Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Lidé mohou využít nový web ČSSZ

Publikováno: 6.12.07
Počet zobrazení: 6458

Uživatelská přívětivost, snadná orientace, možnost zasílání novinek, fulltextové vyhledávání v celém webu či pouze ve vybraných sekcích a v neposlední řadě respektování Pravidel tvorby přístupného webu ˝Best practise˝. To jsou jen některé z výhod, které přináší nové webové (internetové) stránky České správy sociálního zabezpečení.

Nový web po vizuální stránce vychází z Grafického manuálu České správy sociálního zabezpečení. Po stránce navigační návštěvníci vždy vědí, v jaké části se pohybují. Kombinuje horizontální i vertikální navigaci, jejíž součástí jsou hlavní činnosti ČSSZ a informace, které lidé na webu o sociálním zabezpečení nejčastěji hledají (například důchodové pojištění, tiskopisy, či kontakty aj.) a tzv. ˝drobečkovou˝ navigaci. Tu uvítají zejména klienti hledající detailní informace, které navazují a rozvíjejí konkrétní sekci webu a jsou tak logicky zanořeny v hlubší struktuře – například povinnosti zaměstnavatelů (v sekci Evropská unie) či pravidla pro určování příslušnosti (v sekci Mezinárodní smlouvy) a další. Nechybí ani statistiky z oblasti sociálního zabezpečení, kontakty na vedoucí zaměstnance všech 92 pracovišť ČSSZ v celé republice, organizační schémata a fotografie ředitelů a pracovišť, či třicetibodové životní situace, tedy návody pro širokou veřejnost, jak postupovat v konkrétních oblastech sociálního zabezpečení.

Česká správa sociálního zabezpečení nyní provozuje současně nový i původní web. To proto, aby si klienti zvykli na nový design i navigaci a měli dostatek času zorientovat se a seznámit se se všemi změnami. A v případě potřeby se mohli vrátit k informacím na původním webu ČSSZ. Jak říká ústřední ředitelka České správy sociálního zabezpečení JUDr. Božena Michálková: ˝Původní webové stránky ČSSZ vznikly v roce 2001. Odpovídaly možnostem a požadavkům tehdejší doby. Současné informační a komunikační technologie však umožňují daleko víc. A naši klienti jsou náročnější a v užívání internetu pokročilejší. Novým moderním webem jim vycházíme vstříc.˝

˝Weby státních a veřejných organizací mají být přístupné i pro hendikepované občany˝, dodává Michálková. ˝Naše nová elektronická prezentace to splňuje, ať už se jedná o barevnost, textové informace přiřazené všem fotografiím, rozdělení do menších textových bloků či zvětšování písma podle potřeby návštěvníků˝

Záměrem a snahou ČSSZ je, aby se nový web stal spolehlivým informačním průvodcem pro všech jejích 8 milionů klientů. ČSSZ také věří, že se jí s novou internetovou prezentací podaří překonat dosud nejvyšší návštěvnost starého webu z března 2007. Tehdy se o informace na adrese http://www.cssz.cz zajímalo celkem 310 621 uživatelů, což znamená průměrně denně 10 020 návštěvníků.

Zdroj: ČESKÁ SPRÁVA SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ – pí Filipová

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

09.12.2007 15:18  Ing Josef Chromík (jirina.chromikova@seznam.cz)

Když se tak dívám, jak Vy ČSSD hledáte kandidáty na prezidenta, tak je mi Vás líto. Po ochodu pána Miloše Zemana na vysočinu všichni jste se tam nadobro zbláznili. Nejdřív ten obrejlíčkovaný trouba Špidla, který se v praktickém životě na nic nehodil div nehledal kandidáta v azylových domovech. Už jen výsledky voleb že považoval za svůj triumf, to jemu podobný idiot se na tento svět ještě možná mni nenarodil. On že jen podědil vítězství po pánu Zemanovi, to ho ani nenapadlo. Po něm další hloupý fracek se zajímal především jak se pořádně nabalit miliony teda jemu ležely v hlavě především veliké korupce, např. pět na stole v českých“ a podobně. Pak přišel na řadu bradavičník“, který se nakonec se ukázal ze všech nejneschopnější. Jenco se stal premiérem, tak nejraději se zviditelňoval neustálými útoky do prezidenta, ale bohužel ve všech případech bohužel měl pan Prezident vždy pravdu. Od zákona buzerantského“, až po všechny podrobnosti, kterých nebylo málo včetně zneužívání moci justičních orgánů. On se projevoval jen pokornou servilnosti vůči Buselu, jak to nejtvrdší nedělali ani bolševici vůči Moskvě. Fuj tajbl. Pak po volbách už bez studu svým specifickým projevem tento bradavičník“ obnažil svou totalitní tvář před celým světem. Jedno se znova potvrdilo, že po odchodu z politické scény pána Zemana zůstal ve Vaši ČSSD jen škodlivý plevel. To přece jen v PDS si jeho následníci váží svého strůjce e budovatele i když ani oni za moc nestojí. Vy hledáte Švejnary, Dienstbiery, Pačesy a čerty či ďábly, jen Miloše Zemana vidět ne a ne, nechcete. Že bez něj by jste byli všichni dosud jen neznáme nuly, to Vás hlupáky tam ještě nikoho nenapadlo, že na to úplně zapomínáte. Pokud se ČSSD nezbaví bradavičníka, nedistancuje se od mašinfíru Grosse, čokoládového prince Krause, a nepřimkne se zpět k Miloši Zemanovi, nebude partaji důvěryhodnou. Po Zemanovi zůstal ve vedení jen plevel. Možná pan David Rath by mohl být důvěryhodným, kdyby se otevřeně přihlásil k Miloši Zemanovi. Jinak nemáte šancí. Zůstal z vás všech jen plevel a korupce. Dejte pro Boha hlavy dohromady a nejdřív zpytujte si svědomí a až pak začněte konat. K tomu Vám všem přejí hodně pokory a úspěchů. Až pak mějte se moc krásně. Josef.
http://http:/chromik.wz.cz

Zanechte komentář: