Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

In-karta s aplikací In-senior (senior pas)

Publikováno: 3.01.08
Počet zobrazení: 33007


      Přinášíme Vám informace a podmínky platné od 9. prosince 2007 Českých drah, které se snaží přilákat zákazníky. Pokud nemáte možnost jezdit jinak než vlakem, zkuste využít alespoň nabízených slev.

ČD informují:
Slevu In-senior Vám vystavíme na novém typu průkazu In-karta/Rail plus. In-karta/Rail plus je bezkontaktní čipová karta velikosti standardní bankovní platební karty, ve které je integrován čip Mifare DESFire s anténou. Do doby vystavení čipové karty obdržíte předběžnou In-kartu (na tiskopisu běžné jízdenky), která umožňuje nákup zlevněných vnitrostátních jízdenek podle podmínek slevy In-senior, uvedených dále.

Komu je aplikace In-senior určena

Aplikace In-senior je určena všem cestujícím, kteří jsou starší 70 let (tj. ode dne 70. narozenin).
Nárok na slevu prokážete platnou In-kartou/Rail plus s aplikací In-senior. O In-kartu/Rail plus s aplikací In-senior můžete požádat v každé osobní pokladně se zařízením pro elektronicý výdej jízdenek UNIPOK po předložení vyplněné žádanky, osobního dokladu (průkazu vystaveného orgánem státní správy), který obsahuje datum Vašeho narození a fotografie formátu 35 x 40 mm. Bližší informace k vystavení In-karty/Rail plus jsou uvedeny na www.inkarta.cz.

Aplikaci In-senior si můžete zakoupit s platností na jeden až tři roky (v předprodeji až dva měsíce před požadovaným prvním dnem platnosti), přičemž životnost vlastní In-karty/Rail plus je maximálně 3 roky. Aplikaci si lze pochopitelně zakoupit na každý rok zvlášť, tedy postupně 3 x za sebou.

Jaké výhody In-karta/Rail plus s aplikací In-senior (senior pas) nabízí:

1. Po předložení In-karty/Rail plus s aplikací In-senior získáte nárok na cestování ve 2. vozové třídě všech osobních a spěšných vlaků ČD bez zakupování jízdenek pro jednotlivé jízdy.
2. Při použití rychlíku nebo vlaku vyšší kvality (Expres, IC, EC, SC, EN) získáte slevu 25 % ze zvláštního jízdného pro důchodce nebo ze zpáteční slevy pro důchodce. Při použití vlaku SC je třeba k jízdence zakoupit místenku SC, jejž cena pro Vás činí 86 Kč.
3. Při použití 1. vozové třídy získáte slevu 25 % z obyčejného jízdného nebo zpáteční slevy v 1. vozové třídě.
4. Při zakoupení síťové jízdenky KLASIK (týdenní, měsíční, čtvrtletní) nebo traťových jízdenek (týdeních, měsíčních, čtvrtletních) získáte slevu 25 %.
5. Vaše In-karta/Rail plus s aplikací In-senior nabízí dále tyto slevy v mezinárodní přepravě:
* slevu 25 % z mezinárodních jízdenek do 25 zemí Evropy s využitím slevy Rail plus,
* slevu 20 % ze základního jízdného ve vlacích na Slovensku (při odbavení z České republiky ze státní hranice do cílové stanice na Slovensku nebo při odbavení pokladnou na Slovensku na státní hranici s Českou republikou),
* slevu na jízdenku EURegio a City Star ÖBB po Rakousku,
* slevu na jízdenku City Star SBB/CFF po Švýcarsku,
* slevu na jízdenky City Star HŽ po Chorvatsku (přes Slovensko a Maďarsko).

6. Při vystavení jízdenky se slevou 25 % v jiném než osobním a spěšném vlaku se přirážka k jízdnému ani manipulační přirážka nevybírá v těchto případech:
* pokud cestující nastoupí v neobsazené zastávce do osobního vlaku a požádá o vystavení jízdenky na návazný spěšný vlak, rychlík nebo vlak vyšší kvality z přestupní stanice,
* pokud cestující požádá, a to ještě dříve, než bude vyzván, zaměstnance ČD ve spěšném vlaku, rychlíku nebo vlaku vyšší kvality po nástupu v obsazené stanici o vystavení jízdenky z této (přestupní) stanice, přičemž podmínkou je původní nástup jízdy v neobsazené stanici.

Kolik stojí pořízení In-karty/Rail plus s aplikací In-senior

In-karta s roční aplikací In-senior stojí 600 Kč, což představuje průměrně 50 Kč na měsíc. Tuto aplikaci si můžete zakoupit na jeden až tři roky po sobě jdoucí.

Co je třeba ještě vědět

In-kartu/Rail plus s aplikací In-gold nelze kombinovat s jiným jízdným, než je zde uvedeno! Kombinace těchto průkazů s průkazem ZTP nebo ZTP/P za účelem získání zákaznického jízdného pro držitele ZTP nebo ZTP/P (jako pro držitele Karty Z 1/4) není možná.

V období 1. června 2006 – 31. srpna 2006 se aplikace In-senior vystavovala na papírové variantě průkazu In-karta. V rámci akvizičních nabídek provádíme návratek ceny za nevyužití těchto papírových průkazů, pokud si požádáte o vystavení plastového (čipového) průkazu. Bližší informace získáte u pokladních přepážek ČD.

Více informací naleznete na stránkách ČD a na stránkách http://www.inkarta.cz.

Zdroj: Tisková zpráva ČD, Foto: České dráhy.cz

Vaše komentáře

Celkem 13 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

04.03.2017 10:18  Pavel (pavel.janouch@seznam.cz)

Za těch zlejch komančů důchodci nad 70 jezdili zdarma .
http://zdravimvšechy

14.12.2016 16:40  Josef Odstrčil

Dobrý den chi se zeptat mám seniorskou průkazku 25 procent krerá končí v roce 2017 co mě nabídnete pro dobré cestováni děkuji Odsrečil.

07.12.2016 20:38  Kazimour

Dobrý den jsme s manželkou důchodci ve věku 78;80; máme průkazku pro důchodce, která k 30.6.2017 přestává platit. Co jí nahradí, jakým způsobem se dá zřídit a jak to bude fungovat( cena za zhotovení atd) děkují s pozdravem Kazimour

19.11.2014 14:32  /Sigmund Josef

Mám senior IN - kartu, ale co je to platné, když to neplatí na rychlíky! Když bych jel z Napajedel do Prahy tak se tam nedostanu, tak bych zbytečně vyhodil 900.-Kč Byl zrychlený vlak z Břeclavy do Prahy, ale ten jediný jste vloní zrušily. Udělejte také něco jak na Slovensku- Jízda pro důchodce vlakem zdarma. A pro poslance + 300%. Když nemohou chodit na řádné zasedání.Šmejdi!

11.11.2012 21:16  Hana Vyhnalíková

Ráda využívám senior karty pro sedmdesátníky a více, ale je tu jeden problém : jezdím do Týniště nad Orlicí a tam jsou nástupiště tak nízko, že se prakticky nedostanu do vlaku ani z vlaku. Už jsem se naučila vypadnout z posledního stupátka na peron, ale nejen že se zamažete, ale zničíte oděv i obuv. Stejná situace je při nastupování. Umím se dohrabat po kolenou a doslova po čtyřech za pomoci spolucestujících po stupátkách a opět zamatlaný a zničený oděv. Jezdím tedy do jiných stanic, kde postavili solidní nástupiště, a nastavuji to různými autobusy. V Týništi asi k nápravě nikdy nedojde, hlavně že vyblejskali přednádražní prostor, pro nás už to nádraží není.Rovněž tam chybí slušné občerstvení a klíč od WC je málem na ministerstvu dopravy.

06.12.2010 07:55  admin

Dobrý den, ptáte se na senior pas, ale píšete svůj dotaz do článku s In-senior kartou. Jsem tedy zmatená, na co se ptáte, jde o dva různé projekty. Pokud tedy myslíte In-senior od ČD, obraťte se na informace na nádraží ve Vašem městě, tam Vám řeknou, jaké kroky máte podniknout. Pokud máte zájem o Senior pas, který teď nabízí na jihu Moravy jako slevovou kartu na kulturu apod., navštivte náš článek zde nebo http://www.seniorpasy.cz/.

04.12.2010 23:04  Jan Kouřil

Vlastním senior pas s platností do 31.12.2010. Kdy si jej mohu dát prolongovat? Co k prolongaci potřebuji? Jaká je jeho cena? Děkuji za odpověď.

25.11.2010 21:40  Jan

Co by jste pořád chtěli za slevy? dyť i cestu do krematoria si musíte zaplatit a toste už tuhý,nestačí vam že poslanci a vlada má jízdy zdarma,nebo ne?

04.04.2010 11:18  Jetotak

Slevy na ČD musí každý cestující tvrdě zaplatit.

17.11.2009 16:46  Marie

Z těchto komentářů vyplývá,že lidi neznají všechny slevy ČD.Každý důchodce, když přijde s rozhodnutím od ČSSZ,OP a fotkou k okénku na nádraží,dostane za 40Kč průkazku na 50% slevu.Ti,co hodně cestují a mají důchod nebo 60 let/to nevím jistě/si mohou připlatit oněch 99Okč na 3 roky tj.330 za rok a mají další slevu 25% z té poloviny. Nebo pokud jede skupina 2nebo3 lidí,pak i tito mají slevy.Lidi by neměli ze sebe dělat větší chudáky,než ve skutečnosti jsou,přitahují k sobě bídu. A to tak platí i se zdravím.

14.10.2008 14:36  ivo

Opravdu sedmdesátka je už dost vysoký věk a v tomto případě 6OO,- za rok dost peněz. Pořídil jsem si ji (in-senior) ale možná ji ani nevyužiji, protože zdraví už není nejlepší. A cena od listopadu - údajně 990,- odradí další zájemce. Ty naše dráhy to vedou do záhuby. Cíl je zřejmý- likvidace. Vzhledem k hustotě sítí, by jsme byli co se tyče oceli, asi nejbohatší stát.

12.08.2008 12:40  Vladimír

Vzkaz pro ČD: v 70ti letech mi bude In-karty Rail plus s aplikací In-senior houby platná.Budu sedět v Domově důchodců a pravděpodobně nedojdu ani na nádraží.Jinak pozdrav pro pana ministra Hřebíčka.Co kdyby udělal dobrý skutek a těch 44 milionů Kč které zapomněl přiznat do příjmů za poslední rok (na takový pakatel se lehce zapomene) věnoval českým důchodcům na levnější cestování - co vy na to pane ministře dopravy ?

05.02.2008 17:50  Helena Cesana

To je hloupe, ze narok na slevovou kartu na cestovani vlakem nema duchodce, ktery ma pouze 60 let. Pobiram bezny duchod, ktery na cestovani napr. na Moravu vlakem stacit nebude. Staram se o rodice, kteri maji narok na vsechny slevy vzhledem k veku, ale, bohuzel zase nejsou schopni delsi chuze, takze stejne uz nekolik let zadnych slev vyuzit nemohou. Totez vekove omezeni plati pro slevy na nektere vystavy. Myslim, ze to neni fer.

Zanechte komentář: