Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Důchodkyně se také chtějí líbit

Publikováno: 31.01.07
Počet zobrazení: 11578

To, co je už zcela běžné v oděvní módě, přichází letos v zimní sezóně ke slovu také v účesech. Jejich design nyní elegantně spojuje velké objemy vlasů s přirozeným pohybem a kontrastními barvami. Smíšením zdánlivě nesourodých, často zcela protikladných stylů a kadeřnických textur (hladkých i zvlněných) se tak podařilo vytvořit unikátně sladěný trend účesů, zvaný Fusion, tedy splynutí.

„To ale neznamená, že se žena bude nutit do něčeho, co nechce. Základem nové linie jsou dvě textury na jedné hlavě, vlnitá i hladká. A to bez ohledu, zda jsou vlasy krátké nebo dlouhé,“ upřesňuje Eva Kameníková, prezidentka české sekce Haute coiffure francaise, elitního klubu nejlepších světových kadeřníků se sídlem v Paříži, který s trendem účesů Fusion pro zimu 2007 přišel.

V barvách vlasů zavládne popelavá, modrá a zelená. I když zejména poslední dvě budí trochu děs, není třeba se výsledného dojmu obávat.
„Tyto neobvyklé barvy se totiž používají jen k velmi jemnému a příjemnému tónování. Vyzkoušeli jsme to například v podobě modrých melírů rovněž u jedné naší klientky. Výsledek ji i nás mile překvapil. Účes barvou a střihem působil nejen přirozeně, ale zároveň nádherně zvýraznil i její oči,“ doplňuje Eva Kameníková.

Dlouhé a polodlouhé vlasy
* Délka vlasů záleží na přání ženy. Trendem jsou dlouhé přední partie.
* Končí dlouhé ofiny, nastupují dlouhé patky.
* V přední partii zůstávají vlasy hladké a stejně dlouhé. V zadní jsou navlněné a sestřih je přizpůsoben tak, aby postupně padal až k požadované délce.
* Obě textury (hladká i zvlněná) se mohou vzájemně prolínat.

Krátké vlasy
* Pro přední partii vlasů platí totéž co u polodlouhých, tedy dlouhá, hladká patka.
* Zadní část účesu je hodně sestříhaná, s lehce vyčnívajícími rozvernými pramínky vlasů.
* Celkově by měl účes budit trochu rošťácký dojem.

Linie Fusion pamatuje také na pány, kteří po dlouhé době začnou zase vypadat velmi mužně. Hitem zimy 2007 jsou totiž hladké, poměrně dost krátké vlasy a tváře bez delších vousů včetně oblíbeného kníru.

Zdroj: Internet: Právo, Foto: Wella

Téma: Péče o krásu pro důchodkyně a pro seniorky

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: