Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Váš zimní šatník

Publikováno: 24.11.06
Počet zobrazení: 5163

První oblečky mužů i žen pocházely ze zvířat. V pravěku chlupáče ulovili, snědli a z kožichu si vyrobili šaty. Dnes jsme dál. Sice umíme vyrobit látky ze všeho možného, ale kožichy se těší stále velké oblibě. Rádi se zahalujeme do hřejivého kožíšku, který byl jednu dobu znakem luxusu.

A jak je to dnes? Není to tak dávno, co jsme si uvědomili, že pěstování zvířat jen pro pěknou srst není správné. Do boje proti bezvýznamnému zabíjení vyrazily celebrity Sting, Richard Gere, paul i Stella McCartney, Martina Navrátilová. Krásné modelky Cindy Crawford a Naomi Campbell nahé pózovaly s transparentem ˝Raději budu chodit nahá, než v kožichu˝. Všichni tito uvedení odsuzují pravé kožichy a propagují umělé. Kvalita je srovnatelná, cena nižší a především, nemusí kvůli parádě zemřít tolik zvířat.

Víte, kolik je na jeden kožich potřeba chlupáčů? 130 činčil, 65 norků, 60 králíků, 10 jezevců, 14 vyder, 9 bobrů, 100 veverek, 15 rysů, 4 leopardi nebo 10 lišek. Také vám z toho výčtu běhá mráz po zádech?
Dnes se od tohoto ustupuje a do popředí se dostávají kožichy umělé, které jsou také velmi krásné. Jsou vyrobeny z moderních materiálů, velmi snadno se udržují a mají překrásné vzory. Dají se prát na čtyřicítku nebo chemicky čistit. K dokonalosti jim pomůže přežehlení vlažnou žehličkou. Možná jste nevěděla, že tyto skvosty jsou vyrobeny z modakrylu či akrylu a na základní látku je použit polyester.

Letošní sezóna je na vzory velmi bohatá. Jak už jsme psali, velmi trendy jsou především vzory divokých koček jako jsou tygr, leopard, rys. Nosí se také černobílé kombinace zebry. Těžko odhadnout, jak dlouho se tento trend udrží, takže jestli jste spíše zastánkyní nadčasové módy a chcete svůj kožíšek nosit hodně dlouho, sáhněte po jednobarevné variantě. Krásné jsou kožichy v černé nebo bílé barvě. Zajímavé jsou také stříbřitě šedé, hnědé, případně narezlé. Patříte-li mezi průkopnice a odvážné dámy, můžete si vybrat nějakou avantgardní barvu. Sáhnete-li po tmavě fialovém nebo vínovém kožíšku, nebude kolemjdoucího, který si vás na ulici nevšimne. Otázkou je, co je ještě vkusné a co hraničí s nevkusem, takže u výrazných barev vybírejte s rozvahou.

Co se týče střihu, máte opět volnou ruku při výběru. Kožíšek spíše pro parádu než pro zahřátí sahá do pasu a vypadá opravdu skvostně. Mávnutím kouzelného proutku se z vás stane moderní žena, která ví, co se nosí a také si to může dovolit. Vyšvihne vás na elegantní bytost, které by i pověstná elegance Francouzek mohla závidět.

Vyberete-li si ˝chlupatý˝ skvost sahající ke kolenům, rázem se proměníte v zimní královnu. Kožich vás krásně zahalí, zahřeje a navíc schová případné nedostatky vašich křivek. Perfektní kamufláž, nezdá se vám?

Jestli jste zimomřivá a klepete se v zimní bundě už na podzim, kožíšek sahající co nejníže, je to pravé pro vás. Můžete se krásně zahalit, navléct pod něj mnoho izolačních vrstev a uvidíte, že vám bude teplo jako v křesle před krbem. Dlouhý kožíšek dodá vašemu vzezření šmrnc a punc honosnosti.

Kožíšek sice stojí víc než obyčejná bunda, ale zase se nenakupuje každý rok nebo dva. Nosit ho, v případě nadčasového desénu, můžete mnoho let a neztratí nic ze své krásy. Stále bude jedním z nej vašich kousků. Udělá z vás dámu, a když do něj vklouznete pouze ve společenských šatech, nebudete se cestou na ples klepat jako ratlík. Má mnoho předností a některé z nich poznáte, až když ho obléknete. Věřte, že kdo ho jednou má, rád pro něj do šatníku sáhne. Stane se vaším věrným společníkem pro mrazivé dny a nikdy nezradí. Navíc, když bude přituhovat, můžete si k němu pořídit ˝ chlupatou˝ čepici v moderním tvaru a vzoru (ty, které máte z 80. let raději nechte doma).

Snad všichni světoví návrháři mají ve svých kolekcích alespoň několik kožichů. Jde o to, že nosit kožich je stále symbolem luxusu, bohatství a vkusu. A zákazníkům Rapha Rucciho, Jeana Paula Gaultiera, Christiana Lacroixe, Alexandera McQueena či Christiana Diora tyto vlastnosti patří. Vzhledem k ceně těchto kožichů se můžeme nechat inspirovat, a poté si opatřit podobný v běžném obchodě nebo si ho nechat ušít na zakázku. Obojí je pro běžného člověka finančně schůdné a může si tak dopřát exklusivní pocit, nehledě na to, že se parádně zahřejeme.




Obohaťte svůj zimní šatník o zajímavé detaily

Začněte u kabelek. Modely v přírodních barvách zůstávají na výsluní. Letos v zimě k nim ale přibyly také barevné a vzorované kousky. Pokud nemáte ráda barevné kabáty a zůstáváte u klasických tmavých barev, zkuste je alespoň obohatit zajímavou kabelkou.
Také už neplatí, že boty musejí být ve stejné barvě jako kabelka. Takže sei vyberte třeba zlaté nebo červené, s kulatou špičkou či na jehlách. Určitě budete vypadat zajímavěji a šmrncovněji, než když se dokonale barevně sladíte.
Čepice nejsou jen pro zahřátí, ale také zdobí. Letos v zimě si můžete vybrat od bekovky přes lyžařskou čapku s norským vzorem až po klobouk – letos prostě nechte na hlavě.
Ani spíše účelový kus oblečení, jakým jsou rukavice, nemusí být jen nutným doplňkěm. Vyberte si třeba takové, které hrají barvami. Měly by ale ladit s pokrývkou hlavy nebo šálou.
Šály jsou zlatým hřebem zimních doplňků. A platí, že čím barevnější, tím lépe.

Trendy Zima 2006 – pánska móda

Vzory a barvy jsou v letos v popředí. Výrazně dominuje khaki barva, dále hnědá, šedá se všemi svými odstíny, tmavě modrá a samozřejmě černá. Proužky se nosí od jemných až po ty výrazné. Co se týče střihu, v módě je opět vypasovaná, jednoduchá, linie. Důraz je kladen na opravdu dobře padnoucí střih, který zvýrazní vaše přednosti.

Oblek – nestárnoucí elegance
Oblekem nikdy nic nezkazíte, pokud se zrovna nechystáte na výlet do hor. Stále se nosí sako s třemi knoflíky, in jsou též jemné proužky. Zapomenuty jsou černé obleky, hitem jsou teplé barvy i klasické tóny šedé. Pokud patříte mezi konzervativní typy, můžete sako oživt módními doplňky – pruhovanou košilí v jemných barevných tónech, i kravatou s moderním vzorem. Zjemníte tak vzhled drsného muže a ženy vám padnou kolem krku. Dokonalosti dosáhnete s kabátem krátkého, rovného, klasického střihu. Bez ohledu na věk budete vypadat jako seriózní obchodník.

Sportovní elegance
Pokud jste pohodář, určitým kompromisem a úlevou pro vás bude kombinace džín, košile a saka. Se šikovným výběrem roláku či pleteného pulovru se stanete elegánem všedního dne. Pozor však na oblek s teniskami, takováto kombinace nepatří do sportovní elegance, ale do kategorie módních faux pas. Ke stylu sportovní elegance se výborně hodí kožená bunda z pružné, na dotyk měkké kůže. Nadčasovým kouzlem oplývá též sportovní rovný střih s flaušovou měkkou umělou kožešinou na podšívce. Pokud nejste tak odvážný, abyste si hrál s barvami, můžete svůj outfit oživit pruhovanou šálou.

Zbožňované rifle
Džíny jsou věčným módním trendem. Můžete v nich vyrazit do města, na rande i na výstavu, jen je třeba podle příležitosti vybrat jejich střih a barvu. Přestože rifle nosí skoro každý muž bez ohledu na věk, největší je skupina od 13 do 30 let. Styl mladých lidí nezná hranice – od nejkřiklavějších barev až k solidním kusům, obchody nabízejí téměř vše. Proužky, nápisy, vlajky, díry jsou stále in na různých trikách i mikinách, které perfektně doplňují jednoduchost módních kalhot. Ale pozor. Pokud budete mít jednoduché džíny, můžete si vzít zdobený vršek a naopak. Dokonale trendy je bunda s odnímatelnou kapucí. V zimě ji využijete a přitom je velmi trendy.

Pánové, dodržujte módní zákony, i pánská móda má svá pravidla.

Zdroj: Internet: Moda.cz, Dama.cz, MFDNES online, Foto: Internet

Důchodce, senior, penzista a oblékání
Důchodci, senioři, panzisté a oblékání

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: