Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pozvánka pro důchodce a seniory

Publikováno: 1.02.07
Počet zobrazení: 6022

Historický autobus Škoda 706, který znají diváci ze známého filmu Florenc 13,30, si přesně po půl století zopakuje cestu z Prahy do Karlových Varů. Za volant si v létě sedne řidič ve stejné uniformě ČSAD, jakou měl na sobě v úspěšné komedii z roku 1957 filmový šofér Josef Bek.

˝V historickém autobuse bychom při nostalgické jízdě nejraději svezli Danu Medřickou, Karla Effu, Jiřího Sováka a další herce. Většina z nich už bohužel nežije. Snad se to podaří u paní Bohdalové,˝ doufá ředitel podniku Autobusy Karlovy Vary Zdeněk Suchan.
S nápadem na vzpomínkové jízdy přišlo vedení podniku před třemi lety. Zrenovovaný dědeček autobus Škoda 706 RTO z roku 1961 je již připravený. Ve filmu jel před půl stoletím do Varů jeho starší bratr. Karlovarský autobus již několikrát vezl svatebčany na hostinu a zahrál si ve filmovém šotu s Davidem Vávrou. Lidé krasavce viděli i loni na krajinné výstavě v Chebu.

Co vede nadšence ke vzpomínkovým jízdám? ˝Může to být nostalgická vzpomínka na herce i na to, jak se v minulosti čtyři a půl hodiny jezdilo mezi Karlovými Vary a Prahou, jaké byly zastávky a kde se lidé občerstvovali,˝ říká ředitel Suchan.
Připouští, že vzpomínání ˝na staré dobré časy˝ nebude jednoduché. Velká část cesty totiž vede po dálnici. Nezměnilo se však okolí Florence ani filmová trasa po staré pražské silnici v Karlových Varech, odkud je nádherný výhled na sanatorium Imperial a lázeňské centrum.

Že dědeček autobus z Florence vyjede ve 13,30 hodin, to je jasné už dnes. Lístek pro turisty i běžné cestující by měl stát bez místenky 110 korun. Dopravce počítá, že by historický autobus v ideálním případě jezdil o prázdninách z Prahy jednou týdně.

Více informací přineseme ve spolupráci s Autobusy Karlovy Vary.

Zdroj: Internet: MFDNES online – autor: Vladimír Zedník, Foto: Autobusy Karlovy Vary – pan Kafuněk

Téma: Na to nám stačí důchod

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: