bych v něm měla vodu ,to stejne mi uděla na kotníku nebo na zápěstí jak to z ničeho nic příjde tak to i po měsíci až dvou ,samo odezní ale záda ty bolí pořad ,mam taky karpální tunel na obou rukach ,,jsem po operací žlučníku ,a taky myomu na děloze ,taky jsem měla žaludeční vředy bez operace ,,je možne že vše souvisí s páteři a jak se dal lečit ,nebo operovat s tím to nálezem ,Lumbál.lordoza zachovaná,ostrý odstup sakra,sakralizaceL5,výška těl v normě,ploténkyL3-S1sníženy,počínající osteochondrozaL4-S1,vývoj anomálie proc.transv. L5 vpravo,vytvářise sakrem neoartros s těžkými degenerat.změnami.Artroza drobných kloubu L3-S1.struktura a pedikly bpn. klouby se zachovanými štěrbinami,kloubní ploškyhladké,bez známek usurací ,moc děkuji