Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Projekt Senior taxi v Děčíně

Publikováno: 25.10.07
Počet zobrazení: 8056

Centrum sociálních služeb Děčín připravuje projekt pro přepravu zdravotně postižených osob a seniorů. Privilegovanou skupinou přepravovaných osob budou ti, kteří využívají služeb Pečovatelské služby, Domova pro seniory, DOMINA Děčín, Domova pro osoby se zdravotním postižením. Při volné kapacitě Senior taxi budou moci této služby využívat ostatní senioři nebo handicapovaní občané města.


Ilustrační foto

Speciálně vybavené auto je určeno těm, kteří potřebují pomoc druhé osoby, nemají možnost dopravit se na vzdálenější místa například pomocí klasického MHD nebo taxi služby. Senior taxi obsahuje manipulační techniku k dopravě zdravotně postižených k bezproblémovému nástupu a výstupu z vozidla. Řidič bude školeným pracovníkem, případně může být doprovázen pomocníkem přímo z pečovatelského ústavu.

Služba bude na objednávku a přepravovaný uhradí částku dle nižší sazby než jsou ceny klasických taxi služeb. Projekt má mnoho zastánců, otázkou však zůstává, zda-li obyvatelé města a senioři budou tuto službu využívat. Centrum sociálních služeb proto zjišťuje ohlas potenciálních zákazníků anketou na internetu, která je anonymní a probíhá od 15. října do 30. listopadu.

Chcete-li vyjádřit svůj postoj k Senior taxi a hlasovat pro či proti projektu, můžete tak učinit na stránkách Centra sociálních služeb Děčín. Bude-li projekt úspěšný v tomto městě, třeba se najdou i organizace v dalších městech, které projekt zrealizují.

Zdroj:Centrum sociálních služeb Děčín, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 4 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

02.02.2018 08:47  Sequens Jan

Dobrý den jedeme na výlet do Děčína a zajímalo by nás jak mají jízdné důchodci po 70ce.Děkuji za odpověď.

08.04.2009 10:14  M.Vachová

Dobrý den, další senior taxi úspěšně funguje v Lounech...:-)))Provozuje ji Svaz tělesně postižených v České republice, o.s., Okresní prganizace Louny, Rakovnická 2502, 44001 Louny...Okaz na stránky zde : http://www.svaztelesnepostizenych-louny.ic.cz/ S přáním krásného dne M.Vachová

08.12.2007 18:37  Petr Kurka

Takhle se to nemá dělat... starý člověk zjistí, že se o něčem zajímavém nedověděl a reaguje na to kousavou poznámkou. Před chvílí jsem to udělal i já sám. Tak existuje Senior taxi v Praze nebo ne? Do vyhledavače Google jsem zadal "senior taxi" AND "v praze" Z nalezených www-stránek vyplývá, že tato služba existuje s největší pravděpodobností jen v Děčíně. Proč to nevím určitě? Protože není v lidských silách projít všechny stránky, které dokaže Google najít. A ani v Děčíně to není ještě jisté, protože všechny mnou prohlédnuté www-stránky mluví o tom, že se tam Senior taxi teprve PLÁNUJE. Neexistuje totiž nástroj, který by mně zjistil, jak je která www-stránka dlouho na webu (pokud totiž sama v sobě neobsahuje datum). Je zajímavé, že tento web se TAKÉ jmenuje www.duchodce.cz snad proto, že se to dobře pamatuje. Tohle jsem zjistil při hledání textu "senior taxi" googlem. On totiž našel i článek o Senior taxi na tomto webu a nalezenou stránku jednou pojmenoval www.tretivek.cz a podruhé www.duchodce.cz Máme tedy dvě jména a na nich to samé...:o)

08.12.2007 18:16  Petr Kurka

Také tato služba by se hodila v Praze. Možná tu i je, ale já se o ní nedovím. Jak také? Jelikož bytostně nesnáším MHD, zejména metro, občas jedu normálním taxíkem. Zavolám si ho z domova nebo z telefonního automatu na číslo 14 0 14 a ještě se nastalo, že by se mě řidič z firmy AAA Taxi pokusil ošidit (při objednávce se totiž zeptám na orientační cenu), takže jim za to trošku dělám reklamu. Přesto je taxík pro běžného českého důchodce příliš drahý a proto bych službu Senior taxi velice uvítal i v Praze. Zase tu nechám mailovou adresu, protože se na tomto webu ještě dobře nevyznám a nedaří se mi najít své vlastní komentáře...:o) montrealer@email.cz

Zanechte komentář: